Zácpa - co vám pomáhá?

Anonymní
24.5.23 23:01

Zácpa-co vám pomáhá

Ahoj,
Kde začít…od dětství trpím problémy se střevy, ale důležité říct, že především od operace slepého střeva se moje střeva zbláznila (tehdy ještě klasické operace). Jednu dobu se myslelo že mám cronovu chorobu, pak celiakii atd. Nakonec uzavřeno jako dráždivý tračník. Jenže, já mám strašný problém se zácpou a poslední půl rok po laparoskopii je to katastrofa :zed: můžu jist vlákninu, zeleninu a prostě nic :,( už jsme z toho zoufalá…Doktorka mi sice dala čípky na změkčení stolice, ale jako upřímně se mi to tam strkat neustále nechce :roll: spíš bych chtěla nějaké řešení, třeba přírodní. Máte nějaké oblíbené „pomocníky“? Určitě nejdu do projímadel a takových podobných srand, to vůbec. :pankac:
Děkuji Vám :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31193
24.5.23 23:08

Zkousela jsi lnene seminko? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
24.5.23 23:36

Kefír nebo acidofilní mléko. Lněný olej do jídla taky pomáhá a jestli ani jedno z toho tak čaj z listu senny, nebo bylinkové směsi na zácpu. A samozřejmě hodně tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16298
24.5.23 23:58

Ahoj,
jestli ti můžu poradit, tak zkus si uvařit před spaním čaj ze senny. Je to bylinný čaj a účinek ověřený.
Tedy alespoň u mě. :lol:
Tak snad ti to pomůže. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
24.5.23 23:59

Lactulosa, pomáhá mi spolehlivě anebo výplach vlažnou vodou pomocí sprchy. Zácpou trpím prakticky celý život a tohle to jediné, co mi pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.5.23 02:26

Zajecicka horka mineralka, to je na jistotu. Zacni dvoudeckou a kdyztak pridej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
25.5.23 04:22

Šaratice, ohřát deci na lačný žaludek.
Celé těhotenství jsem měla zácpu, mohla jsem dělat co chtěla, Šaratice mě zachránila :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.23 06:23

Ahoj, mám podobný problém. Kdysi jsem začala užívat projímadla kvůli hubnutí, postupně jsem si na to vypěstovala závislost a asi 15 let nešla na záchod jinak, než s projímadlem. Zachránil mě Lepicol a nedám na něj dopustit. Je to jitrocelová vláknina s probiotiky, dá se koupit i v kapslích. Přírodní, nenávykové. Jen je potřeba ho pořádně zapít. Střeva se mi podařilo díky němu jakžtakž uzdravit. Nedoporučuju rozhodně senný list, jsou po něm docela křeče i průjem a je návykový podobně jako syntetická projímadla. Možná nějaká jemnější bylinková směs na pročištění. Pokud jíš vlákninu je potřeba taky hodně pít, jinak ona naopak staví. Taky to lněné semínko a olej jsou fajn.

• Citovat
  • Upravit
3707
25.5.23 07:15

Já zase pokaždé, když sním pár sušených švestek, tak zaručeně mám sr..ku, jak bič. Prý je to jejich známý účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
25.5.23 07:28

Každý ráno si dávám probiotika.
Nebo si dej kafe a cigáro :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11782
25.5.23 07:41