Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak ze starší ikdyž hodně pije i ovoce a zeleniny má dost tak problémy ze stolicí občas má. Dám jí dvě -tři sušené meruňky nebo švestky a je to venku ![]()
Ahoj,
chápu Tě. Dcera to takhle měla od mimina. Lactulosa, Duphalac, švestky, hrušky, vláknina, lactobacily, lněné semínko, olivový olej, hodně pít…nefungovalo nic. A to jsem jí ten jídelníček fakt hlídala.
Podle dr jsme to neměli nechávat déle než 3 dny. Takže každý třetí den jsme dávali čtvrtku glycerinového čípku do zadečku. (je tam psáno od 12ti let, ale dr nám řekla sama, že to mohu dát tu čtvrtku). Pokaždé šla tak do čtvrt hodiny.
Kolem třetího roku najednou problém zmizel a začala chodit sama každý den. Sice pořád to měla tuhé, ale zvládla to sama.
Dnes je jí 5 let, pořád kontroluji, jestli jde na velkou každý den.
Džím palce!
M.
Ahoj maminky, pridavam se do klubu s 3 letym synem.dnes je to 6 dni co nekakal, jsem uz zoufala
jak probiha vysetreni o nepruchodnosti strev?
Ahojky, pokud ti nešel už 6 dnů zajdi určo k Dr. Nám pomohl Easylax, projímadlo do konečníku po něm se vždycky vykakal, ale neřeší příčinu zácpy, ale aspoň se vykaká.
Jinak jsem si objednala Emulips kapky, tak uvidím, jak zaberou. Zkoušeli jsme na zácpu všechno, změna jídelníčku, jogurty, kefíry, odvar z vloček, lněné semínko, vlákninupro děti, vypije denně 1,5 l tekutin, od Dr. lactulózu a stejně nejde 3 dny a pak mu musím dát Easylax, aby se vykakal, už předem říká nene, bříško nafouklé, obrovské. Má 2,5 roku, jestli nezaberou ani kapičky, tak budu trvat na vyšetření gastro. Už fakt nevím… ![]()
Zasli jsme k detske prohmatala brisko a zhrozila se jak ma plna streva. poslala nas na sono a vse v poradku. Uff, ovsem co ted
lactulosu bere dva dny tak uvidime, bohuzel vim ze 1,5l denne neda
nakonec se pred odchodem na sono doma vykakal, detska predepsala yal gel, ale nakonec jsme nevyuzili.
Vlaknina pro deti v jakem podani?
@lutrest moje skoro tříletá dcera taky špatně kaká, chodila klidně 5.-6. den, bereme laktulózu 10 ml denně (dávám ráno do čaje), děti mohou užívat, ale výsledky se dostavily cca po měsíci užívání..teď kaká obden, nejp. třetí den..ale chci se zeptat doktorky, jak dlouho jí smí užívat, naordinovaly jsme si to samy…jinak prý pomáhá tmavé pečivo, u nás to ale nezabralo…
No tmave pecivo, muslli, ovoce, zelenina to vse a mnoho dalsiho delame.syn nevi co je bonbon, lizatko, cokolada tatranka apod. Bohuzel nic se nam vyrazne nezlepsilo. Ale ted to poprve trvalo tyden, od doby kdy jsem prestala kojit ( 17. Mesic ) to zacalo. kakal 1-2× za tyden a to jeste vetsinou vecer pri koupani kdy si v teple vode nahral brisko.
Příspěvek upraven 19.09.14 v 10:47
Vláknina pro děti, je to takovej prášek dá se koupit v lékárně, návod na krabičce. Nám pomáhal, tak půl roku, ale teď nějak přestal působit, asi si malej zvykl. Ještě když se nemůže vykakat používám tohle http://zacpa.heureka.cz/…momile-2x3g/, dá se taky koupit v lékárně, je to šetrnější.
@ruzajda píše:
Vláknina pro děti, je to takovej prášek dá se koupit v lékárně, návod na krabičce. Nám pomáhal, tak půl roku, ale teď nějak přestal působit, asi si malej zvykl. Ještě když se nemůže vykakat používám tohle http://zacpa.heureka.cz/…momile-2x3g/, dá se taky koupit v lékárně, je to šetrnější.
Dekuji mozna vlakniku koupim, kdyz uz tam clovem v lekarne necha tolik penez aby ditetipomohl tak aby to alespon pomohlo, nebo spis aby uz kakalo pravidelne samo bez pomoci. Dekuji za kazdou radu.
@Makikki píše:
Co laktobacily?
lactobacilky mi prijdou jako nic :-/ asi by potreboval nejaky driják ![]()
A co zkusit např. Lnene semínko? Pridávám ho ( krom jiných seminek) ráno dceři 1,5 roku do kase (syrové drcene, asi pul lžičky). http://www.celostnimedicina.cz/…tissimum.htm?… v odkazu je přímo rada na zácpu