Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
stalo se, že jsem neplánovaně otěhotněla, s přítelem jsme dost nad tím uvažovali a nakonec jsme se rozhodli, že si to necháme. Jsem na začátku 3 měsíce a bohužel to jsou ještě ke všemu dvojčata
Mít děti jsem v plánu neměla, ani mi nic neříkají a neumím si představit být matka.
nemám k tomu ani žádný vztah a bojím se, že to třeba nepřijde. Kamarádka mi říkala, že ty mateřské city a láska přijde až za dyl.. tak hledám někoho, kdo to měl stejně a rozhodl se dítě nechat.
Hlavně mě hned neodsuzujte, ne každá žena musí být matka jen proto, že může.
No co na to říct. Ne nestalo se mi to. Ale neodsuzuji tě. Kolik ti je let? Všechno se může změnit narozenim děti, nebo třeba až budeš starší ![]()
Já tě teda odsoudím. Promiň. Dnes je tolik zpusobů ochrany že to ani nezle spočitat. Měla si mit teda aspon soudnost se chránit. Kazdy nema takove pozehnani mit dite, natoz dve. Nebudu te utesovat ze laska prijde. Nemusi. Chudáci deti.
Ahoj. Já to měla také… Vždy jsem říkala že já mít dítě nikdy nebudu.. Nedokázala sem si to představit.. Milovala jsem život po klubech… v 17ti jsem zjitisla že sem těhotná. Bylo to pro mě strasný.. Nedovedla jsem si to představit. Já ani přítel jsme děti nechtěli… ve mě se to ale pak zlomilo když jsem viděla ultrazvuk a rozhodla jsem se za nás oba že do toho půjdeme..Dnes je naší dceři 3 a půl roku a momentálně čekáme druhé už plánované dítě. Dceru moc milujeme a nelitujeme. Je to to nejkrásnější ![]()
Příspěvek upraven 14.08.16 v 19:14
Podívej, já jsem otěhotněla následující měsíc, co jsme se s přítelem rozhodli to zkusit. Taky jsem tenkrát nad tím mávla rukou, že to bude trvat dlouho a že na to nebudu myslet. No bum, stalo se. Prvně - zděšení. Já a matka?
Po porodu nic, šestinedělí peklo (psychoza, kde jsem musela přestat kojit, jinak bych se z toho zbláznila), špatný krevní obraz, celkové vyčerpání organismu. Musím říct, že nadšená z mláděte jsem asi až od 6.měsíce, kdy jsem se dala dohromady.
A nyní? S láskou pečuju o svého Honzíčka
Konečně to cítím, to pouto a lásku a miluju ho víc než chlapa
Ono to příjde, neboj se!
@Verča 223 Ahoj, neodsuzuju Te.. Vloni jsem otehotnela takhle nahodou.. A honily se mi hlavou podobne myslenky (i kdyz jsem cekala jen 1).. A pak jsem necekane potratila a cely zivot se mi prevratil naruby.. Najednou jsem citila, ze jsem dozrala a chtela jsem byt maminka.. A pak to neslo cca 1 rok a to bylo vubec na… Niceho se neboj.. To prijde..
@Verča 223 Ahoj, neodsuzuju Te.. Vloni jsem otehotnela takhle nahodou.. A honily se mi hlavou podobne myslenky (i kdyz jsem cekala jen 1).. A pak jsem necekane potratila a cely zivot se mi prevratil naruby.. Najednou jsem citila, ze jsem dozrala a chtela jsem byt maminka.. A pak to neslo cca 1 rok a to bylo vubec na… Niceho se neboj.. To prijde..
Už jen ve tvém oslovováni,,to nechat" je cítit, že mateřské city zatím nemáš. Mit dítě je velké rozhodnuti..a ještě k tomu dvojčata..nicméně uvidíš, že si je zamiluješ jak se narodi. Držím ti pěsti!! ![]()
@Verča 223 Nenapsala jsi svuj vek. I ten hraje roli. Ja sama mela syna az ve 33 letech. Moc jsem si miminko prala a moc se na neho tesila. Ale po porodu jsem ho vnimala jen jako dite. Materskou lasku jsem v sobe objevila, az mu bylo par tydnu. Dnes ho beru jako nejvetsi stesti, co me potkalo. Ale matersky cit neni automaticky. Kazdy jsme jiny, kazdy zivotni situace prozivame jinak.
Ted jsi asi v „soku“, ze to budou najednou deti dve, ackoli jste neplanovali ani jedno. Ale neboj, ten krasny matersky pocit prijde, uvidis
Netlac na pilu a prijmi ten dar tak, jak prisel.
@Jarr píše:
Já tě teda odsoudím. Promiň. Dnes je tolik zpusobů ochrany že to ani nezle spočitat. Měla si mit teda aspon soudnost se chránit. Kazdy nema takove pozehnani mit dite, natoz dve. Nebudu te utesovat ze laska prijde. Nemusi. Chudáci deti.
Já ale nepsala, že jsem byla nechranena, bohužel nic není na 100%.
@Jarr píše:
@Jarr píše:
@Jarr píše:
@Jarr píše:
@Jarr píše: