Jak se vám žije bez přátel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
MilaLB
12.5.20 19:03

@divine woman Jak to myslíte, že v dnešní době mužů být v kontaktu s lidmi po celé zeměkouli? :lol:

• Citovat
  • Upravit
794
12.5.20 19:10

Také nikoho nemám, kromě jedné kamarádky ze školy, která se občas ozve. Jsme už přes rok v novém a stejně nic. Letos mám aspoň skleník :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MilaLB
12.5.20 19:19

@maky 1993 Jo máme to stejně, jak se vám tak žije?

• Citovat
  • Upravit
MilaLB
12.5.20 19:22

@maky 1993 Jinak letos máme taky nový skleník :jazyk: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25897
12.5.20 19:22
@MilaLB píše:
@divine woman Jak to myslíte, že v dnešní době mužů být v kontaktu s lidmi po celé zeměkouli? :lol:

Dopis, telefon, WhatsApp, Viber, Messenger, Skype a asi i další aplikace. Mám kamarádky v cizině a díky těmto vymoženostem zdarma volám do Francie, Španělska, Ameriky, na Nový Zéland… je to skvělé. A díky chytrým telefonům můžeš mít i videohovory a posílat si fotky. Není to stejné jako když jdeš s kámoškou na kafe, ale podobné. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MilaLB
12.5.20 19:23

@divine woman Jo takhle :mrgreen: a co používáte? Přes co voláte? Já nemám nic no

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
12.5.20 19:25

No on se nikdo cizí nenajde, nepřijde k tobě a neadoptuje tě jen tak na ulici. nové přátele si potřebuješ aktivně vytvářet a aktivně je musíš oslovovat a než to zanče fungovat, tak do toho prostě musíš nalít dostatek energie, aby se pouto vytvořilo. Jo, bez rodiny to bejvalo snazší.

Takže si najdi nějaký koníček, který se dělá ve skupině a je potřeba přitom komunikovat s ostatními. Tedy ze sportu je lepší třeba florball, než posilovna. No a začni tam chodit (teda až se takové kurzy a setkání otevřou) a pár lidí co ti tam bude sympatických pozvi na víno.

Nebo začni chodit do místního mateřského centra, případně se zapoj do nějaké dobrovolnické činnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
12.5.20 19:47

@MilaLB Nic moc, kamarádka chybí. Ale mám dobrý vztah aspoň s mamkou. Do toho teď učení s dětma do školy a školky, takže další stres navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
12.5.20 20:06

Tak s malými dětmi máš celkem prostor na seznámení s maminkami v okolí, nemusí tam být třeba žádná „ta pravá“, ale podle mě ten stejný zájem (děti) dost napomůže k setkávání a konverzaci. A dál se uvidí. Případně jazykova, práce, nějaké hobby, kamarádi manžela?
Já udržuji kontakt s kámoškou že základy, vidíme se tak jednou za měsíc, jinak si píšeme, pak mám jednu ze střední, to se vidíme min (tam 4× do roka) a jednu „maminku“, která bydlí blízko a dělala mi vrbu na md/rd a vlastně to byl takový můj psycholog, té si strašně vážím… pak spíš známé. V případě požáru domu bych volala právě té „vrbě“, jestli by mě ubytovala :mrgreen:, takže přátelství se dá navázat i na tom hřišti u bábovek. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MilaLB
12.5.20 20:15

@maky 1993 Jojo starší ve škole a mladší bude letos nastupovat do školky, a máte nějakou alespoň aplikací jak psala paní vejs? Viber, WhatsApp fb? Já nemám nic právě o to hůř :lol:

• Citovat
  • Upravit
339
12.5.20 20:18

I když jsem to nezažila trápilo by mě to taky. Mám pár skvělých kamarádů a jsou pro mě důležití. Babička vždy říkala važ si dobré kamarádky, děti odrostou, s manželem si za X let manželství zevšedníš ale dobrá kamarádka ti zůstává a já se podle toho řídím. Mám se komu vypovídat, s kým jít na kávu, komu pomoct i když mám super manžela někdy ty holčičí věci jsou přeci jen naše 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
12.5.20 20:45

@MilaLB Měla jsem fb, už tam ale nechodím. Za mě ztráta času. Jinak mám jen běžný e-mail, jinak nic. To i moje teta, které je skoro 60,je aktivnější v těch aplikacích :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
12.5.20 20:57
@MilaLB píše:
@divine woman Jo takhle :mrgreen: a co používáte? Přes co voláte? Já nemám nic no

Mám chytrý telefon a používám jmenované aplikace. Jsou kódované a nikdo nemůže sledovat tvé hovory nebo chaty. Stačí připojení na net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MilaLB
12.5.20 21:13

@maky 1993 Ty jo jako by jsem to psala já :P já mám chytrý telefon, ale nemám nic, jediný co s telefon dělám je psaní sms, volání, e-mail a foťák, jinak sem tak internet no. :lol: Kolik vám je?

• Citovat
  • Upravit
794
12.5.20 21:54

@MilaLB Bude za pár dní 27 :mrgreen:. Takže asi trochu zvláštní, v tomto věku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová