Žádost o ruku na mé svatbě, názory prosím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10680
12.7.22 09:40

@Takyjedna náhodou je to hezký, když je to takový tradiční…u nás v rodině se taky na svatbách hodně dává takové to, požehnání´ kdy otec nevěsty předá dceru ženichovi…bývá to teda fakt dojemné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
12.7.22 09:42
@jamik1416 píše:
Viz. ta Meghera od Harryho :lol:
@Lil Kitkatt píše:
Já myslím, že žádat ruku na svatbě se nemá a stejně tak oznamovat těhotenství. Je to strhávání pozornosti na jiného než novomanžele a to udělají jen burani. Takže za mě vůbec.

jj taky mi to přijde nevhodný, stejně jako když si ženská, co je host, vezme bílý šaty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34394
12.7.22 09:43
@Anonymní píše:
Prosim anonym nebo smazat…v sobotu mame svatbu. Bude tam cela rodina, spoustu pratel a kamaradu. Vse bylo v pohode, ale ted mne zarazila jedna vec a nevim jak se k tomu postavit. :nevim: Za svedka mi jde bratranec je o pet let starsi, vyrustali jsme spolu jako bracha a segra, bydlel u nas protoze teta a strejda nefungovali.. (nejdou nq svatbu). Vcera jsme ladili jeste posledni detaily a brachanec prisel s tim, ze by rad az bude pred obedem pronaset pripitek a proslov pozadal o ruku jeho pritelkyni!!No mne to celkem nastvalo, ma to byt nas den a nechci aby se ta pozornost strhla jinam. Zkusila jsem mu navrhnout, at to udela az bude po prvnim tanci(20:30, prskavky, ohnive srdce) to uz by mi tak zily netrhalo to uz bude zabava rozjeta, ale to zavrhl, ze uz tam treba babicky nebudou( ty odjedou po obede) nechci byt za harpyji ale mne to to vubec nezda, co myslite vy? :andel:

Taky mi to přijde dost nevhodné. Přípitek má být o vás dvou. Měl by to pochopit a když už to chce udělat v tenhle den, tak by měl počkat, až se to bude hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
12.7.22 09:49

Nevhodný, trapný a buranský až na půdu. Bratranec bude asi docela šašek, co? Hlavně divadlo pro ostatní :roll: Já bych o takovou žádost o ruku nestála, ta má být v soukromí, ne s obecenstvem. Dost možná bych i beze slova odešla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
12.7.22 09:51

Určitě bych na to nepřistoupila, navrhni, že házení kytice bude stylem " Donesu ji Mařce a ty před ní klekni a požádej " Promiň, ale tohle bych považovala za buranství a netakt. A mohla by to být vlastní ségra 🤷🏻‍♀️ Hele, vím takhle o jednom páru, vdávala se holka a na té svatbě byla její sestra požádána o ruku. Samozřejmě pozornost hned jinam a „svatba zkažená“ :roll: Nejsem kdovíjak háklivá, ale tohle bych si prosadila. Je to prostě váš den a hotovo. Od bratrance to nějak nechápu no, a že babičky tam nebudou. Bože, tak jim pak zavolá no 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
2789
13.7.22 16:58

... aneb jak ušetřit za vlastní zasnuby

Třeba je bratranec jen víc ekonomický smýšlející! Všichni tam budou, zeptam se Mání radši hned při pripitku, super, hotovo a mně to bude stát jen ten prstýnek. To jsem borec, to jsem to dobře vymyslel 😊

Sdílím názor s ostatnimi, je to trapný. Nechapu, ze se to neví! Jako jít v bílých šatech na svatbu, jako jít v bílých šatech na pohreb, prostě takový elementární znalosti…

Tak jako spousta holek čeká na Valentýna, že se ten její konečně rozhoupe a požádá jí o její ctenou ruku, budou se ted zřejmě všechny svobodné klepat na házení kytici. Ta nakonec asi dopadne na zem, protože nikdo nebude vlastně chytat, bude se čekat kterému chlapci ji nevěsta předá a on pak požádá. No fakt překvapení jak 🐖 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
15.7.22 03:36

Ahoj, no je to docela prekérka, tohle řešit před vlastní svatbou…
Zaprvé, můžeš být aspoň ráda, že ti to řekl a neudělal to jako „malé překvápko“, takhle máš ještě šanci a čas mu to rozmluvit tak, aby se příliš neurazil.
Zadruhé, mně to přijde neskutečně trapné až nevhodné. Po přípitku na 100% ne, ten tyjátr s házením kytice nebo tancem je trochu míň hrozný nápad, pořád je to ale neskutečné klišé. Navíc píšeš, že snad ani kyticí házet nebudeš. Úplně chápu, že je to váš den, pozornost se má upírat hlavně na vás a ne jinam, na druhou stranu, žádost o ruku je zase záležitost jich dvou a ten okamžik by měl patřit jim.
S tím bych na bratrance asi taky šla. Nějak bych se pokusila vysvětlit, že to má být jejich velký okamžik a cpát ho do dne, kdy je pozornost upřená jinam, se fakt nehodí. Řekla bych mu, že každá žena si přeje mít žádost o ruku co nejvíc originální a jedinečnou, a toto je tak ohrané, že by to jeho slečnu mohlo i mrzet (mě by to teda mrzelo a cítila bych se nanejvýš trapně, naštěstí s přítelem jsem se o něčem podobném bavila a i on řekl, že je to totální blbost, tak mám klid :D ). Žádost o ruku na cizí svatbě bych prostě zařadila do nějaké No Go zóny, kam se nezachází, společně s žádostí o Vánocích, na narozeninové oslavě apod.
Ať ji někam vezme, někam, kde to pro ně má nějaký význam nebo na nějaké hezké místo, zkus bratranci navrhnout, že třeba něco vymyslíte spolu.
Hrála bych to ale fakt na ty city, že prostě je to na té svatbě neoriginální a že přítelkyně si zaslouží něco unikátního. Pokud chlapec nepochopí, tak pak se rozhodnout, jestli část dne přenechat jinému páru a přežít velký trapas, nebo mu to říct napřímo i za cenu, že se naštve (za mě lepší druhá možnost, na ktetou máš určitě právo).
A nejvíc mě rozsekalo to s těma babičkama :lol: to se jako chlapec musí tak mermomocí předvádět? Určitě by mi přišlo nesmírně důležité, aby babička sledovala moji žádost o ruku 8o :lol:
No, hodně štěstí a ať se svatba povede podle vašich plánů a přání. Pak dej vědět, jak to celé s žádostí o ruku dopadlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.22 17:45

No, vezmeme-li to psychologicky: Na svatbě bude minimálně 20 lidí. Když ji požádá během přípitku, zadělává si bratránek na to, že nevěsta řekne Ano jen proto, protože by ti nechtěla zkazit svatbu. Taky je dost pravděpodobné, že mu řekne NE a ten trapas při pozornosti tolika očí… To se stát klidně může, :D Takže bych mu z tohoto důvodu (že milá může říci i to ne), aby ji o ruku požádal až po prvním tanci. A nebo ještě líp (kdyby záleželo na mně) domluvila bych se s ním, aby si klekl těsně před házením kytice, kdy bys jí mohla pak tu kytici po odpovědi rovnou s láskou a radostí předat. To mi přijde o hooooooodně romantičtější, než aby mně lidi sondovali pohledem při přípitku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
15.7.22 20:11

Mně by to nevadilo, byla bych ráda, že je ta pozornost na chvíli také upřena na někoho jiného. Ale já tyhle věci nemám ráda a proslovy jsem na svatbě zakázala, stejně jako většinu dalších tradic. Spíš bych nechtěla takovou žádost o ruku před tolika lidmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
15.7.22 23:12

Tak a ted to mas od tolika lidi pisemne.
Snad se ti to podari vytisknout a predlozit Bratranci. Snad uz neni pozde a nezkazil ti Svatbu. Tak zly a blby snad neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34394
16.7.22 09:07
@magan píše:
Tak a ted to mas od tolika lidi pisemne.
Snad se ti to podari vytisknout a predlozit Bratranci. Snad uz neni pozde a nezkazil ti Svatbu. Tak zly a blby snad neni.

Podle toho, co psala, tak svatbu má dnes. Snad bratranec pochopil, že je to nevhodné, a neudělá to. Třeba nám zakladatelka napíše, jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
16.7.22 09:14

Zakladatelko, po svatbě napiš, napiš :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
18.7.22 08:12

Taky by mě to zajímalo…naprosto tě chápu taky by se mi to nelíbilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
18.7.22 08:42

Je to blbý, ale taky by se mi to určitě nelíbilo. Ať si ju požádá jinde. Je to tvůj Den D!

• Citovat
  • Upravit
34394
18.7.22 08:56

Zakladatelko, jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat