Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Moje maminka (84) trpí na celoroční zahlenění, poslední dobou se jí to zhoršilo, dříve měla hleny v krku jen ráno, teď skoro celý den, na orl na stěru nic nenašli (byla v březnu u mudr., ke které nepatří, protože její měla dovolenou. Tehdy dostala kapičky neomicin, trochu se jí to zlepšilo a nyní je to zase horší. Tak zavolala té své orl a ta jí řekla, že má jít nejdříve na test na covid a pak se jí má ozvat. Maminka kromě zahlenění jiné potíž nemá a neměla (to říkala i té doktorce) a bydlím s ní v jedné domácnosti já i má dcera. Tak nevím, co si mám o tom poslání na test myslet. Mohu poprosit o váš názor? Děkuji…
To je těžký, no. Někdo nemusí mít příznaky žádný. A řekla ta doktorka, kdo ji má na test poslat? Sama jen tak těžko půjde.
Řekla jí, že má zavolat své praktické lékařce, aby jí vystavila žádanku…
@Cassy25 těžko to někdo řekne na dálku, co a jak.. Jinak kor, pokud žijete společně tak testem nic nezkazíte.
@Cassy25 očividně na Covid posílají pořád všechny
. Teď už aspoň nebude takový nával. Manžela testovali před hospitalizací (byl zdravý, plánovaný zákrok). Dcera byla nemocná v tom největším humbuku, čekaly jsme 4 dny na test, následně 2h ve frontě…to už ji dávno nic nebylo
.
Asi si chteji byt jisti, nez se ji nekdo bude venovat
Pribuzny, vyrazne mladsi rocnik, ted resil uplne stejny problem, akorat doktor ho na testy poslat nechtel. Tak zkusil Zyrtec, jestli to zahleneni neni alergii, a pomohlo mu to.
@Cassy25 zdravím. Sice je to starší diskuze ale zkusím se zeptat. Zjistili ste příčinu toho zahlenění? Poslední dobou na to trpí i přítel.. míval to jen ráno a teď skoro po celý den.. musí pořád odkašlávat. Je zahleněný. Na ORL byl. Dr se díval do krku a že to přeléčí antibiotiky a ještě erdomed dostal. Jednu průdušnici měl zarudlou.
Může to být i reflux nebo zánět jícnu. U refluxu vůbec nemusí být klasické pálení žáhy. Léta jsem měla nonstop zahleneny krk a rýmu. Vypadalo to chvílemi jako potravinová alergie a ani vyšetření na ORL nic neukázal. Až jsem zkusmo nasadila Nolpazu, prptoge už jsem měla podezření, a ta zabrala do týdne ukázkově.