Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
malý je dost silně zahleněný a ještě neumí jíst rohlíky a je to prakticky omezené na ráno -nemléčná kaše s ovocem potom masozel.příkrmy a mezitím sunar a na večeři někdy mléč.kaši mám ty mléčné výrobky vynechat už jsem vynechala jogurt.nevím musím vydržet do pondělka.čím mám rozpustit hleny?dávám stoptusin večer má záchvaty kašle.díky za rady.
Ahoj, UM a kase z mlika zahlenujou, mam to ozkousene u marianky, ze kdyz ji rano kolem te pate dam sunar (nebo jine UM, stridame to), tak se za chvili zacne dusit a chrcet… Tak kdyz ma rymu, davam ryzove nebo ovesne mleko. Ono by se u takhle malych prcku moc nemelo, pac nemaji ten „spravny“ pomer aminokyselin nebo kyho certa, ale par dni je v pohode. Kamoska s 20 mesicni dcerou ktera je alergicka na BKM dava tyhle mlika v podstate od roka co malou prestala kojit porad a je v poho a neresi to..
Kupuju ve zdrave vyzive nebo je maji i v DM, ale ty jsou takove divne. V nejhorsim davam i z lekarne susene.
Ahoj ryko, obecně všechny mléčné výrobky zahleňují, takže i UM a kaše. A co dávat i něco přes den na odkašlávání Mucosolvan, Ambrobene apod.), aby přes den odkašlával? Stoptussin bych na noc nechala. Jinak přes den zkoušej čaj, vodu… Ještě jsem dávala Vincentku - je taky dobrá na odkašlávání. Ahoj, M.
Ta vincentka je dobrý nápad, u nás funguje jako sprej do nosu a přidávám ji i do pití - rozpouští hleny
A na noc dáváme máslo s mátou - klasické máslo (asi 1 lžíci) rozpustit ve vodní lázni nebo na topení, přidat špetku máty a nechat asi 2 hodiny louhovat. Potom přecedit přes plátýnko a dát vychladit do lednice. Před spaním (děti už musí ležet) nabereš na vatovou tyčinku a vymažeš tím obě nosní dírky. Ta máta nos protáhne a máslo hojí sliznici. Když to steče do krku, je to jen dobře. Pomáhá to i maželovi ![]()
Pak ještě jeden nápad, to znám ze své zkušenosti. Namazat hrudník zepředu i na zádech rozehřátým sádlem dát navrch igelit a ještě plenu a šup do peřiny do tepla.
A pokud je zahleněný delší dobu, zkuste „míčkování“. Sestra s neteří na tom „jedou“ už dva roky a malé se hoodně zlepšilo astma.
holky díky moc, přes den on právě odkašlává(mokře) a v noci ho chytne ten kašlací záchvat ,že se i pozvrací-myslím,že to je dobře aby ty hleny šly ven.tak přidám vincentku a to máslíko s mátou jo a mucosolvan se stoptusinem se prý nemíchají páč jsou na stejné bázi tak mi řekla lékárnice
Ahoj holky super téma pro nás ted velmi auktualní.Takže děkuji.
Mám dotaz asi Vám, bude připadat hloupí .A mateřské mléko také zahlenuje?
no to by mě taky zajímalo,představte si když jsem ležela se starší dcerkou v nemocnici to jí bylo 15 měsíců tak mi sestra řekla a´t přestanu kojit,že mat.mléko zahleńuje,já neposlechla protože mi holka nechtěla žádné jiné tekutiny .tak fakt nevím jak to je
Ahoj ryko, naše MUDr. kombinaci Mucosolvanu (den) a Stoptussinu nebo Ditustatu na noc doporučuje.
Každý lék je něco jiného, problém by byl spíš v tom, kdyby někdo přes den kombinoval obojí dohromady a účinky by se tloukly… Aspoň takhle si to pamatuju já ze školy ![]()
Jinak to, že se malý pozvrací je dobře, aspoň jdou hleny ven. Ještě mě napadlo, taky používáme velký míč na cvičení, děti na něj dávám hlavou dolu a stačí poklepávat na zádíčkách (sice to zní drsně, ale zabírá to
)nebo jak psala Murka míčkování… M.
Mucosolvan a Stoptussin rozhodně nejsou to samé, proboha co to bylo za lékárnici?! Mucosolvan je na vykašlávání a Stoptussin kašlání utlumuje, jen se musí zvážit, jak je v jeden den naordinovat, protože průšvih je dát Mucosolvan a hned na něj Stoptussin - mám to vyzkoušeno na sobě, když jsem se kdysi dávno chtělo honem rychle uzdravit, myslela jsem, že se udusím, od té doby mám ze Stoptussinu strach, ale Mucosolvanem se nic nezkazí, jen na noc to dobré není, z toho vyplývá, že bych Mucosolvan dala ráno, v poledne a odpoledne a na noc s dostatečným odstupem potom Stoptussin.
Ahoj, máme stejný problém, brouček ve dne nekašle a v noci má záchvaty kašle. Nejhorší je, že se mi před týdnem sám skoro odstavil(v 11,5měs), a bez UM to nezvládáme, ve 4h ráno ho vyžaduje. Čaj ho neuspokojí. Vyřazujete to UM úplně nebo ne? Omlouvám se, že nejsem přihlášená, zapomněla jsem heslo. ![]()
takže máme silný zánět průdušek jsme na antb.malý se mi taky právě odstavuje a nemám mu co dávat a tak musím UM .čaj taky nestačí a ovesné mléko jsem nesehnala a asi by mu ani nechutnalo.chjo