Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobry den,
Potřebovala bych poradit se zahradou - dokoncujeme dum a bohužel pozemek s uzemnim planem nam umoznili pouze stavbu v zadni casti pozemku, viz nakres. Nevim si rady jak vyresit soukromi od ulice, plot muze byt jen 1,6 metru, bude z plotovych tvarnic a drevenych planek. Od parkovaciho stani bych si predstavovala uzitkovou cast- vyvysene zahonky, nejaky ovocny stromek, vlevo naopak okrasnou a funkcni cast - cast pro deti, mozna nekdy bazen, ohniste, okrasne prvky. Mate nejake navrhy? Delka od silnice k domu je 11 metru, celkova sirka cca 50 metru
Za plot nasadit thuje nebo živý plot a nechat to růst do přiměřené výšky, ať máte soukromí. A ze silnice nemají kino zdarma.
@Kelsey samozrejme, to se nabizi, ale nevim jestli to nebude divne mit za takovym „okrasnym“ plotem „krovi“ byla bych radeji aby ten prostor, sam o sobe pomerne maly byl vyuzit efektivne, ne tak ze bude metrovy pruh zabrany nejaky kroviskem, ze ktereho nebudu mit radost :-/ jeste doplnim, ze silnice neni zadna hlavni, je to jen mezi baraky, ale i tak tam je docela pohyb osob..
@Kelsey píše:
Za plot nasadit thuje nebo živý plot a nechat to růst do přiměřené výšky, ať máte soukromí. A ze silnice nemají kino zdarma.
Já si myslím, že většinu lidí nějaká cizí zahrada absolutně nezajímá, natož aby z ní měli kino. ![]()
@lucad77 píše:
Já si myslím, že většinu lidí nějaká cizí zahrada absolutně nezajímá, natož aby z ní měli kino.
To si myslíš.
My máme teda zahradu za barákem. Někdo má taky spíš do boku zahradu a část před. Žiju ve vesnici, kterou dá se říct živí turisti a milovníci vína. Si umí protočit krk, jak nahlíží do zahrad. Né, že ne.
@lucad77 bohuzel, opak je pravdou… Duchodci kolikrat i zakopnou jak koukaji 🤨.. ale thuje se mi nelibi
Když budete mít v zahradě soukromí vy, budou mít i zloději dost soukromí na loupení
já bych brala něco otevrenejsiho.
Jak píše @Kelsey dej tam thuje.
Bydleli jsme u silnice celé dětství. Nebylo místo kde by nám nebylo vidět na zahradu. A to byla velká zahrada. A fakt čumilu byla velká řada. ![]()
I prádlo jsme nevešeli ven. Tedy spodní prádlo. ![]()
Jo a ty thuje zachycují i škodliviny že silnice. Takže je to fakt dobrý nápad.
Protože mít ovocné stromy blízko silnice není moc top. ![]()
Taky jsme měli často stromků u silnice a pak další část vzadu zahrady. A ty blíž silnice měly obalené plody. ![]()
Takže jsme to nejedli a stromy se snažili přesadit. ![]()
Někde na netu najdeš i kolik metrů je spad z aut. Podle toho se při sázení ovocných stromů řiď.
Jen taková rada mimo. ![]()
Jo a víte jestli se vám při deštích dlnebudou dělat v zimě louže atd.
Nám díky vyjetym koleji z těžkých nákladů se po deštích udělaly velké louže, které nám nahazovaly barák, když do nich někdo pěkně vjel. ![]()
@Semtex Hele my měli otevřenou zahradu že všech části a za rok a půl nás gang z vedlejšího města vykradl 3×. A ulz toho jsme 2× byli doma. ![]()
Thuje jsou strasny, jak na hrbitove.
Udelala bych volne rostouci zivy plot, zabere to trochu mista, ale je to pekne.
Plus ten plot bych dala vyssi, predpis nepredpis, pes se nepta. Pokud by byl plot pevny, efektni je nechat ho porust prisavnikem.
Nemůžete dát místo planěk celý betonový plot? Tak máte největší soukromí a vypadá to dobře. Samozřejmě kolem branky a vjezdové brány klasické plaňky, ale jinak si myslím, že by to bylo nejlepší řešení.
Nebo pak ten živý plot no, ale to se mi moc nelíbí..
@Lucie_Sx vyska plotu je urcena ve stavebnim povoleni, prekracovat ji nebudeme ![]()
@kaja00 nn betonove opevneni odmitam, neni to hezky a vubec se to na vesnici nehodi