Zahřívá se notebook

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4705
7.6.11 09:51

zahřívá se notebook

dobré dopoledne,
poslední dobou si všímám, že se mi dost zahřívá noťas. Běží téměř 8 hodin denně v kuse, poslední týdny občas sám „vypne“… a je zahřátý. Teď je teda žhavej už tak hodinu po zapnutí třeba ráno.
Nerada bych vyhořela. Prach jsem z tý větračky dole vyšťourala, ale je možný, že je tam toho někde uvnitř víc…máme kočku, chlupy jsou všude.
Mám to donýst do servisu vyčistit? Kolik to stojí cca?
Nemám s tím zkušenost, tak abych nevypadala jak týdýt…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
7.6.11 09:53

Cistim ho doma, odsroubuju vzadu co se da… nejdulezitejsi je se dostat k vetracku a pak profoukam stlačeným vzduchem.

• Citovat
  • Upravit
4705
7.6.11 09:54
Anielkha píše:
Cistim ho doma, odsroubuju vzadu co se da… nejdulezitejsi je se dostat k vetracku a pak profoukam stlačeným vzduchem.

jo? Já mám strach, že když vydlabu ty šroubky, tak na mě vypadnou střeva a už je nikdy nedám dokupy? Jsou nějak upevněný, že tím otevřením nic nezničím???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
7.6.11 09:55

Co zkusit chladící podložku, nebo si notes prostě něčím podložit, aby „mohl dýchat“ :wink:
 http://www.alza.cz/…18848622.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
7.6.11 09:55

a vyčistit v klídku doma.. rozložit, uchošťourama pročistit, a zase složit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
7.6.11 09:57
NiKina píše:
Anielkha píše:
jo? Já mám strach, že když vydlabu ty šroubky, tak na mě vypadnou střeva a už je nikdy nedám dokupy? Jsou nějak upevněný, že tím otevřením nic nezničím???

Ne, fakt nic nevypadne. Delam to uz u tretiho notebooku. (Teda ted to dela manzel, ale pred tim jsem to delala sama.)

Jen odsroubujes ty desticky a profoukavas to.

Jde to udelat i vysavacem, ale ted jsem nekde cetla, ze to neni dobre, protoze se ten prach muze dostat jeste nekam jinam.

• Citovat
  • Upravit
16492
7.6.11 09:57

Taky doporučuji chladící položku. Zrovna jsme si ji pořídili a je to mnohem lepší.
Máma tuto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35755
7.6.11 10:01

Mám chladící poodložku Zalman, neuvěřitený rozdíl v chlazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.11 10:13

Chladící podložky jsou určitě super, ale jednou za čas to chce prostě pročistit. Já nemam odvahu to dělat sama, takže dávám prostě do servisu a zaplatím za to.. Tak co ho dat do servisu? Maji to do 2 dnů. Někde určitě i dřív :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
7.6.11 10:38
Ivy.mystery píše:
Chladící podložky jsou určitě super, ale jednou za čas to chce prostě pročistit.

presne tak.

• Citovat
  • Upravit
4705
7.6.11 10:45

:lol: Dva dny v servisu??? To bych nedala!!! :lol:

jo, zkusím našla jsem na netu návod jak to doma čistit, i tím vysavačem, odpoledne to zkusím.
Podložila jsem pastelkama… moc to nepomohlo.
Teď jsem si dala i ochlazenej časopis z ledničky, ale to by bylo jak měnit obklad někomu s horečkou… :lol:

takže odpoledne čistím, díky za rady a ujištění, že to jde…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
7.6.11 10:48

casopis je blbost, musis mit volno u vetraku, jinak, kdyz se ti vypne po hodine, je dost mozne, ze ti mava na rozloucenou, to nepomuze ani cisteni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
7.6.11 11:14
jizvíková píše:
casopis je blbost, musis mit volno u vetraku, jinak, kdyz se ti vypne po hodine, je dost mozne, ze ti mava na rozloucenou, to nepomuze ani cisteni

na rozloučeno nééé… :cry:
pročistím doma a jestli to nepomůže, odnesu do servisu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
7.6.11 11:21
NiKina píše:
jizvíková píše:

Nevim, jak stary je to notebook, ale proste kdyz se notebook zahreje na nejakou teplotu (treba pres 90 stupnu), tak ho system automaticky vypne, muzes mit jen zaneseny procesor.

Horsi je, ze kdyz se disky dlouhodobe prehrivaji, tak rychleji odchazeji, takze hlavne zalohuj data! Opravdu to chce cistit casto obzvlast v prasnem prostredi.

• Citovat
  • Upravit
4705
7.6.11 11:26
Anielkha píše:
NiKina píše:
jizvíková píše:

právě přemýšlím, jak je starý.. 2 nebo 3 roky… :-(
zálohuju, na DVDíčka… .dá se ještě nějak jinak?
jinak asi emailové kontakty, weby, o to přijdu…ale soubory ve Wordu zálohuju, a fotky taky…
 NiKi

Nevim, jak stary je to notebook, ale proste kdyz se notebook zahreje na nejakou teplotu (treba pres 90 stupnu), tak ho system automaticky vypne, muzes mit jen zaneseny procesor.

Horsi je, ze kdyz se disky dlouhodobe prehrivaji, tak rychleji odchazeji, takze hlavne zalohuj data! Opravdu to chce cistit casto obzvlast v prasnem prostredi.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová