Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@MP Evik píše:
Mně se líbí jak ženský, co si porodily v pohodě a klidu, se naváží do nás těhotných, které jsou v extrémním stresu. Víte, co je absurdní? Jedna pražská porodnice má v plánu nabírat brigádníky z řad mediků, aby měli k dipozici personál, který se o rodičky bude starat v době, kdy není zcela nutné aby tam byla tak často porodní asistentka tzn. pomoc ze sprchy, do sprchy, na lůžko a tak. Jinými slovy mezi řádky přiznal, že otcové suplují personál a vlastně bez nich jsou v háji, on také s tím zákazem nesouhlasí a není to rozhodně jediná porodnice v ČR, je to tak půl na půl.
Takže můj chlap, který už 3 týdny nikde nebyl, stejně jako já, tak tam být nemůže, ale nějaký medik, který přijel na pracoviště v MHD a stýka se s bůh ví kým jo? Vám to nepřipadá absurdní? Jako chápu zákaz otce u porodu, první den zklamání a vztek, ale pak jsem to přijmula a i tomu rozumím. Ale když jsem si včera poslechla toto, tak jsem málem spadla ze židle. Kdyby to šlo, tak si tam pozdržím dítě aspon do října. Porodnici v tuto chvíli nepovažuji za bezpečné místo.
Este prosim, ktora prazska porodnica to je? Rada by som bola, aby to nebola ta moja. To s tymi medikmi je absurdne.
Moj otec zijuci na SK ma chcel podporit, a ze v radiu tam vystupil porodnik, ze sa nemaju rodicky nic bat, ze sa normalne rodi dalej (samozrejme na SK maju trosku menej nakazenych, mozno za tyzden-dva zacnu tiez menit podmienky). No chudak ocino ma tym moc nepovzbudil, kedze nie som na SK a tu v CR sa vymyslaju taketo hovadiny ako napr. vy uvadzate. Zdravy rozum v CR zmizol. ![]()
@MP Evik presne tak. A treba v me. situaci jsem.ted ja vic nemocna nez partner, ktery je zcela zdrav protoze mam brutalni rymu a suchy kasel, takze mozna bych spis nakazila personal ja… Jen doufam, ze budu rodit v terminu abych se uzdravila. Byt rozbombardovana psychicky i fyzicky bych nechtela ![]()
@Kosopemi píše:
Kdyby lidi sedeli doma a necourali, tak bychom to treba meli rychleji za sebou. Tady umravnujete vystresovane rodicky (ano, rozumnymi argumenty), ale co rikate na dalsi diskuse, kde se resi, ze 14dni doma je peklo? To se jako fakt lidi nedokazi zabavit na par dni doma? Nemuzou hrat s detma pexeso nebo Activity? Nemuzou preskladat spize nebo precist dobrou knihu? Z toho se zblazni, ale kdyz rodicka zabreci, protoze na ten okamzik oba cekaji dlouho a je vyjimecny, tak je zle a jsou to hysterky. Jasneze nakonec porodi i bez otce, ale rozum by do hrsti meli vzit vsichni.
Já je neumravňuji v tom, že jsou vystresované. To úplně chápu a vím, že je to strašně těžké, protože opora by jim u porodu pomohla a celou dobu s ní počítaly. Klidně, ať tu na to všechno nadávají a zabrečí si, protože mají důvod… Jediné, co mi vadí je, když podepisují petice a vymýšlí, jak by to mohlo jít způsobem, kterým ve finále ohrozí hlavně sebe, ostatní rodičky a svoje miminka ![]()
Protože je to přesně i to, co píšete o ostatních… Maminka je sice poctivě doma s tatínkem 3 týdny zavřená, ale před ní tam přijde maminka s jiným tatínkem, který bohužel tak poctivý nebude a odnesou to všichni…
Holky vím, že je to těžké. Ale prostě teď jsme v takové situaci, že u porodu zatím jsme samy. Musíme to tak brát. Není mi to taky příjemný,, ale co se dá dělat? Doufejme, že se to brzy změní. ![]()