Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Elinečkaaa měsíčního? to snad ne, ne? a z chovatelské stanice nebo od nějaké osoby?
@Bunnies Z chovatelské stanice. Možná tam mají špatně napsaný ten věk, já se v tom vůbec nevyznám, tak nevím, jak vypadá měsíční králíček a v jakém věku se vůbec odstavuje? Tady je kdyžtak odkaz http://chskastor-kralici.webnode.cz/…ka-for-sale/ . Teď zrovna mají králíčky bez papírů, ale mě to nevadí, na chov ho nechceme. Já jsem ráda, že jsem našla tenhle odkaz, protože jsem se bála kupovat si králíčka ze zverimexu, přijde mi, že jsou už hrozně velcí a navíc jsou tam chudáci vystrašení, jen se krčí v koutečku..
@Elinečkaaa mám z toho smíšené pocity. Je dobře, že hledáš ušáka od chovatele, ale zdá se mi divné, že ti chce prodat, tak mladého ušáka. Zavolej si tam a zeptej se na ten věk. Mládě se má prodávat ve věku minimálně 8 týdnů, fakt ne dřív. Co si pamatuju, tak mláďata jsou i v tomhle věku kojený, odstavují se pomalu v 6 týdnech. Nech si předložit VP(výpis předků)). Sice to nějak nepotřebuješ, ale je lepší vědět odkud je. Píše se tam i váha rodičů, prarodičů v dospělosti a prostě je to lepší vědět. Mám taky ušáky bez PP, jen s VP. Dnes mají i narozeniny
…1 rok, velikost odpovídá 1,2kg. Měli jsem i zverimexového, který měl 3,5kg…to byl ušák s velkým U (lepšího povahově jsem od té doby neměla, byl hrozný mazel, lízal mi intenzivně čelo, spal na polštáři u hlavy, no prostě škvělej). I ta ceny kolem 300 je nějaká podezřelá. Já jsem za Belinku dala 1000 a za Bruna 800, jsou spolu od miminka (ale nejsou sourozenci, Bruno byl k její mamce a k ní přidán). Nevim, nevim, ne každá chovatelská stanice je normální. Teď je ale nejdůležitější ten věk. Dřív ne dvouměsíčního neber prosím.
@Bunnies Tak jsi mi nasadila brouka do hlavy. Napsala jsem hned majitelce pro upřesnění, tak uvidíme. Možná, že tam ten věk opravdu mají uveden špatně, protože už je to tam tak tři dny, třeba to jen zapomněli změnit.. No a ta cena se mi zdá taky nízká, když i ve zverimexu stojí přes 400. No co, podívat se na něj můžu, stejně tak i na rodiče a podle toho se rozhodnu. ![]()
@Elinečkaaa Držím palce, ať ten věk tam uveden je jen věk, kdy byla pořízená fotografie a že mláďátko má alespoň 7-8 týden věku. Na Vp by měl být vypsán datum narození, druh ušáka, pohlaví a fotografie plus teda výpis těch předků, kdy oni byli narozené, kolik váží v dospělosti, druh, odkud jsou atd. Můj sen je pak pořídit francouzského beránka (druh ušáka), který je naopak obr, váží kolem 6kg. Ale to až budu mít odrostlejší děti. Jinak moji ušáci milují granule Genesis. Ze začátku byli jako normální mláďátka plachý a dostala jsem se k nim přes žaludek. Prostě ty granule hrozně milují a když jsem je opatrně krmila z ruky, přestali se mě tolik bát a teď když jdu za nimi, tak ke mě přiběhnou a reagují na můj hlas a už se mě nebojí. Kolikrát mi přes léto zdrhli z králíkárny a já je lovila. Díky granulím co jim jedou víc než šťavnaté jsem je měla možnost přivolat a v pohodě chytit. Teď přes podzim/zima je mám na volno ve velkém skleníku, kde mají králíkárnu a oni už si teď staví zimní noru, vyžírají všechnu trávu a běhají a hopsají jak blázni. Společnost jim nechybí, chodím tam já a děti u nich dokážou být i dvě hodinky v kuse a hladí je tam, krmí je nebo je jen sledují. Volně na zahradě nemohou být, pes by je honil. Na jaře jim oplotíme část zahrady a tam budou přes jaro/léto a na podzim/zimu zase do skleníku, kde budou schovaný před deštěm, větrem, sněhem apod.
@Bunnies Tchán je chovatel králíků a jezdí k nim veterinář očkovat celý chov 2 x ročně. A tím, že má naředěnou vakcínu pro víc králíků a víc lidí ve vesnici, tak očkování jednoho králíka stojí 16,– Kč. Obrovský rozdíl oproti návštěvě veterináře. Tak našeho domácího mazlíčka vždy přivezeme na očkování ke tchánovcům.
Kokciozu-nevím jak se to píše-řešíme tím, že kupujeme granule v ZNZ.Tam vyjde pytel 20 kg na cca 200 kč. Jsou v tom vitamíny i látky proti nemocem.
@lasička1 prosímtě, přečti si stránku www.kralici.cz a nekrm granule s kokcidiostatikama! je to jak kdyby jsi ty jedna preventivně každý ráno antibiotika! kokcidioza ze záležitost především mláďat a po rozboru bobků se případně přeléčuje lékem do vody.
@lasička1 prosímtě, přečti si stránku www.kralici.cz a nekrm granule s kokcidiostatikama! je to jak kdyby jsi ty jedna preventivně každý ráno antibiotika! kokcidioza ze záležitost především mláďat a po rozboru bobků se případně přeléčuje lékem do vody.
Co byste mi poradili jako podestýlku? Koupila jsem pro začátek hobliny (mám je ráda, byla jsem na ně zvyklá u morřat i u křečků
) a myslela jsem, že je dám na dno celé králíkárny a zároveń budu učit králíčka na záchůdek. Teď jsem ale někde četla, že takhle se králíček nenaučí chodit na záchod, protože si bude myslet, že záchod je všechno, tedy celá podestýlka. Je to tak? Když bych dala hobliny ale jen do záchodu, tak nevím, co do zbytku klece. Jde mi o ten začátek, než se na záchod naučí (pokud nebude čuňátko). Jak jste to řešili vy?
@Bunnies píše:
@Elinečkaaa Držím palce, ať ten věk tam uveden je jen věk, kdy byla pořízená fotografie a že mláďátko má alespoň 7-8 týden věku. Na Vp by měl být vypsán datum narození, druh ušáka, pohlaví a fotografie plus teda výpis těch předků, kdy oni byli narozené, kolik váží v dospělosti, druh, odkud jsou atd. Můj sen je pak pořídit francouzského beránka (druh ušáka), který je naopak obr, váží kolem 6kg. Ale to až budu mít odrostlejší děti. Jinak moji ušáci milují granule Genesis. Ze začátku byli jako normální mláďátka plachý a dostala jsem se k nim přes žaludek. Prostě ty granule hrozně milují a když jsem je opatrně krmila z ruky, přestali se mě tolik bát a teď když jdu za nimi, tak ke mě přiběhnou a reagují na můj hlas a už se mě nebojí. Kolikrát mi přes léto zdrhli z králíkárny a já je lovila. Díky granulím co jim jedou víc než šťavnaté jsem je měla možnost přivolat a v pohodě chytit. Teď přes podzim/zima je mám na volno ve velkém skleníku, kde mají králíkárnu a oni už si teď staví zimní noru, vyžírají všechnu trávu a běhají a hopsají jak blázni. Společnost jim nechybí, chodím tam já a děti u nich dokážou být i dvě hodinky v kuse a hladí je tam, krmí je nebo je jen sledují. Volně na zahradě nemohou být, pes by je honil. Na jaře jim oplotíme část zahrady a tam budou přes jaro/léto a na podzim/zimu zase do skleníku, kde budou schovaný před deštěm, větrem, sněhem apod.
Teda, ten skleník závidím, to musí být ráj pro ušáky, obzvláště, když tam za nima chodí i děti, takže nejsou sami a jindy mohou mít pohyb jak chtějí
Nemáš fotku, jak tohle jejich obydlíčko vypadá, jak si tam lebedí? ![]()
@Elinečkaaa
Podestýlku nedávám žádnou, na zemi je jen lino - dobře se čistí, do záchodu jí kupuju kočkolit.