Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Timinka takhle to měli ti mý osmáci. Jiřina byl v pohodě a útočil a chudák Felix to odnesl s vykousnutým masem na stehni. Takže jsme Felixe nechali ošetřit a zůstal u nás a Jiřík agresor šel k novým majitelům. Protože pořizovat si ještě jednu klec - ani náhodou. Felix se dožil 11 let, bohužel už tu není a máme jenom psa. Takže ti asi nezbyde nic jinýho, než je nechat oddělený nebo se jednoho zbavit ![]()
@Timinka oba nechat vykastrovat (jednoho nestačí, ten druhý by ho šikanoval) pak by to mělo být v pohodě (myslím, že je to jak u ceny za kocoura, okolo 300,–?)
@Any83 to mě nenapadlo. No taky kdo by kastroval myšáky
ale s králíkama to jde. Otázka je, zda to pomůže. Tak veterinář by měl poradit.
Ahoj, máme dvě králičí holky spolu v kleci, museli jsme je nechat vykastrovat, jinak by se asi sežraly, od té doby klid. kastrace jedné vyšla na 800,ale jsou to samice, tam je to složitější než u samců.
Mame samečka a samici. Byli spolu v jedne kleci asi mesic. Pak ho ona zacala okusovat. Chlupy z tela. Takze byl nas Milan jako nahac. Oddelili jsme je-kazdy v jine kleci a je klid. Davam je k sobe jen kdyz cistim klece. Myslela jsem si, zekdyz mu trha chlupy tak si chce stavet hnizdo na mlade. Ale 2 mesice v cudu a nic. Mozna ho rafe protoze ji neni schopnej nastekat do boudy nebo uz fakt nevim.
A jak ho máte dlouho? Jestli se Vás nebojí. Náš dupe, když se mu něco nelíbí nebo je vyděšený.
A dřív to nedělal? My máme dva, jeden to je zlato, sameček, už má 8. Dupe teda pravidelně, nejradši v noci, tak ho musím uklidňovat jak mimčo.
A druhá, to je samička, ta nedupe, ale útočí, když jí dám ruku před čumák, tak vystartuje. Má pět a dělá to od mala. Výchova u obou stejná, je to ženská. ![]()
@Kaja-kaja zkus si lehnout na zem a třeba si čti, králíčci jsou zvědaví, přijde se na tebe podívat sám až zjistí, že se nic neděje…
Možná se jen něčeho vylekal..já si jen pamatuji, když měl ten starší rok rok a půl, tak to byl šílený puboš, co on vyváděl..:-D…jak píše Dadys, zkus si lehnout a nebo na něj v leže nebo sedě pomalu volat jménem a zkusit nabídnout nějakou oblíbenou dobrotu…
Potřeboval bych se zeptat, můj bratranec má zakrslého králíka a když ho chce vzít do ruky tak mu utíká ale když si ho chci vzít tak je docela klidný
@sony2578 já třeba toho mého klučinu nemůžu vůbec vzít pod bříškem..to mám hned celé ruce poškrábané. Musím ho vzít normálně za kůži nad krkem a pak si ho klidně dám do náruče, nebo posadím na sebe a je to v pohodě. Tak ať to bratranec zkusí takhle
normálně ho čapne za volnou kůži a uvidí
a ne…nebude ho to bolet ![]()
Ahojky, můj zakrslý králíček(teď mu bude rok) začal teď v zimě hrozně pelichat. Přestane to? máte někdo nějaké zkušenosti?? ![]()
@Ninca91 jojo, nabral zimní srst, ale doma máte teplo, tak ji ztrácí. Ničeho se neboj
pokud se ti jeví zdravý a čilý, neměli by to být paraziti nebo nějaká jiná škaredá breberka.
Já měla zakrslého kastorexe a ten vždy línal až do úplných lysin v srsti, ale vše bylo v pořádku, veterinář nikdy nenašel žádný kožní problém a králík se dožil 12 let ![]()