Záloha na mzdu - dozví se to šéf ?

Anonymní
21.1.25 11:08

Záloha na mzdu - dozví se to šéf ?

Ahoj, vím, že mě to nikdo na 100% neřekne, ale zajímá mě jaký je postup běžný v korporátech. Loni jsem se docela bouřlive rozešla. Musela jsem si stoupnout na vlastní nohy a nebudu lhát finančně se z toho vylízívám do ted - prostě od výplaty k výplatě. Před vánoci mě odešlo auto, takže jsem s těch došetřených peněz a z vánoční brigády na stánku koupila za 25tis starou šunku, abych vůbec mohla do té práce (dojíždím).
ted se mě stalo, že nevyjdu do výplaty. Mám brigádu, kterou jsem si našla právě před vánoci, abych zase něco došetřila, když z platu mě to nejde, ale tam peníze za leden dostanu taky v unoru a vlastně ještě po výplatě.
Ted mě začala protékat voda a potřebuji tak 1500 na instalatéra a 1500 do výplaty na jídlo/drogerku (moc tady nějaké zásoby nemám)+ třeba 1000kč hotovost do rezervy. :mrgreen:
Napadlo mě, že bych si požádala tedka o zálohu na mzdu a prostě ty peníze co jsem měla na šetření holt si vyberu zpět a nic ted neušetřím a z brigády se jakoby dorovnám.

Ale trochu se bojím, zda to nejde na schvalování na šéfa, zda je to otázka jen personálního? Pracuji jako vedoucí skladníku směny v jenom velkém potravním řetězci.
Bojím se ostudy.

Mám jen mamku, která by mě pomohla (těch pár tis má), ale je po operaci kyčle a není na tom ted uplně dobře a nechci jí dělat starosti.

Koukala jsem na nějaké brigády, ale nikde nic na ruku třeba na sobotu a neděli nemohu najít. Ještě jsem nahlášená na darování plasmy, ale tam je za první odběr 0 nebo 400kč a vyplácí to až po 3 odběru, takže tam to je taky otázka na dýl…

nemá někdo zkušenosti jak toto funguje?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36171
21.1.25 11:20

Kdekoliv jsme pracovala tak to šlo vždycky přes přímého nadřízeného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
21.1.25 11:20

A to, ze se to dozvi sef, vadí čemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
21.1.25 11:28

Já bych na tom, že se to dozví šéf, neviděla nic špatného.
Spíš naopak.
Já bych z toho vytřískala zvýšení platu nebo aspoň nějaký bonus 😜

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.25 11:58

Tady nikdo na této pozici takové problémy nemá… já se prostě stydím

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.25 11:59

Stydím se za sebe, že jsem i takto dopadla. Vždy jsem byla ta, kdo to odsuzoval spíše. Ted sama asi 3 měsíc jdu od výplaty k výplatě. Snažím se z toho zvednout, ale nějak se mě prostě nedaří a vše se s*re.

• Citovat
  • Upravit
6873
21.1.25 12:03

Hele, chválím, že se snažíš - brigády atd.
Zálohu na mzdu bych si vzala a neřešila nadřízené, se třeba zeptá a ty řekneš, co si napsala tady. Chápu, že se stydíš, ale lepší takhle, než si rozjet dluhovou spirálu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.25 12:17

Kde jsi nahlášená na tu plasmu? U nás je to 900 (za první je tam možná i bonus + 200, ale to si nejsem 100 % jistá)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
21.1.25 12:34

A proč je ostuda být ve špatné fin. situaci? To se může stát každému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
21.1.25 12:42

Tak u nás v korporatu to funguje tak, že záloha
jde jak přes přímého nadrizeneho, tak zároveň podléhá i schvalovani ředitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
21.1.25 12:44

Ano nadřízený musí zálohu schválit, zároveň má, ale jistě podepsanou mlčenlivost a nepřísluší mu to nijak hodnotit, natož o tom někde mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.25 13:50
@Věčně naštvaná píše: Více

ono je to všude za 900 tady v Praze, ale pak se při registraci dozvíš, že jdeš třeba nejdřív na odběr a testy k lékaři a pak na placený odběr. Takže v reálu pujdeš třeba zítra na „plasmu“, tak ti udělají dotazník, vyešetření lékařem a když projdeš jdeš na krevní odběr ze kterého ti udělají test na HIV atd, když dojdou výsledky a je vše dobré, tak tě objednají až na placený odběr, kde dostaneš 900 a svačinu. Ale to je reálně rozdíl třeba týdne možná déle.
Nejlépe tady vychází Unica Plasma, kde tohle absolvuješ první den a výsledky máš během hodiny a rovnou když máš čas můžeš na první odběr, ale tam dostaneš jen 300 za první a těch 600 ti dají s dalším odběrem, ale na ten zase můžeš jit až za 14 dní…v kratších termínech nemužeš chodit darovat. Jednak se to nesmí a je to propojené na RČ a druhak ta plasma aby šla darovat a byla kvalitní, tak musíš dobře jísta pít trvá to minimákně týden než se obnoví…

• Citovat
  • Upravit
41519
21.1.25 13:52
@Anonymní píše: Více

kontokorent u tvé banky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
21.1.25 14:04
@Anonymní píše: Více

Ano, nesmi se to, ale jinak to nijak propojené neni a to, když jde nekdo driv taky nikdo nepozná. Samozřejmě pokud jdes k jiné firmě, tim nezvrdim, ze bych to doporucovala, ale nic jineho ty firmy, ktere si kupuji plazmu cekat nemohou. Ten, kdo ji chodi opravdu darovat, nema potřebu podvádět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3707
21.1.25 14:10

To nemáš kamarádku, co ti na pár týdnů půjčí pár tisíc? A s tou mamkou nevím, co je to za „přidělávání starostí“. Asi ví, že ses rozešla, ne? Nechápu, co je na tom za ostudu, že prostě potřebuješ krátkodobě podpořit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat