Záloha nebo odměna exekutorovi

Anonymní
5.10.15 09:42

záloha nebo odměna exekutorovi

Holky prosím, která z Vás má zkušenosti s podáním exekuce? Zajímá mě, jak je to s odměnou pro exekutora. Myslela jsem, že zaplatím zálohu nějakých 4500kč, ale oni mi nabídli, že zálohu nepožadují, ale pokud budu souhlasit, domluvíme se na odměně 5% z vymožené částky. Jedná se o exekuci na výživné, dlužná částka je 300 000kč, tudíž odměna by činila něco kolem 15 tis.
Co když bude exekuce nevymahatelná, platila bych 15 tis. já??? Chápu, že exekutor mi v tomhle neporadí, nebude chtít o svou hromádku přijít, to je jasné.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.10.15 09:48

To mne překvapuje… Dostala jsem takhle přes exekutora dlužne výživné 93 tis a co mi bylo řečeno tak bych neplatila nic ani kdyby je exekutor nevymohl (nebylo by kde brát). Exekutor by si měl k dlužné částce přičíst náklady Spojené s exekuci a ty jsou jeho odměnou.
Podivej se na webový stránky myslím že to je výživnédětem. Cz tam o tom presne pišou. Ty nemáš platit vůbec nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.15 09:52

Tak je to tato stranka https://www.alimentydetem.cz/

• Citovat
  • Upravit
19198
5.10.15 10:01

Ta smluvní odměna 5% bude samozřejmě placena dlužníkem. Pokud z dlužníka nic nevymůže a po nějaké době se exekuce zastaví - tak bys tuto odměnu neplatila, ale platila by jsi náklady. I při výživném, když se nepodaří nic vymoci, platí oprávněný náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.15 10:04

Díky :) No já mám zase informace, že exe na výživné je bez zálohy, ale pokud nebude kde brát…exekutor zadarmo dělat nebude, takže zálohu bude požadovat. No uvidíme, nedalo mi to a právě jsem mu napsala dotaz, tak jsem zvědavá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.15 10:06

@Kikuška90 díky. a je daná nějaká horní hranice, kolik max. si může účtovat?

• Citovat
  • Upravit
19198
5.10.15 10:06
@Anonymní píše:
Díky :) No já mám zase informace, že exe na výživné je bez zálohy, ale pokud nebude kde brát…exekutor zadarmo dělat nebude, takže zálohu bude požadovat. No uvidíme, nedalo mi to a právě jsem mu napsala dotaz, tak jsem zvědavá.

Záleží na exekutorovi, někde berou zálohu někde ne. Určitě bych si vybrala toho, který nebere ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
5.10.15 10:07
@Anonymní píše:
@Kikuška90 díky. a je daná nějaká horní hranice, kolik max. si může účtovat?

Náklady jsou 3500,– + DPH. Pak záleží, za výjezd (poslání na místo bydliště vykonavatele) jsou peníze navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.15 10:23
@Kikuška90 píše:
Záleží na exekutorovi, někde berou zálohu někde ne. Určitě bych si vybrala toho, který nebere ;)

Díky moc za info. Já si vybrala podle úspěšnosti s vymáháním, takže s nějakou částkou z mé strany počítám. Ovšem pokud se vymoct fakt nepodaří a já budu platit nějakých 10 tis, tak mě můj nový manžel asi zabije :roll:

• Citovat
  • Upravit
Kobea
5.10.15 13:49
@Anonymní píše:
Díky moc za info. Já si vybrala podle úspěšnosti s vymáháním, takže s nějakou částkou z mé strany počítám. Ovšem pokud se vymoct fakt nepodaří a já budu platit nějakých 10 tis, tak mě můj nový manžel asi zabije :roll:

Právnička mi řekla, že exekutor zálohu za výživné nebere a veškeré náklady exekutora platí dlužník. A tak to taky bylo. Ale v mém případě bylo z čeho brát.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel