Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
To mne překvapuje… Dostala jsem takhle přes exekutora dlužne výživné 93 tis a co mi bylo řečeno tak bych neplatila nic ani kdyby je exekutor nevymohl (nebylo by kde brát). Exekutor by si měl k dlužné částce přičíst náklady Spojené s exekuci a ty jsou jeho odměnou.
Podivej se na webový stránky myslím že to je výživnédětem. Cz tam o tom presne pišou. Ty nemáš platit vůbec nic.
Ta smluvní odměna 5% bude samozřejmě placena dlužníkem. Pokud z dlužníka nic nevymůže a po nějaké době se exekuce zastaví - tak bys tuto odměnu neplatila, ale platila by jsi náklady. I při výživném, když se nepodaří nic vymoci, platí oprávněný náklady.
Díky
No já mám zase informace, že exe na výživné je bez zálohy, ale pokud nebude kde brát…exekutor zadarmo dělat nebude, takže zálohu bude požadovat. No uvidíme, nedalo mi to a právě jsem mu napsala dotaz, tak jsem zvědavá.
@Kikuška90 díky. a je daná nějaká horní hranice, kolik max. si může účtovat?
@Anonymní píše:
DíkyNo já mám zase informace, že exe na výživné je bez zálohy, ale pokud nebude kde brát…exekutor zadarmo dělat nebude, takže zálohu bude požadovat. No uvidíme, nedalo mi to a právě jsem mu napsala dotaz, tak jsem zvědavá.
Záleží na exekutorovi, někde berou zálohu někde ne. Určitě bych si vybrala toho, který nebere ![]()
@Anonymní píše:
@Kikuška90 díky. a je daná nějaká horní hranice, kolik max. si může účtovat?
Náklady jsou 3500,– + DPH. Pak záleží, za výjezd (poslání na místo bydliště vykonavatele) jsou peníze navíc.
@Kikuška90 píše:
Záleží na exekutorovi, někde berou zálohu někde ne. Určitě bych si vybrala toho, který nebere
Díky moc za info. Já si vybrala podle úspěšnosti s vymáháním, takže s nějakou částkou z mé strany počítám. Ovšem pokud se vymoct fakt nepodaří a já budu platit nějakých 10 tis, tak mě můj nový manžel asi zabije ![]()
@Anonymní píše:
Díky moc za info. Já si vybrala podle úspěšnosti s vymáháním, takže s nějakou částkou z mé strany počítám. Ovšem pokud se vymoct fakt nepodaří a já budu platit nějakých 10 tis, tak mě můj nový manžel asi zabije
Právnička mi řekla, že exekutor zálohu za výživné nebere a veškeré náklady exekutora platí dlužník. A tak to taky bylo. Ale v mém případě bylo z čeho brát.
Holky prosím, která z Vás má zkušenosti s podáním exekuce? Zajímá mě, jak je to s odměnou pro exekutora. Myslela jsem, že zaplatím zálohu nějakých 4500kč, ale oni mi nabídli, že zálohu nepožadují, ale pokud budu souhlasit, domluvíme se na odměně 5% z vymožené částky. Jedná se o exekuci na výživné, dlužná částka je 300 000kč, tudíž odměna by činila něco kolem 15 tis.
Co když bude exekuce nevymahatelná, platila bych 15 tis. já??? Chápu, že exekutor mi v tomhle neporadí, nebude chtít o svou hromádku přijít, to je jasné.