Založení kavárny s cukrárnou

Anonymní
26.4.14 21:32

Založení kavárny s cukrárnou

Ahoj holky, ženy…

máte některá z Vás zkušenost se založením vlastní cukrárny? Roky jsem pracovala v cukrárně / fast foodu (dle ročního období) a nadchla mě představa založení si vlastní malé kavárny / cukrárny.
Zajímalo by mě, co vše je zapotřebí vyřídit, jak hledat prostory, dodavatele apod.

Něco málo jsem si už zjišťovala a vím, že formality lze doladit na živnostenském úřadě… Ale zatím je vše v mé hlavě a proto bych si ráda popovídala s někým, kdo už tohle má za sebou.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12185
26.4.14 21:37

Jeee. mame stejny sen. Ja pracovala v kavarne 5 let. Ale ja jsem v zahranici, takze to neni uplne totez. Hlavne po pravni strance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.14 21:45

Anonym zakladatelka

Mám vidinu podobného, kde jsem pracovala. Příjemná atmosféra, pár druhů dezertů (pečené i nepečené), vícero druhů kvalitní kávy (tureckého dodavatele bych měla). V létě točená zmrzlina v zimě teplé zákusky… Vím, že se to uživí a vím, že by mě to bavilo. Jde jen o ten první krok :mrgreen: A já jsem více a více nalomená. Jen najít ty správné prostory.

• Citovat
  • Upravit
21848
26.4.14 21:52
@Anonymní píše:
Mám vidinu podobného, kde jsem pracovala. Příjemná atmosféra, pár druhů dezertů (pečené i nepečené), vícero druhů kvalitní kávy (tureckého dodavatele bych měla). V létě točená zmrzlina v zimě teplé zákusky… Vím, že se to uživí a vím, že by mě to bavilo. Jde jen o ten první krok :mrgreen: A já jsem více a více nalomená. Jen najít ty správné prostory.

Na základě čeho takhle soudíš?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
26.4.14 21:53

No, tak me hlavne chybi finance.. Ono zalozit kavarnu v Anglii chce takovych 50 tisic liber. Primo v Londyne asi jeste vice. A ja jsem dost srab, takze se bojim jit do nejakych uveru. Ale zase jsem byla vedouci, takze starosti s obchodem znam dost do hloubky. Clovek si zacne uvedomovat, ze kavarna neni jen o spravne nabidce, ale i o kvalitnim vybaveni a jeho udrzbe (nejcasteji treba vystavni lednice, ktere jsou v lete castejsi problem v hygiene, nez treba nevitani vetrelci jako hlodavci ci hmyz). Kdyz jsme se bavili s kamaradkou, ktera do toho chtela jit se mnou, tak docela koukala, kdyz jsem zacala mluvit o lednicich, udrzbe kavovaru, kafemlinku, moznostech nakupu ci pronajmu zarizeni a dalsich vecech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
26.4.14 21:58

@Krkael presne… presne z toho duvodu se bojim jit do nejakych uveru. Ono staci spatne odhadnout poptavku zakazniku a hned je o problem postarano. A nejde jen o napoje ci zakusky, ale treba i o spravnou atmosferu v kavarne. Jak servis, tak prostredi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
26.4.14 22:03

Zakladatelko, jak můžeš vědět, že se to uživí?
Nemáš ještě ani prostory, tzn. nevíš kolik budeš platit nájem, energie, nemáš dodavatele-tzn. nemáš žádná čísla, od kterých se můžeš odrazit a spočítat, co je reálný. Vždyť ani nemůžeš vědět, jakou tržbu musíš udělat, aby ses uživila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
26.4.14 22:10

Tak treba to zakladatelka jiz spocitane ma.. :nevim: I kdyz sama o tom take pochybuji. Pokud delala v kavarne jen rok, nemyslim, ze je to dost dlouho na to, aby znala do hloubky veskere problemy a to od nabidky obcerstveni, pres udrzbu zarizeni, az po pravni stranku veci (zamestnanci, jednani se zakazniky, s dodavateli, s majitelem prostor…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
26.4.14 22:26

Zakladatelko, a peníze na vybavení kavárny a na nájem a energie aspoň na dva až tři měsíce dopředu máš? Případně na mzdu zaměstnanců pro začátek? Nepředpokládám, že tam budeš dělat celou dobu jen ty sama… a třeba představu o nájmech nemovitostí v okolí, kde bys chtěla tu kavárničku mít? A máš propočítané, kolik asi budou stálé výdaje a jaký obrat bys měla udělat měsíčně, abys měla i nějaký zisk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
30.5.14 21:01

Jestli nemáte ještě kavárnu, mohu prodat kompletní vybavení cca pul roku staré, taky jsem měla takový sen, ale s prckem je to neskloubitelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat