Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Santa Juana píše:Že vám není podobná vidíte všichni? Tebo ti to podsouvá tchyně? Dítě může být klidně mix obou a časem se ta podoba mění. Syn je víc a víc podobný tatínkovi a to jsem ho rodila já, že?
Nechápu ty negativní komentáře. Ja si to třeba taky nechci představovat, ale napadlo mě to. U první dcery jsem byla po porodu úplně mimo, musela jsem do narkozy, manžel neporidil fotku. Dcera nám také není podobná a takove myšlenky se vloudi, aniž by je člověk chtěl. V této fázi bych už svoji tříletacku dobrovolně nevymenila.
@Russet ne, nepodsouva. Naopak, tchyně je reálně jediný člověk, kterému se aspoň vzdáleně podobá.
Ale jak říkám, v té porodnici jsem rodila dvakrát. Pridelani císla a pásky na ruku si pamatuji, omyl vyloučen, leda úmysl.
A nemyslím, že zakladatelka myslela téma k pobavení, jako k legraci, spíš k pobavení jako k diskuzi.
@Santa Juana píše:Čeština je holt zrádná a měla napsat jiné slovo. Protože pobavení je pro každého na první dobrou spíš zábava než ekvivalent diskuze.
@Russet ne, nepodsouva. Naopak, tchyně je reálně jediný člověk, kterému se aspoň vzdáleně podobá.Ale jak říkám, v té porodnici jsem rodila dvakrát. Pridelani císla a pásky na ruku si pamatuji, omyl vyloučen, leda úmysl.
A nemyslím, že zakladatelka myslela téma k pobavení, jako k legraci, spíš k pobavení jako k diskuzi.
@Russet A je pravda, že podoba se s věkem mění. Navíc mi přijde zajímavé, jak některé děti dokáží být podobné na oba rodiče. Teď jsem četla rozhovor s dcerou Prachaře a Batulkove, v ní vidím oba rodiče.
@Santa Juana píše:
@Russet A je pravda, že podoba se s věkem mění. Navíc mi přijde zajímavé, jak některé děti dokáží být podobné na oba rodiče. Teď jsem četla rozhovor s dcerou Prachaře a Batulkove, v ní vidím oba rodiče.
Usměje se a vidím Batulkovou. Ale třeba Mia je celý Prachař mladší. Ale oninti Prachařové včetně nejstaršího jsou si dost podobní. Maji asi silné geny ![]()
@Santa Juana Geny jsou srandovní. Třeba vnuk je hrozně podobný své tete, vnučka dědovi. Přesto jsou si podobní. A ještě ke všemu jsou podobní i svému bratranci a sestřenici. A povahy, to je teprve něco.
V Mělníku dali manželovi přímo na porodním boxu takový ‘štěteček’ a sám mu na bříško napsal příjmení. Bylo to tam do prvního koupání. Hezké.
Záměnu si představovat určitě nedovedu. Je to něco, co musí člověka vnitřně absolutně zničit a, i když třeba nechce, asi změní to aj pohled na to dítě.
Vůbec si nedokážu představit, jak se tohle může stát. Jak byly vyměněné ty dvě holčičky, tak se na to přišlo vlastně úplně náhodou. Kdyby ten chlap nechodil na pivo a chlapi si z něj neutahovali, že ta malá není jeho, tak by se na to třeba ani nikdy nepřišlo. Každopádně si to vůbec nedovedu představit. Pro obě rodiny to muselo být něco neskutečně šíleného. Když se x měsíců staráš o mimčo, miluješ ho, rozkrájela by ses pro něj a najednou někdo přijde a řekne že není tvoje. Bum, zhroutí se ti celý svět. To druhé dítě je sice tvoje, ale nic k němu necítíš ![]()
Taky me to teda nepřijde téma na pobavení. Ale na porodní boxu dostalo dítě i já na ruku pásku i stejny cislo, manžel mu napsal příjmení na nohu. Takže záměna by byla vyloučena, ledy by děti vyměnil někdo naschvál a to bych hned poznala jak vypadá moje dítě jsem si zapamatovala hned.
Záměna dítěte je absolutně vyjímečná. Bohužel ale v rodinách žije nemálo dětí, které nevědomky vychovává nikoliv biologický otec..
Je to hrozná představa a určitě mě tahle diskuze nepobaví. Noční můra srovnatelná třeba s rozhodováním, zda si nechat postižené dítě. Ani pomyslet na to nechci.
Ale já mám jistotu, že mi děti nevyměnili-hlavně proto, že jsem je po porodu ani na minutu nespustila z očí (ok, tak možná když jsem šla do sprchy) a hlavně proto, že jsou nám tak strašně podobný, že to už víc nejde ![]()
Já mám taky jistotu, že děti jsou naše - protože všichni 3 vypadali po porodu úplně stejně. A hlavně přede mnou mu (každému) dali na nožičku štítek s jeho jménem a druhý s mým identifikačním číslem.
Ale taky jsem si děti vzdycky pořádně okoukla. Kolegyně rodila chvilku poté, co se proflaklo prohozeni dětí v porodnici. Tak prý manžel mohl fixou napsat příjmení na nohu mimča, tak ještě doma při koupání to tam bylo
se bála, že to dceři zůstane
@unuděná asi tak, od prvni chvile je podobny na manzela a tchyni. Nikdo mi nikdy nerekl, ze je dite podobne me, ale jen ‚to je cely tatinek‘ a ‚tata si udelal kopii co‘. Pro zakladatelku - musis koukat pod povrch - tvar hlavy, pusa, nos, drzeni tela. Ja tam mam taky nejake rysy, ale musela jsem je dost hledat.
@hospodki U nás vzhledově jsou celý manžel, teda po porodu byly na 100 %. Jak stárnou, tak to jde trochu víc do mě, ale hlavně v povaze je to znát. Ale mě tedy nikdy netrápilo, když někdo prohlásil, že jsou celý manžel, právě naopak - však jsem si ho vybrala, jsem ráda, že jsou po něm ![]()
U nás takhle zaměněně vypadá dcera, hoši jsou si podobní tak nějak navzájem, čili leda že by nám vyměnili ty a pokaždé od stejných rodičů.