Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zcela hypoteticky dotaz: Kdyby jste zjistily treba po 2 nebo vice letech, ze v porodnici omylem doslo k zamene ditete, chtely byste zpet vase dite nebo uz by jste si chtely nechat to, ktere jste vychovaly a daly mu vsechnu lasku? Zmenil by se nejak vas vztah k tomu diteti?
Zrovna se divam na nase batole, ktere nam vubec neni podobne a jen tak premyslim. Kdyby se to stalo mne, asi bych vubec nevedela, jak se rozhodnout. To dite uz miluji nejvic na svete, ale zaroven bych chtela poznat i sve vlastni dite. (Verim, ze nase dite je skutecne nase, je to dotaz pouze pro pobaveni.)
Nechápu smysl této diskuze. V ČR se to už stalo, obě rodiny to rozložilo, i ta, kde byli manželé a čekali druhé dítě, byla zralá na rozvod.
Toto jsou nepředstavitelné a nepřenositelné zkušenosti. A kdyby se to opravdu zjistilo, věř, že soudy by rozhodly za Tebe.
Zcela reálně si to nebudu ani predstavovat, takové chujoviny fakt řešit nehodlám ![]()
Ja to treba taky resim
, proto bych delala maximum. abych se vyhnula cisari a celkove. anestezii. kdyz jsem rodila poprve tak hned jak jsem porodila ho daly ja vyhrevne luzko a ja ho prohlizela tak 10 minut abych si zapamatovala podobu prave kvuli strachu ze zameny
a dokonce jsem si poridila fotku za coz mi byoo vynadano proc js slezla z luzka ![]()
Nikdo z nás to nezažil. Ani hypoteticky si nedovedeme představit peklo, kterým si rodiny projdou, když jim děti v porodnici vymění.
Asi máš hroší kůži nebo rozdvojenou osobnost, když tobě samotné připadá, že je to dotaz na pobavení.
Nevidím na něm vůbec nic zábavného.
@mingxiao píše:
Zcela hypoteticky dotaz: Kdyby jste zjistily treba po 2 nebo vice letech, ze v porodnici omylem doslo k zamene ditete, chtely byste zpet vase dite nebo uz by jste si chtely nechat to, ktere jste vychovaly a daly mu vsechnu lasku? Zmenil by se nejak vas vztah k tomu diteti?
Zrovna se divam na nase batole, ktere nam vubec neni podobne a jen tak premyslim. Kdyby se to stalo mne, asi bych vubec nevedela, jak se rozhodnout. To dite uz miluji nejvic na svete, ale zaroven bych chtela poznat i sve vlastni dite. (Verim, ze nase dite je skutecne nase, je to dotaz pouze pro pobaveni.)
Podívej se na Kukačky. Je to tak bolestivé a hrozné, že si to představovat ani nechci. V porodnici jsi stále s miminem, máte pásku oba. Musel by to být příšerný bordel.
@ffan23 píše:
Ja to treba taky resim, proto bych delala maximum. abych se vyhnula cisari a celkove. anestezii. kdyz jsem rodila poprve tak hned jak jsem porodila ho daly ja vyhrevne luzko a ja ho prohlizela tak 10 minut abych si zapamatovala podobu prave kvuli strachu ze zameny
a dokonce jsem si poridila fotku za coz mi byoo vynadano proc js slezla z luzka
Měla jsem celkovou narkózu a dítě mi nevyměnili. Vyndají ho z břicha a označí popisem na tělo a má i pásku. Jinak to nejde. Dětí mají několik denně a bez označení třeba jen podle bodýčka je nerozeznávají. Na postýlce má desku se jménem. Prostě se dělá vše pro to, aby se to nestalo.
@mingxiao píše:
Pokud jste nerodily v jedne porodnici dve zeny soucasne ve stejny cas, tak je dite 100% tvoje a nemusis o tom vubec premyslet.
U nas nastesti v jeden den maly tmavovlasy chlapec asi 2,5 kg s novorozeneckou zloutenkou, a druhy ruzovy svetlovlasy 4,5 kg. Takze zamena nemozna ![]()
Příspěvek upraven 10.08.21 v 07:06
@mingxiao Tyhla situace nemá žádné řešení, je to tragédie která se nedá napravit. Asi každý by chtěl obě děti, což nejde..
Ono se to chce podívat zvenčí. Někdo podobu nevidí, protože sleduje základní věci. Jako znamá, vezu syna a ona kouká na mě a na něj a říká, komu že je podobný?! Já hnědovlasá a hnědooká si vezu svůj opak.
Nechápu ty negativní komentáře. Ja si to třeba taky nechci představovat, ale napadlo mě to. U první dcery jsem byla po porodu úplně mimo, musela jsem do narkozy, manžel neporidil fotku. Dcera nám také není podobná a takove myšlenky se vloudi, aniž by je člověk chtěl. V této fázi bych už svoji tříletacku dobrovolně nevymenila.
Kdybych zacala mit pochybnost, nesla bych do zkoumani. Proste mam dite doma, tomu jsem dala vsechno, to me dava jeho mamou a vedet vic bych nechtela. Sama od sebe bych na test nesla, ani manzelovi bych to neposvetila
Stát se může cokoliv. Ale proč přemýšlet o tragédii?
Taky bys mohla založit,,zabavnou" diskuzi na téma,,dítě s leukemii" třeba.
@cecetka píše:
Pokud jste nerodily v jedne porodnici dve zeny soucasne ve stejny cas, tak je dite 100% tvoje a nemusis o tom vubec premyslet.
U nas nastesti v jeden den maly tmavovlasy chlapec asi 2,5 kg s novorozeneckou zloutenkou, a druhy ruzovy svetlovlasy 4,5 kg. Takze zamena nemoznaPříspěvek upraven 10.08.21 v 07:06
V Praze rodí v jedné porodnici třeba 5 ženských najednou
ale věřím, že to mají vychytané. Musel by tu zamenu nekdo udělat úmyslně. Odstrihnout pásku se jménem a pásku s číslem a vyměnit.
@mingxiao píše:
To mi opravdu nepřijde jako téma „pro pobavení“…