Záměna dítěte - názory

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
112
10.8.21 06:30

Zamena ditete

Zcela hypoteticky dotaz: Kdyby jste zjistily treba po 2 nebo vice letech, ze v porodnici omylem doslo k zamene ditete, chtely byste zpet vase dite nebo uz by jste si chtely nechat to, ktere jste vychovaly a daly mu vsechnu lasku? Zmenil by se nejak vas vztah k tomu diteti?
Zrovna se divam na nase batole, ktere nam vubec neni podobne a jen tak premyslim. Kdyby se to stalo mne, asi bych vubec nevedela, jak se rozhodnout. To dite uz miluji nejvic na svete, ale zaroven bych chtela poznat i sve vlastni dite. (Verim, ze nase dite je skutecne nase, je to dotaz pouze pro pobaveni.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44170
10.8.21 06:35

Nechápu smysl této diskuze. V ČR se to už stalo, obě rodiny to rozložilo, i ta, kde byli manželé a čekali druhé dítě, byla zralá na rozvod.

Toto jsou nepředstavitelné a nepřenositelné zkušenosti. A kdyby se to opravdu zjistilo, věř, že soudy by rozhodly za Tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
10.8.21 06:45

Zcela reálně si to nebudu ani predstavovat, takové chujoviny fakt řešit nehodlám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ffan23
10.8.21 06:49

Ja to treba taky resim 8o, proto bych delala maximum. abych se vyhnula cisari a celkove. anestezii. kdyz jsem rodila poprve tak hned jak jsem porodila ho daly ja vyhrevne luzko a ja ho prohlizela tak 10 minut abych si zapamatovala podobu prave kvuli strachu ze zameny :lol: a dokonce jsem si poridila fotku za coz mi byoo vynadano proc js slezla z luzka :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
74219
10.8.21 06:49

Nikdo z nás to nezažil. Ani hypoteticky si nedovedeme představit peklo, kterým si rodiny projdou, když jim děti v porodnici vymění.
Asi máš hroší kůži nebo rozdvojenou osobnost, když tobě samotné připadá, že je to dotaz na pobavení.
Nevidím na něm vůbec nic zábavného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.8.21 06:59
@mingxiao píše:
Zcela hypoteticky dotaz: Kdyby jste zjistily treba po 2 nebo vice letech, ze v porodnici omylem doslo k zamene ditete, chtely byste zpet vase dite nebo uz by jste si chtely nechat to, ktere jste vychovaly a daly mu vsechnu lasku? Zmenil by se nejak vas vztah k tomu diteti?
Zrovna se divam na nase batole, ktere nam vubec neni podobne a jen tak premyslim. Kdyby se to stalo mne, asi bych vubec nevedela, jak se rozhodnout. To dite uz miluji nejvic na svete, ale zaroven bych chtela poznat i sve vlastni dite. (Verim, ze nase dite je skutecne nase, je to dotaz pouze pro pobaveni.)

Podívej se na Kukačky. Je to tak bolestivé a hrozné, že si to představovat ani nechci. V porodnici jsi stále s miminem, máte pásku oba. Musel by to být příšerný bordel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.8.21 07:02
@ffan23 píše:
Ja to treba taky resim 8o, proto bych delala maximum. abych se vyhnula cisari a celkove. anestezii. kdyz jsem rodila poprve tak hned jak jsem porodila ho daly ja vyhrevne luzko a ja ho prohlizela tak 10 minut abych si zapamatovala podobu prave kvuli strachu ze zameny :lol: a dokonce jsem si poridila fotku za coz mi byoo vynadano proc js slezla z luzka :mrgreen:

Měla jsem celkovou narkózu a dítě mi nevyměnili. Vyndají ho z břicha a označí popisem na tělo a má i pásku. Jinak to nejde. Dětí mají několik denně a bez označení třeba jen podle bodýčka je nerozeznávají. Na postýlce má desku se jménem. Prostě se dělá vše pro to, aby se to nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26847
10.8.21 07:05
@mingxiao píše:

Pokud jste nerodily v jedne porodnici dve zeny soucasne ve stejny cas, tak je dite 100% tvoje a nemusis o tom vubec premyslet.
U nas nastesti v jeden den maly tmavovlasy chlapec asi 2,5 kg s novorozeneckou zloutenkou, a druhy ruzovy svetlovlasy 4,5 kg. Takze zamena nemozna :lol:

Příspěvek upraven 10.08.21 v 07:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15026
10.8.21 07:05

@mingxiao Tyhla situace nemá žádné řešení, je to tragédie která se nedá napravit. Asi každý by chtěl obě děti, což nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.8.21 07:10

Ono se to chce podívat zvenčí. Někdo podobu nevidí, protože sleduje základní věci. Jako znamá, vezu syna a ona kouká na mě a na něj a říká, komu že je podobný?! Já hnědovlasá a hnědooká si vezu svůj opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
10.8.21 07:14

Nechápu ty negativní komentáře. Ja si to třeba taky nechci představovat, ale napadlo mě to. U první dcery jsem byla po porodu úplně mimo, musela jsem do narkozy, manžel neporidil fotku. Dcera nám také není podobná a takove myšlenky se vloudi, aniž by je člověk chtěl. V této fázi bych už svoji tříletacku dobrovolně nevymenila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4394
10.8.21 07:15

Kdybych zacala mit pochybnost, nesla bych do zkoumani. Proste mam dite doma, tomu jsem dala vsechno, to me dava jeho mamou a vedet vic bych nechtela. Sama od sebe bych na test nesla, ani manzelovi bych to neposvetila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79704
10.8.21 07:19

Stát se může cokoliv. Ale proč přemýšlet o tragédii?
Taky bys mohla založit,,zabavnou" diskuzi na téma,,dítě s leukemii" třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
10.8.21 07:19
@cecetka píše:
Pokud jste nerodily v jedne porodnici dve zeny soucasne ve stejny cas, tak je dite 100% tvoje a nemusis o tom vubec premyslet.
U nas nastesti v jeden den maly tmavovlasy chlapec asi 2,5 kg s novorozeneckou zloutenkou, a druhy ruzovy svetlovlasy 4,5 kg. Takze zamena nemozna :lol:Příspěvek upraven 10.08.21 v 07:06

V Praze rodí v jedné porodnici třeba 5 ženských najednou :lol: ale věřím, že to mají vychytané. Musel by tu zamenu nekdo udělat úmyslně. Odstrihnout pásku se jménem a pásku s číslem a vyměnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13098
10.8.21 07:21
@mingxiao píše:

To mi opravdu nepřijde jako téma „pro pobavení“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí