Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Weencaa Klídek, já bych z toho až tak extra velkou vědu nedělala. Sice je to blbý, ale když už sis vzala pilulku, tak dnes vezmi další a zítra další… dober celé plato, akorát se celý měsíc chraň proti početí jiným způsobem
Teoreticky vzato by asi bylo jedno, kdy se nasadí HA, nasazuje se při ms právě kvůli tomu, aby vajíčko bylo z těla vypuzeno a další ovulaci se zabránilo ![]()
Ja bych se z toho taky nehroutila, brala dal chranila se preventivne jeste jinak. Takhle jsem to delala celou dobu, co jsem brala HA - kdyz jsem mela pochybnosti z jakehokolik duvodu (treba strevni problemy, leky nebo cokoliv jineho), tak jsne pridali kondom a bylo. Stejne bych se v prvnim cyklu brani radeji jeste chranila necim jinym…pro jistotu. Za mych dob se to tusim i doporucovalo.
@beruska9 píše:
Ja bych se z toho taky nehroutila, brala dal chranila se preventivne jeste jinak. Takhle jsem to delala celou dobu, co jsem brala HA - kdyz jsem mela pochybnosti z jakehokolik duvodu (treba strevni problemy, leky nebo cokoliv jineho), tak jsne pridali kondom a bylo. Stejne bych se v prvnim cyklu brani radeji jeste chranila necim jinym…pro jistotu. Za mych dob se to tusim i doporucovalo.
Tak jako jiná ochrana bude tak nebo tak, mě spíš jde o celkově vliv na další cyklus. Aby ten další byl spolehlivě vykrytej. Tímhle vysvětlením jsem měla začít co? Vždyť to říkám, že jsem teďkon prostě mimóza.
![]()
@Petule030 píše:
@Weencaa Klídek, já bych z toho až tak extra velkou vědu nedělala. Sice je to blbý, ale když už sis vzala pilulku, tak dnes vezmi další a zítra další… dober celé plato, akorát se celý měsíc chraň proti početí jiným způsobemTeoreticky vzato by asi bylo jedno, kdy se nasadí HA, nasazuje se při ms právě kvůli tomu, aby vajíčko bylo z těla vypuzeno a další ovulaci se zabránilo
Jako asi budu pokračovat, i na sobě cejtím, že „rudý peklo“ je za rohem. Jen mě to prostě zaskočilo. Ani nevím proč, páč jsem v naturelu salámistka. ![]()
@Weencaa : ja myslim, ze se to srovna…pod vlivem tech leku telo nabehne na HA rezim - tj ms prijde v sedmidenni pauze. Ono jde pri zacatku hlavne o ten prvni mesic, pri „nespravnem“ zacatku nemusi hned zafungovat.