Zaměstnání a IVF

Anonymní
8.7.20 15:09

Zaměstnání a IVF

Ahoj holky, potřebuju radu, názor… po potratu v 19tt, (těhotenství po IVF) jsem nastoupila do nové práce… pracuji tady pul roku, nastupovala jsem za mateřskou, ale paní se po třech měsících vrátila - miminko ji umřelo při porodu… ted mám tedy novou smlouvu a zkušební dobu, chtěli jsme do toho jít znovu, ale tohle mi to trochu zkomplikovalo… nikdo tady o mém potratu neví… ted ale začínáme opět jezdit do sanusu… a nevim jak dlouho to dokazu tajit… chtěla jsem počkat aspoň po zkusební době, ale dělají mi vyšetření…genetika, imunologie, hematologie…. navíc majitel neuznává propustky takze všechno si musim nadělávat… co by jste dělali vy? řekli by jste to v práci? Bojim se že na mě budou všichni naštvaný…a navíc … ve zkušebce mě mužou kdykoliv vyhodit… :( až zjistí že se snažím zas otěhotnět…bojím se že to udělají… :nevim: díky za názor …. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8866
8.7.20 15:16

No utajit to co to půjde…jak dlouho máš ještě zkušební dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.20 15:24

Ještě dlouho… novou smlouvu mám od 17.6. :( napadlo mě odejít na neschopenku a pak to říct… ale to mě tady utlučou.. :( když budu na neschopence myslím že vyhodit mě nemužou? :( nevím jestli si tím pomůžu…

• Citovat
  • Upravit
37132
8.7.20 15:27
@Anonymní píše:
Ještě dlouho… novou smlouvu mám od 17.6. :( napadlo mě odejít na neschopenku a pak to říct… ale to mě tady utlučou.. :( když budu na neschopence myslím že vyhodit mě nemužou? :( nevím jestli si tím pomůžu…

Na neschopence te vyhodí téměř jistě, během zkušebky tě můžou vyhodit z neschopenky i těhotnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
8.7.20 15:28

Počas IVF cyklu som normálne chodila do práce, dohromady som vynechala asi len pár dní, nikto o tom nevedel, ani len v rodine nie. A to sme tam chodili asi dva roky. Vždy sa to dalo akosi naplánovať, aby som z práce vynechala čo najmenej, ak vôbec. Syn má už teraz 3 mesiace a doteraz nikto netuší, že je umelého oplodnenia. Tiež sme si prešli i potratom, rôznymi vyšetreniami, zákrokom a kadečím. Je to také naše malé veľké tajomstvo. Nevideli sme dôvod, prečo by mal niekto o tom vedieť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
8.7.20 15:30
@Anonymní píše:

A fakt to nechceš ještě o ty tři měsíce posunout? Když půjdeš na nemocenskou, posune se ti zkušení doba a stejně tě nejspíš vyhodí. Kolik je ti let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
8.7.20 15:30
@Anonymní píše:

Neschopenkou si nepomůžeš, myslím, že o tu dobu na neschopence se prodlužuje zkušební doba. Jo a po nějaké době (asi měsíc, ale tím si nejsem jistá) na neschopence ve zkušební době tě mohou i rovnou vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
8.7.20 15:32

Otázka je, jestli je ta zkušební doba vůbec platně sjednaná, když už tam jsi půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15170
8.7.20 16:05

To jako nemůžeš 3 měsíce pockat, až ti zakončí zkusebka. Ale i tak bych jako zaměstnavatel byla naštvaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2919
8.7.20 16:35

Ty jsi od nich po pul roce dostala novou smlouvu a znovu zkusebku? Jako ze puvodni smlovu ukoncili (chapu navratem predchozi) a hned ti dali jinou? I kdyby se jednalo o jinou pozici, tak tento postup neni pravne v poradku - nova zkusebka neni platna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
8.7.20 20:52

@Maggdallena tak vzhledem k tomu, že majitel „neuznává“ propustky, tak se asi nebude trápit ani dalšími náležitostmi pracovně právní povahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.20 07:39

@Maggdallena no v minulé smlouvě jsem měla, že pracovní poměr trvá po dobu mateřské, tim že nastoupila mi automaticky poměr skončil, napsali mi teda smlouvu, na dobu neurčitou, ale zase se zkušební dobou, jelikož jsem ted na pozici paní která je na neschopence a nikdo neví jestli se vrátí nebo ne…takže…asi tak… nemám ani jistotu… :( s tou prací je to čím dál horší… kdyby to nebyla práce v klidu v kanceláři s dobrou prac. dobou a dobře placená…už jsem pryč..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.20 07:42

@truelly je mi 26… jako určitě ještě počkáme… ono než proběhnou všechny vyšetření a výsledky…akorát to na ty dva měsíce dá… ale… nechci asi už čekat třeba další rok… chci využít toho že jsem mladá… když už se to takhle podělalo :(

• Citovat
  • Upravit
8866
9.7.20 07:49
@Anonymní píše:
@truelly je mi 26… jako určitě ještě počkáme… ono než proběhnou všechny vyšetření a výsledky…akorát to na ty dva měsíce dá… ale… nechci asi už čekat třeba další rok… chci využít toho že jsem mladá… když už se to takhle podělalo :(

Tak za těchto okolností a s vidinou smlouvy na neurčito to musíš utajit na 100%. Ještě navíc teď po koroně a místo v kanclu, není co řešit…I kdybys ta vyšetření měla odložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9045
9.7.20 08:50

O mém IVF doteď v práci nikdo neví. Určitě bych to nikde neříkala a už vůbec ne cizím lidem. U nás v centru se čas dal dohodnout a pracovní dobu měli celkem dlouhou. Na tyhle odběry krve teda čas domluvit nešel, ale zas myslím že by si mohli vzít víc zkumavek najednou a ta vyšetření jsou jednorázová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí