Nástup po třetí rodičovské do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já bych možná taky raději volila fabriku, přítel taky začínal pod agenturou a po chvíli ho vzali pod firmu. Ty peníze ve fabrice jsou nesrovnatelně jiné, než v obchodě, všechny přesčasy, svátky máš zaplacené, a odděláš si svých 8 nebo 12 hodin a jdeš domů, což v obchodě možná vždycky úplně neplatí. Ale záleží na tobě, co máš blíž domovu, jestli máš hlídání, školku apod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 V jaké fabrice jsi to tady vlastně pracovala? ![]()
Zakladatelko, já bych po svých zkušenostech radši volila jistotu v Lidlu. Ale poptej se, jak to vypadá se zaměstnaností v té fabrice. Určitě musíš někoho z té fabriky znát a ten ti poví, jak to tam vypadá s nově příjímanými lidmi. S dětmi už bych ale pod agenturu nechtěla, kdybych měla jinou možnost. Tam dneska máš práci a zítra ti řeknou, že už tě nepotřebujou ![]()
- Citovat
- Upravit
@RadkaCh NEvím, jestli to tady publikovat až tak… ale myslím, že tušíš… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Volila bych tu praci, kde to mam jiste. Agenturni lide se vetsinou neudrzi moc dlouho. Zalezi na fabrice a na danem jedinci ale vetsinou jdou agenturni mezi prvnima, kdyz se propousti. Mam takovy pocit, ze je snad i dane zakonem, ze se musi zamestnavat urcite % lidi z agentury. Nejsem si tim ale jista na 100%. Taky jsou pro zamestnavatele vyhodnejsi ale u zamestnance je to naopak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, taky záleží v jaké oblasti bydlíš. Porovnej práci v Lidlu a ve fabrice. Je to sice obchod, ale máš tam určitý počet kolegů, které poznáš nebo znáš. Ale ve fabrice je to třeba 150 různě protivných lidí. A co si budeme povídat, ve fabrice je to většinou pásovka. Pokud děláš od kasy, přes vybalování a doplnování a pak třeba ve skladu, tak máš práci různorodou. Asi bych volila jistotu v Lidlu, než agenturu a fabriku. Už bych nikdy do fabriky nešla. A to jsem tam dělala jen 3 měsíce a pak nás většinu vyhodili, protože potřebovali jen přes prázdniny a to jsme nebyli přes agenturu, ale kmenoví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vzdalenostne to budu mit stejne.Lidi znam z obou jak z fabriky tak z Lidlu. Abych to hodila na pravou miru ta personalni agentura je Manpower, a fabrika Valeo. Nechtela jsem tady delat reklamu, ale snad to admini nesmazou.Na smeny me vadit nebude, hlidani uz mame, ale spus resit ty penize no.Tri deti, kupa vydaju, kazda kacka dobra..ale, jinak bez prace jeste hur ze.:(Mam uz nervy na pochodu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak vzdalenostne to budu mit stejne.Lidi znam z obou jak z fabriky tak z Lidlu. Abych to hodila na pravou miru ta personalni agentura je Manpower, a fabrika Valeo. Nechtela jsem tady delat reklamu, ale snad to admini nesmazou.Na smeny me vadit nebude, hlidani uz mame, ale spus resit ty penize no.Tri deti, kupa vydaju, kazda kacka dobra..ale, jinak bez prace jeste hur ze.:(Mam uz nervy na pochodu.
Myslím, že Manpower je docela solidní, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybych nevěděla od kamarádky(dělá tam 10 let) jak to v té fabrice na aut. díly (víme o kom je řeč
) chodí s agenturou, doporučila bych Ti fabriku. Ale pozor na to!!! Jak tu už psaly holky, agentura se chová k člověku jako ke kusu, vykrejvaji s nima místa kde jsou potřeba - proto jsou třeba týden na jedné lince, pak zase jinde a pak třeba úplně jinde. Jsi zaměstnancem agentury, ne firmy. Můžou tě dát i do jiný fabriky.
Sotva se na jednom místě začnou zajíždět a učit se práci, strčí je jinam. Je pravda že ty NEJŠIKOVNĚJŠÍ si firma může stáhnout pod sebe, ale děje se to ve zlomku případů a ten dotyčný musí být opravdu nadprůměrně šikovnej. I přesto maji o hodně nižší plat než dosavadní zaměstnanci (těch 14 tis. je dost utopie, počítej spíš o 2 míň) ![]()
Volila bych Lidl. Jistota za míň peněz. Navíc ty noční s malýma dětma - uuuf neni o co stát. Když bude třeba dítko nemocné, s horečkou a ty budeš muset na noc odejít…Pokud bys zůstala doma na paragrafu, riskuješ vyhazov. V Lidlu, při době neurčité Ti tohle nehrozí. Při době neurčité máš úplně jiný možnosti.
Rozmysli to dobře. Já volila před 1,5 rokem mezi krásnou naplňující prací za dost peněz, ale s dojížděním (25km) a 3 směnným provozem… a nudnou prací za míň peněz ale se vzdáleností dojíždění jen 5km a v místě kde mám děti ve školce a škole a jen 2 směny. Zvolila jsem „děti“
Jasně že občas zalituju a po té první práci se mi stýská, ale stojí mi to za to po všech stránkách. A taky vím že tam nebudu navěky, jen dočasně.
Přeju správné rozhodnutí
Nekoukej jen na peníze, ale i na to okolo.
Raději anonymně. N.
- Citovat
- Upravit
Aha tak se omlouvám tipovala jsem jinou fabriku. Ale myslim že to bude všude dost podobné.
N.
- Citovat
- Upravit
V pohode, dekuji za nazor.No ja prave mam taky strach pod agenturou
Vim, ze treba se uchytim zustanu, ale kdo vi jak dlouho budou mit zakazky.Je fajt, ze v lidlu se delaj svatky a tak.ale nejak jsem si uz zvykla.Ja ani tak nejak nechtela jit z Lidlu, ale je tam par lidi co teda fakt nemusim.:|
- Citovat
- Upravit
No vidis, ve fabrice by jich bylo jeste o par desitek vic
A s tema penezma. Nevim, nevim.. Prave, ze agenturni maji vetsinou co nejmene a vetsinou nemaji ani stravenky, nedostavaji obleceni atd. Tak snad se rozhodnes spravne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LenaK89 píše:
Já bych radši volila jistotu - dobu neurčitou. Dneska je to zázrak, když Ti to někde nabídnou.
já se trošku vtěrknu, ale nemám moc zkušeností se zaměstnaním tím padem ani s dobou určitou neurčitou. Píšete že doba neurčita je jistější. Můžete mi prosím napsat v čem? Jako vím že když mám smlouvu na dobu určitou tak mi ji nemusí prodloužit a tím padem mohu přijít 30.4 do práce a dozvědět se že od 1.5 chodit už nemusím. Ale u smlouvy na neurčito mě mohou přeci taky vyrazit kdy chtějí nebo jsem nějak chraněna? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
já se trošku vtěrknu, ale nemám moc zkušeností se zaměstnaním tím padem ani s dobou určitou neurčitou. Píšete že doba neurčita je jistější. Můžete mi prosím napsat v čem? Jako vím že když mám smlouvu na dobu určitou tak mi ji nemusí prodloužit a tím padem mohu přijít 30.4 do práce a dozvědět se že od 1.5 chodit už nemusím. Ale u smlouvy na neurčito mě mohou přeci taky vyrazit kdy chtějí nebo jsem nějak chraněna?
u smlouvy na neurčito máš ze zákona nárok na dvouměsíční výpovědní lhůtu, pokud by tě chtěli propustit, tzn. že v podstatě máš dva měsíce k dobru, aby sis hledala jinou práci, pokud tě propustí, že se třeba zruší prac. pozice dostáváš odstupný, a když jdeš na mateřskou, musí ti držet místo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit