Zaměstnavatel chce porušit pracovní smlouvu

Anonymní
13.11.23 09:55

Zaměstnavatel chce porušit pr. smlouvu

Ahoj, rada bych se zeptala jaké mám možnosti. Můj nadřízený po mě chce, ať jdu pracovat na nižší pozici k lince, v jiném čase tj. Od 6 do 14h, jindy začínám v 7, k tomu na 3 směny a dojíždět daleko do jiné fabriky. Prý nemají kapacity a smlouva ho nezajímá. Navíc nemám vstupní prohlídku abych mohla v provozu dělat. Jak se bránit? Děkuji za rady, jsem z toho vytočená.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9085
13.11.23 09:58
@Anonymní píše:
Ahoj, rada bych se zeptala jaké mám možnosti. Můj nadřízený po mě chce, ať jdu pracovat na nižší pozici k lince, v jiném čase tj. Od 6 do 14h, jindy začínám v 7, k tomu na 3 směny a dojíždět daleko do jiné fabriky. Prý nemají kapacity a smlouva ho nezajímá. Navíc nemám vstupní prohlídku abych mohla v provozu dělat. Jak se bránit? Děkuji za rady, jsem z toho vytočená.

Odeberte se na Inspektorát práce. Tam jim sdělte, že Vašeho zaměstnavatele smlouva nezajímá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
13.11.23 09:59

Podivat se do pracovní smlouvy, co všechno tam mas specifikované a zbytek odmitnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
13.11.23 10:08

Tak pokud je to potřeba, tak jdi pomoci, ne? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
13.11.23 10:12
@Fee-bee píše:

Bez pracovní smlouvy a zdravotní prohlídky na danou pozici? Kdyby se jí něco stalo, tak z toho má průšvih. By musela být hloupá, kdyby do toho šla.
Ještě s dojížděním a 3směnným provozem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
13.11.23 10:12

A proč by to měla dělat? Myslíte, že jí zaměstnavatel ty vícenáklady proplatí a loajalitu ocení?

@Fee-bee píše:
  • Citovat
  • Upravit
41603
13.11.23 10:13
@Fee-bee píše:

o pomoc se žádá trochu jinak, než slovy „to mě nezajímá“, nemyslíš? :think: no ta bene, když chci změnit nejen místo práce, a tím zvětšit dojíždění, tak i čas práce a přejít na směnný provoz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.23 10:16

@Fee-bee jenže kdyby to bylo na jeden den, tak to Vem čert, ale do konce roku a pak se uvidí? Dojíždět 50km? Na 3 směny? Kdybych takovou pozici chtěla dělat, tak si takovou práci najdu. Pomoct je jedna věc, ale dělat ze sebe blbku nebudu, přece není můj problém, že někdo není schopen zaplatit lidi adekvátně, aby na těch pozicích ti lidi dělali a zůstali. To přece není můj problém a náplň práce. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3716
13.11.23 10:16
@Jahru píše:
Bez pracovní smlouvy a zdravotní prohlídky na danou pozici? Kdyby se jí něco stalo, tak z toho má průšvih. By musela být hloupá, kdyby do toho šla.
Ještě s dojížděním a 3směnným provozem

Tak pracovní smlouvu má a lékařskou prohlídku také ( edy předpokládám, že u linky nebude jiná kategorie práce), maximálně ne na směnný provoz, no, tak se domluví jen na ranní. Tady se spíš zdá, že zakladatelka nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.11.23 10:17
@Anonymní píše:

Změna pracovní doby je v pořádku, to pravděpodobně ve smlouvě dané nemáš. Měnit nesmí místo výkonu práce, ale tam musíš mrknout do té smlouvy, často je tam například celé město nebo i kraj. Bez vstupní prohlídky a tímpádem oprávnění pro práci v provozu naopak nastoupit nesmíš, klidně zaměstnavateli řekni, že je to protizákonné, ať vidí, že se umíš bránit. A už hledej novou práci, protože tady bude k nevydržení, ať už to vyhádáš jakkoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
13.11.23 10:19
@Anonymní píše:
@Fee-bee jenže kdyby to bylo na jeden den, tak to Vem čert, ale do konce roku a pak se uvidí? Dojíždět 50km? Na 3 směny? Kdybych takovou pozici chtěla dělat, tak si takovou práci najdu. Pomoct je jedna věc, ale dělat ze sebe blbku nebudu, přece není můj problém, že někdo není schopen zaplatit lidi adekvátně, aby na těch pozicích ti lidi dělali a zůstali. To přece není můj problém a náplň práce. :nevim:

Hele, všechno záleží na domluvě. Zaměstnavatel ti např. může to dojíždění kompenzovat, plat budeš brát stejnej jako na nynější pozici, maximálně si polepšíš příplatky za noční.
Pokud to odmítneš a budeš dělat problémy, tak se není co divit, že holt budeš první na ráně, až se bude zeštíhlovat nebo něco podobného. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
13.11.23 10:20
@Fee-bee píše:

ha ha ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.11.23 10:21
@Fee-bee píše:
Hele, všechno záleží na domluvě. Zaměstnavatel ti např. může to dojíždění kompenzovat, plat budeš brát stejnej jako na nynější pozici, maximálně si polepšíš příplatky za noční.
Pokud to odmítneš a budeš dělat problémy, tak se není co divit, že holt budeš první na ráně, až se bude zeštíhlovat nebo něco podobného. :nevim:

Fakt máš pocit, že zaměstnavatel, který argumentuje zaměstnanci tím, že ho smlouva nezajímá, bude ochoten cokoli kompenzovat? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.23 10:22

@Fee-bee jenže já nejsem pracovník u linky, ale řeším reklamačky, papíry a případné problémy s příchozím materiálem, takže ano nelíbí se mi to a ani nechci :)

• Citovat
  • Upravit
41603
13.11.23 10:23
@Fee-bee píše:
Pokud to odmítneš a budeš dělat problémy, tak se není co divit, že holt budeš první na ráně, až se bude zeštíhlovat nebo něco podobného. :nevim:

a neměl by ji něco takové říct? to přece nemůže ona sama předpokládat? Mělo to být to první, co by ji řekl, místo jeho „to mě nezajímá“ :think: to na jakoukoli kompenzaci moc nevypadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat