Zaměstnavatel chce porušit pracovní smlouvu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19811
13.11.23 12:16
@Anonymní píše:
@Fee-bee jenže já nejsem pracovník u linky, ale řeším reklamačky, papíry a případné problémy s příchozím materiálem, takže ano nelíbí se mi to a ani nechci :)

Druh a místo výkonu práce uvedené v pracovní smlouvě jsou podstatnými náležitostmi pracovní smlouvy. Jiný druh práce ani jiné místo výkonu nemusíš přijímat a nic neporušíš, pokud odmítneš.
Doporučoval bych si pořídit důkazy, legální je i tajná nahrávka jednání, kde na tebe tlačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
13.11.23 12:19
@Fee-bee píše:
Nejsem stachanovec. :mrgreen: Říkám jen, že to vše je jen o vůli a domluvě. U zakladatelky vůle očividně není.

No, a když u zakladatelky není vůle na změně podmínek smlouvy, tak se jede podle dosavadní pracovní smlouvy a pokud ne, tak se jedná o překážku na straně zaměstnavatele s nárokem na náhradu mzdy. :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
13.11.23 12:27
@eumedon píše:
No, a když u zakladatelky není vůle na změně podmínek smlouvy, tak se jede podle dosavadní pracovní smlouvy a pokud ne, tak se jedná o překážku na straně zaměstnavatele s nárokem na náhradu mzdy. :lol: :mavam:

Ale všichni chápeme, že tady zaměstnanec má pravdu, ale v dlouhodobějším hledisku to moc ku prospěchu vztahu zaměstnavatel/ zaměstnanec nepovede. Takže opravdu začít sbírat všechny důkazy „neobvyklých“ postupů, aby se jeden domohl nějakého případného odškodnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
13.11.23 12:31
@Fee-bee píše:
Tak pracovní smlouvu má a lékařskou prohlídku také ( edy předpokládám, že u linky nebude jiná kategorie práce), maximálně ne na směnný provoz, no, tak se domluví jen na ranní. Tady se spíš zdá, že zakladatelka nechce.

Kde děláš ty, že rozdáváš, tak chytré rady? :think: Tam kde je pravidelný třísměnný provoz ti nikdo ranní směnu neumožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
13.11.23 12:36
@boball píše:
Kde děláš ty, že rozdáváš, tak chytré rady? :think: Tam kde je pravidelný třísměnný provoz ti nikdo ranní směnu neumožní.

Hele, nebuď negativní, kazíš @Fee-bee hezký, sluníčkový den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
13.11.23 12:36
@boball píše:

A tak pokud by měli opravdu nedostatek lidí, tak by třeba i na podmínku jen ranní směny přistoupili, výměnnou za to, že jim někdo půjde vypomoct, ale samozřejmě by to člověk musel mít hezky na papíře ještě před tím, něž na to kývne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
13.11.23 12:45
@j.a.n.i1 píše:
A tak pokud by měli opravdu nedostatek lidí, tak by třeba i na podmínku jen ranní směny přistoupili, výměnnou za to, že jim někdo půjde vypomoct, ale samozřejmě by to člověk musel mít hezky na papíře ještě před tím, něž na to kývne.

Na některých provozech to nejde.To už si musí sama zakladatelka zjistit. Já mám spíš pocit, že jí dali tento návrh, aby tam šla, zjistila, že to není pro ní a dala sama výpověd, nebo jí dala rovnou, bez odstupného. Stalo se mi to taky, jenže já to vydržela, a nakonec mne na doporučení lékaře asi po roce dali méně náročnou práci. Je to jednodušší způsob, než dát výpověd a odstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
13.11.23 12:45
@Ivan PPZ píše:
Hele, nebuď negativní, kazíš @Fee-bee hezký, sluníčkový den.
Šmarjá, já nerada :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
13.11.23 13:28
@boball píše:
Na některých provozech to nejde. To už si musí sama zakladatelka zjistit. Já mám spíš pocit, že jí dali tento návrh, aby tam šla, zjistila, že to není pro ní a dala sama výpověd, nebo jí dala rovnou, bez odstupného. Stalo se mi to taky, jenže já to vydržela, a nakonec mne na doporučení lékaře asi po roce dali méně náročnou práci. Je to jednodušší způsob, než dát výpověd a odstupné.

Ve všech provozech to jde, když se chce… Ovšem zakladatelak tam chodit nemusí, když má smlouvu na THZ pozici, takže ji stačí odmítnout a nic zkoušet nemusí a výpověď taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
13.11.23 13:38
@j.a.n.i1 píše:
Ve všech provozech to jde, když se chce… Ovšem zakladatelak tam chodit nemusí, když má smlouvu na THZ pozici, takže ji stačí odmítnout a nic zkoušet nemusí a výpověď taky ne.

Nesmysl, dělala jsem ve dvou továrnách, kde ti neumožní jednu směnu, protože prostě nemůžou. Máš přidělené stroje na kterých dělá daný počet lidí a tudíž by tam byl ten člověk nadbytečný. Prostě by neměl na čem dělat. Pokud onemocní, nebo jde k lékaři, plácají to jak to jde, ale jednu směnu na delší dobu ti nedají. Všude to není, pochopitelně, ale někde jo. A jinak není pro zaměstnavatele za takový problém THZ pozici zrušit a nabídnout ti místo v jiné kategorii.Oni si poradí, pokud se jí chtějí zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
13.11.23 13:59

@boball No, ale to budou muset jednak dat odstupné a druhak pak nevim, jak budou resit reklamace, když si tu pozici zruší.
A jinak i stroj jde resit tak, ze holt ti dalsi stridaji jen nocni a odpoledni, když se ma jednat jen o docasnou vypomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
13.11.23 14:07
@j.a.n.i1 píše:
@boball No, ale to budou muset jednak dat odstupné a druhak pak nevim, jak budou resit reklamace, když si tu pozici zruší.
A jinak i stroj jde resit tak, ze holt ti dalsi stridaji jen nocni a odpoledni, když se ma jednat jen o docasnou vypomoc.

To zase asi nebudou úplně nadšeni ti druzí zaměstnanci :think: Oni nakonec to odstupné třeba dají, ale snaží se to nejdřív vyřešit šalamounsky. Bůh ví, kdo už se těší na místo zakladatelky, pozici zruší, dají jí jiný název a šup, už tam sedí kámoška, co zrovna hledala práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
13.11.23 14:14
@Fee-bee píše:
Tak pokud je to potřeba, tak jdi pomoci, ne? :zed:

Jsi normální? Co když bude mít špatné spojení? Jdi pracovat místo zakladatelky. Ona nemusí na jeho podmínky vůbec přistoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
13.11.23 14:17
@Fee-bee píše:
Proč? Představ si, že někdo pro svého zaměstnavatele pracuje rád a záleží mu na tom, aby se třeba před Vánoci stihly všechny zakázky, a tak mu přijde samozřejmé, že rád pomůže. Věř či ne, i takoví lidé existují. :*

Jdi se léčit. Můžeš nastoupit místo zakladatelky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
13.11.23 14:28

No podívej se do smlouvy, máš tam místo výkonu práce a pozici…a pak mu řekni, že s tím nesouhlasíš a jinam nejdeš…tečka…jednání má fakt pan šéf vytříbené…a pokud by se mu to nezdálo, obrátila bych se na inspektorát práce, tak mu to rádi vysvětlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat