Zaměstnavatel chce porušit pracovní smlouvu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
13.11.23 10:42
@Fee-bee píše:
Pracuji také v nadnárodní firmě, neboj. Ale jako lokální kolektiv táhneme za jeden provaz. Když se muselo vypomoci na pracovišti vzdáleném 30 km, tak se na to využila poolová auta. Všechno jde, když se chce. Zde se ale nechce, a to je ten problém. ;)

Zakladatelka nepsala nic o tom, že by jí zaměstnavatel nabídl dopravu, příspěvek nebo jakoukoli jinou kompenzaci. Nechce se jemu, není důvod, aby se chtělo jí. Navíc bez patřičného oprávnění (zdravotní způsobilost k práci ve směnném provozu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
13.11.23 10:44
@unuděná píše:
Ale houby :roll: To možná tak v nějaké malé rodinné firmě, nebo tam, kde jsi opravdu velmi spokojená s vedením. Většina lidí (včetně zakladatelky) takhle bezmezně své kolegy a nadřízené nemiluje, zvlášť, když se k nim chovají jak ke kusu hadru :roll:

Tak to Vás pak tedy lituji, že přes polovinu dne trávíte tam, kde nechcete s někým, s kým být nechcete a děláte něco, co dělat taky nechcete. A já si o to víc budu vážit toho, že to tak nemám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
13.11.23 10:44
@Fee-bee píše:
Tak pracovní smlouvu má a lékařskou prohlídku také ( edy předpokládám, že u linky nebude jiná kategorie práce), maximálně ne na směnný provoz, no, tak se domluví jen na ranní. Tady se spíš zdá, že zakladatelka nechce.

Jasně, že nechce. O tom ten příspěvek je a celkem to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
13.11.23 10:45
@Fee-bee píše:
Proč? Představ si,že někdo pro svého zaměstnavatele pracuje rád a záleží mu na tom, aby se třeba před Vánoci stihly všechny zakázky, a tak mu přijde samozřejmé, že rád pomůže. Věř či ne, i takoví lidé existují. :*

ano, a určitě jsou to zrovna ti zaměstnanci, kterým zaměstnavatel na jejich dotazy odpovídá " to mě nezajímá" :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.11.23 10:46
@Fee-bee píše:
Tak to Vás pak tedy lituji, že přes polovinu dne trávíte tam, kde nechcete s někým, s kým být nechcete a děláte něco, co dělat taky nechcete. A já si o to víc budu vážit toho, že to tak nemám. :mrgreen:

Já dělám to, co chci, a s lidmi, které mám ráda (sama sebe ) :mrgreen: :mrgreen: Neměj péči a nemel kraviny. To, že někdo nechce dělat práci, kterou nemá ve smlouvě jen na základě příkazu šéfa protože „na smlouvu kašlu“, z něj nedělá horšího člověka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5182
@Fee-bee píše:
Věř či ne, ale na linku jsem šla zaskočit už několikrát a dokonce jsem se sama kolegům nabídla a vzala i své podřízené. Pro všechny to je ohromná zkušenost. Začneš si vážit práce své i ostatních a operátoři hlavně vidí angažovanost managementu, a i v mezilodských vztazích to je nenahraditelné. :nevim: Není to obětavost, ale sounáležitost.

Tak at zaskoci ten jeji sef, aby si vyzkousel sounalezitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
@Fee-bee píše:
Pracuji také v nadnárodní firmě, neboj. Ale jako lokální kolektiv táhneme za jeden provaz. Když se muselo vypomoci na pracovišti vzdáleném 30 km, tak se na to využila poolová auta. Všechno jde, když se chce. Zde se ale nechce, a to je ten problém. ;)

A to jste dělali bez lékařských prohlídek? Nebo jste si je předtím museli dodělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
13.11.23 10:47
@Fee-bee píše:

a opět -) toto bylo zakladatelce nabídnuto? nebylo, jen se ji tu snažíš shodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.11.23 10:48

Ono by bylo sakra něco jiného, kdyby šéf přišel, slušně jí poprosil o záskok v době nouze, sepsal s ní dodatek ke smlouvě s jasně danými termíny, nabídl kompenzaci za dopravu a změnu pracoviště a pěkně poděkoval. Na nějaké „nejsem zvědavý“ bych ale ani já zvědavá nebyla. Kývla by mu na to jen nějaká totální ovce. Notabene kdyby se jí něco stalo na té lince, tak bude průšvih jak Brno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
13.11.23 10:48

Jestli vám přidělí jinou práci...

…než máte ve smlouvě a zároveň vám neumožní vaši dosavadní, postup by podle měl být následující: Prostě do takové práce nedorazíte, zůstanete doma, jedná se totiž o ukázkový případ překážky na straně zaměstnavate a za tento čas vám přísluší náhrada mzdy.
Jen bych doporučil uchování veškeré komunikace se zaměstnavatelem, pro spor, který bude následovat.
Zaměstnavatel, který se neštítí tohoto, na vás zkusí s naprostou jistotou další podraz. Bude vám vyhrožovat paragrafem 52, že neplníte své povinnosti (klid, nejsou to vaše povinnosti) nebo vám zkusí podstrčit dobodu o ukončení pracovního poměru(nepodepisujte).
Jediné, co vy si musite bedlivě střežit je případné přidělení práce, kterou ve smlouvě máte a pak na směnu nastoupit. Zde pak platí, že o svých smenách a pracovní době byste měla být informována 14dní předem.
Tady zaměstnavatel tahá za velmi krátké konečky provazu a pokud se nenecháte vycukat nemá šanci uspět.
Stejně tak bych vám doporučil už teď zajít na váš oblastní ÚP, celou situaci popsat, postupně dokládat případný nátlak a šikanu že stranu, která bohužel asi bude následovat. Budete pak mít munici do dalších kol, která pro vás budou vítězná.
Jestliže na toto nemáte nervy, požádejte o pomoc odbory ve vaší firmě. Neexistují li, máte možnost zplnomocnit vámi vybranou osobu(ideálně odborníka na prac. právo), abys vás zadtupovala při všech jednáních jak se zaměstnavatelem, tak na úřadech.
TAKŽE, HLAVU VZHŮRU, PRÁVO JE PLNĚ NA VAŠÍ STRANĚ, a pokud dodržíte vše, co vám radím, NEMŮŽETE PROHRÁT.
Přeji vám hezký den, nenechte si kazit arogantními pitomci :srdce:

Příspěvek upraven 13.11.23 v 10:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.23 10:49

@Fee-bee vy jste ale hodně vtipná :mrgreen: tak jsme se dlouho nezasmála. Hádám, že jste pak všichni popíjeli sójové latte, pletli věnečky z pampelišek a říkali si, jak jste všichni sounáležití. Ovšem u nás to tak prostě nefunguje :mrgreen: :mrgreen: ale díky za pěknou pohádku. Realita je trochu (čti hodně) jiná, zvlášť u managementu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11560
13.11.23 10:49
@Fee-bee píše:
Věř či ne, ale na linku jsem šla zaskočit už několikrát a dokonce jsem se sama kolegům nabídla a vzala i své podřízené. Pro všechny to je ohromná zkušenost. Začneš si vážit práce své i ostatních a operátoři hlavně vidí angažovanost managementu,

Ty musíš být poklad. Ale ONA nepracuje v menedžmentuuu. Ta situace je dost mimózní, nemluvě o přístupu. Navíc- kdyby měla třeba svoje pojištění na „kancelářskou“ práci a něco by se jí stalo, tak jí pojišťovna okrátí plnění, protože to je na jiný rizikový stupeň.
A je úplně buřt, že jí (možná) půjde její plat. 3s provoz a ještě 50 km daleko… nemluvě, že to není záskok na 3 dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
13.11.23 10:50
@Fee-bee píše:
Tak to Vás pak tedy lituji, že přes polovinu dne trávíte tam, kde nechcete s někým, s kým být nechcete a děláte něco, co dělat taky nechcete. A já si o to víc budu vážit toho, že to tak nemám. :mrgreen:

Počkej, ty opravdu vidíš chybu na straně zakladatelky? Jen a pouze? Zaměstnavatel se chová korektně?

Já třeba pracuju v korporátu, jsem tam spokojená, jsem ochotná dělat práci navíc, i třeba to co úplně „není moje“, ale jen v rozsahu své pozice. Do výroby bych nešla, protože jednak bych jim tam byla bez kvalifikace platná jak mrtvému zimník a druhak nebudu riskovat prů*er, kdybych já se svou prací „jedničkou“ šla do výroby, která je rizikovější a něco se stalo. A ještě tuplem, kdyby mi to dal šéf befelem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5182
@Fee-bee píše:
Proč? Představ si, že někdo pro svého zaměstnavatele pracuje rád a záleží mu na tom, aby se třeba před Vánoci stihly všechny zakázky, a tak mu přijde samozřejmé, že rád pomůže. Věř či ne, i takoví lidé existují. :*

Jo pokud i zamestnavatel ma rad sve zamestnance a dava to najevo, pak by to bylo o necem jinem. Zakladatelcin takovy ale neni. Tak proc by mela ona ‘pomahat’ tak, ze vlastne zmeni pozici/hodiny/misto prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

@Fee-bee je sen všech zaměstnavatelů - poslušná ovečka, co si nechá s. rát na hlavu a ještě to dokáže navenek prezentovat jako benefit zaměstnavatele a kariérní zkušenost :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat