Zaměstnavatel chce porušit pracovní smlouvu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
13.11.23 10:51
@Fee-bee píše:
Tak to Vás pak tedy lituji, že přes polovinu dne trávíte tam, kde nechcete s někým, s kým být nechcete a děláte něco, co dělat taky nechcete. A já si o to víc budu vážit toho, že to tak nemám. :mrgreen:

Tak normální pricetny člověk by na toto nepristoupil. Přestoupit ma nižší pozici, z jedne směny rovnou na trismenny provoz a jako bonus dojíždět 50 km.
Ty si zrejme stachanovec, tak se muzes poplacat po ramenou a budovat s kolektivem zářivé zítřky v nadnárodní firmě.
Zakladatelka ma ve smlouvě místo zaměstnání a pozici, pokud pro ni nemá zaměstnavatel na této pozici uplatnění, ma ji dat vypoved pro nadbytečnost s odstupným a ne ji frknout ma nižší pozici o 50 km dal a se smenama… :zed:

• Citovat
  • Upravit
3716
13.11.23 10:54
@Jahru píše:
Počkej, ty opravdu vidíš chybu na straně zakladatelky? Jen a pouze? Zaměstnavatel se chová korektně?Já třeba pracuju v korporátu, jsem tam spokojená, jsem ochotná dělat práci navíc, i třeba to co úplně „není moje“, ale jen v rozsahu své pozice. Do výroby bych nešla, protože jednak bych jim tam byla bez kvalifikace platná jak mrtvému zimník a druhak nebudu riskovat prů*er, kdybych já se svou prací „jedničkou“ šla do výroby, která je rizikovější a něco se stalo. A ještě tuplem, kdyby mi to dal šéf befelem
@Jahru píše:
Počkej, ty opravdu vidíš chybu na straně zakladatelky? Jen a pouze? Zaměstnavatel se chová korektně?Já třeba pracuju v korporátu, jsem tam spokojená, jsem ochotná dělat práci navíc, i třeba to co úplně „není moje“, ale jen v rozsahu své pozice. Do výroby bych nešla, protože jednak bych jim tam byla bez kvalifikace platná jak mrtvému zimník a druhak nebudu riskovat prů*er, kdybych já se svou prací „jedničkou“ šla do výroby, která je rizikovější a něco se stalo. A ještě tuplem, kdyby mi to dal šéf befelem

Tak zakladatelka hlavně do provozu vůbec nechce, a to je alfa a omega všeho. Pokud by ukázala angažovanost, pak není problém jít za nadřízeným a domluvit se s ním na podmínkách. To, že jí řekl, že ho pracovní smlouva nezajímá, jí moc nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
13.11.23 10:56
@Hanka1 píše:
Tak normální pricetny člověk by na toto nepristoupil. Přestoupit ma nižší pozici, z jedne směny rovnou na trismenny provoz a jako bonus dojíždět 50 km.
Ty si zrejme stachanovec, tak se muzes poplacat po ramenou a budovat s kolektivem zářivé zítřky v nadnárodní firmě.
Zakladatelka ma ve smlouvě místo zaměstnání a pozici, pokud pro ni nemá zaměstnavatel na této pozici uplatnění, ma ji dat vypoved pro nadbytečnost s odstupným a ne ji frknout ma nižší pozici o 50 km dal a se smenama… :zed:

Nejsem stachanovec. :mrgreen: Říkám jen, že to vše je jen o vůli a domluvě. U zakladatelky vůle očividně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.11.23 10:56

Ale určitě, zakladatelko, je na místě domluva nikoli ve stylu „ani náhodou tam nebudu jezdit“, ale ok, jsem ochotná, za předpokladu že… (vstupní prohlídka, BOZP, proplacení nákladů na cestování, pouze ranní směny, datum, kdy tato náhrada práce skončí atd.) - a písemně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
13.11.23 10:57
@unuděná píše:
Ale určitě, zakladatelko, je na místě domluva nikoli ve stylu „ani náhodou tam nebudu jezdit“, ale ok, jsem ochotná, za předpokladu že… (vstupní prohlídka, BOZP, proplacení nákladů na cestování, pouze ranní směny, datum, kdy tato náhrada práce skončí atd.) - a písemně!

Vždyť v tom jsme spolu v naprostém souladu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
@Hanka1 píše:
Zakladatelka ma ve smlouvě místo zaměstnání a pozici, pokud pro ni nemá zaměstnavatel na této pozici uplatnění, ma ji dat vypoved pro nadbytečnost s odstupným a ne ji frknout ma nižší pozici o 50 km dal a se smenama… :zed:

Ale zaměstnavateli se asi do odstupného nechce. Tak raději prudí a pokusí se ji na něčem nachytat. Takže být ji se pečlivě informuji, ale na na emiminu ale bud na IP nebo UP. Dávám si velký pozor na jeho podrazy a už si hledám jiné místo. Mj. z odstupného se platí jen dan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329

Aby to nezapadlo

@pan Blahoš píše: …než máte ve smlouvě a zároveň vám neumožní vaši dosavadní, postup by podle měl být následující: Prostě do takové práce nedorazíte, zůstanete doma, jedná se totiž o ukázkový případ překážky na straně zaměstnavate a za tento čas vám přísluší náhrada mzdy.
Jen bych doporučil uchování veškeré komunikace se zaměstnavatelem, pro spor, který bude následovat.
Zaměstnavatel, který se neštítí tohoto, na vás zkusí s naprostou jistotou další podraz. Bude vám vyhrožovat paragrafem 52, že neplníte své povinnosti (klid, nejsou to vaše povinnosti) nebo vám zkusí podstrčit dobodu o ukončení pracovního poměru(nepodepisujte).
Jediné, co vy si musite bedlivě střežit je případné přidělení práce, kterou ve smlouvě máte a pak na směnu nastoupit. Zde pak platí, že o svých smenách a pracovní době byste měla být informována 14dní předem.
Tady zaměstnavatel tahá za velmi krátké konečky provazu a pokud se nenecháte vycukat nemá šanci uspět.
Stejně tak bych vám doporučil už teď zajít na váš oblastní ÚP, celou situaci popsat, postupně dokládat případný nátlak a šikanu že stranu, která bohužel asi bude následovat. Budete pak mít munici do dalších kol, která pro vás budou vítězná.
Jestliže na toto nemáte nervy, požádejte o pomoc odbory ve vaší firmě. Neexistují li, máte možnost zplnomocnit vámi vybranou osobu(ideálně odborníka na prac. právo), abys vás zadtupovala při všech jednáních jak se zaměstnavatelem, tak na úřadech.
TAKŽE, HLAVU VZHŮRU, PRÁVO JE PLNĚ NA VAŠÍ STRANĚ, a pokud dodržíte vše, co vám radím, NEMŮŽETE PROHRÁT.
Přeji vám hezký den, nenechte si kazit arogantními pitomci :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.11.23 10:59
@Fee-bee píše:
Vždyť v tom jsme spolu v naprostém souladu. :palec:

To píšu proto, abych z tvých nesmyslných příspěvků vytáhla to jediné smysluplné. Fakt nejsme v souladu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5182
13.11.23 11:04
@unuděná píše:

Aby pak nebyla (nejspis nemile) prekvapena, kdyz na to zamestnavatel pristoupi a druhy den najde vsechny potrebne dokumenty na stole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
13.11.23 11:06
@Fee-bee píše:
Tak zakladatelka hlavně do provozu vůbec nechce, a to je alfa a omega všeho. Pokud by ukázala angažovanost, pak není problém jít za nadřízeným a domluvit se s ním na podmínkách. To, že jí řekl, že ho pracovní smlouva nezajímá, jí moc nevěřím.

Ty máš (dobrou) vlastnost, že dokážeš najít ten správný význam. Znova- máš pravdu, zakladatelka jako „THP“ nechce do provozu k „pásu“.
Stejně, jako zakladatelka nechce tomuto „požádání“ vyhovět.
Takže v obojím máš pravdu, jen seš tady skoro jediná, která ji za to pranýřuje.
Trochu bych se dovolil vrátit v čase a napsal terminus technikus: angažovaný blb. c. Tak zakladatelce přeju vše NEJ, že opravdu není angažovaná. Protože má rozum.

Příspěvek upraven 13.11.23 v 16:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.11.23 11:06
@hani28 píše:
Aby pak nebyla (nejspis nemile) prekvapena, kdyz na to zamestnavatel pristoupi a druhy den najde vsechny potrebne dokumenty na stole :mrgreen:

Na druhou stranu, proč by ne? :nevim: Tak si na pár týdnů odpočine od kancelářské práce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
13.11.23 11:08
@unuděná píše:
To píšu proto, abych z tvých nesmyslných příspěvků vytáhla to jediné smysluplné. Fakt nejsme v souladu :mrgreen:

Moc děkuji za filtraci. 8) A přeji ti lepší dny. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
13.11.23 11:08
@hani28 píše:
Aby pak nebyla (nejspis nemile) prekvapena, kdyz na to zamestnavatel pristoupi a druhy den najde vsechny potrebne dokumenty na stole :mrgreen:

Tak zas co, pokud to bude za jeji plat plus příplatky a placená doprava, tak to nemusi byt špatný… I když objektivně vzato, lidi, kteří tu praci nedelaji a tudíž neumi, jsou na te lince spis přítěž nez pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
13.11.23 11:22
@Fee-bee píše:
Nejsem stachanovec. :mrgreen: Říkám jen, že to vše je jen o vůli a domluvě. U zakladatelky vůle očividně není.

Pokud k tomu nadřízený přistoupí stylem, ze ho pracovní smlouva nezajímá, tak tady nevidím žádnou vůli ze strany zaměstnavatele

• Citovat
  • Upravit
36404
13.11.23 11:27

No co. Řekni mu, že to chceš písemně. Pak mu na to opět písemně odpověz že na základně pracovní smlouvy tuto práci vykonávat nebudeš a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat