Zaměstnavatel mě po rodičovské dovolené nechce přijmout
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Martina D. píše:
Ahoj všem, prosím o nějakou radu, co dělat a na co mám nárok. Byla jsem dohodnutá se zaměstnavatelem, že po 3 letech na mateřské dovolené nastoupím opět do práce. Dnes mi zaměstnavatel oznámil, že pro mě nemá místo a po novém roce se dohodneme co a jak. Měla jsem nastoupit 1. 4. Nevíte někdo, zda to může udělat?
může. Trvej na výpovědi pro nadbytečnost, odstupném atd.. nenech se zvyklat do dohody, jinak o vše přijdeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pročti to, kdybys sis nevěděla s něčím rady, tady ti zase holky poradí, nebo můžeš vzít ten papír, co ti dá a jít se poradit, na úřadu práce na to mají zdarma právníka. I ta nadbytečnost musí mít důvod. ne jen, že tě nechce. Nenech se natlačit do dohody, to by ti krátilo případnou podporu. Jinak co ti popřát, hodně štěstí, krásné svátky, nenech si je zkazit, a rychlé otěhotnění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napíšu svou zkušenost. Taky mi chtěli dát výpověď po nástupu po RD. Tam samozřejmě bylo, že mi dávají 3měsíční odstupné. Ale já říkám a kde mě dáte na ty dva měsíce co poběží výpovědní lhůta, prý nikde. Říkám dobře, ale v tom případě chci odstupné 5 platů. Nejdříve kecy, poslali mě za firemním právníkem, tak jsem mu to jen zopakovala a opravdu mi dali dohodu s 5ti platy. Tak se nenech odbýt. A nakonec jsem měla i štěstí a další den jsem nastupovala do nové práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Děkuju za reakci. Na výpovědi trvat budu.
@terinka4444 Já mu radši nic na místě nepodepíšu, vezmu si ten papír a půjdu se poradit. Já myslím, že pro nadbytečnost tak úplně důvod nemá. Naopak se firma rozrostla, práce přibylo a na mé pracovní pozici je už potřeba dvou zaměstnanců. Zaměstnavatel mi dnes řekl, když jsem mu volala, abych mu potvrdila, že 1. 4. nastoupím (byli jsme tak dohodnutí od posledního rozhovoru v září), že pro mě místo nemá, protože za mě najal jiné lidi. A že se jich prý může zeptat, jestli třeba nebudou chtít kvůli mně odejít. Asi to byl pokus o nějaký černý humor, nevím.
Za přání moc děkuju, rychlé otěhotnění by bylo naprosto ideální řešení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aledud To jsi teda měla štěstí s novou prací. Tohle by se mi taky líbilo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit