Zaměstnavatel v insolvenci

119
27.7.12 13:17

Zaměstnavatel v insolvenci

Dobrý den!!!Nevím, zda mohu sem směřovat svůj dotaz, ale zkusím to. U zaměstnavatele mám smlouvu od 1.1.2009 na dobu neurčitou. Nyní jsem na tříleté RD s dcerkou narozenou 27.1.2011. Dozvěděla jsem se, že zaměstnavatel ukončil veškeré své podnikatelské aktivity a momentálně je v insolvenci. Vůbec nevím, jak mám dále postupovat. Čekat do dceřiných tří let, nebo se snažit situaci řešit dříve??? Vím, že bych měla mít nárok na odstupné, ale mohu pracovní poměr rozvázat už teď???Tedy pokud to vůbec jde. Pokud máte někdo podobnou zkušenost, nebo radu, jak postupovat, budu vděčná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101659
27.7.12 13:27

No, ty pracovni poměr sice rozvazat můžeš, ale nedostala bys odstupné, takze musíš počkat, až dostaneš výpověď od insolvenčního správce. Jen bych se mu připomněla, aby o tobě věděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
27.7.12 13:33

Aha a to můžu prosím udělat jak???Tedy jak zjistím, kdo je insolvenční správce??? Takže pokud tomu dobře rozumím, pracovní poměr se mnou rozváže ten insolvenční správce ještě před ukončením RD a bude mi vyplaceno odstupné???Omlouvám se za možná hloupé dotazy, ale přečetla jsem toho už tolik, že mám v hlavě pořádný mišmaš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bor z hor
27.7.12 17:20

našel jsem na internetu

V případě insolvence se tento ins. správce stává jakoby vaším novým zaměstnavatelem. Takže by o vás měl vědět. Případnou výpověď by vám tedy měl dát sám. Je ale také možnost, že firmu v insolvenci koupí jiná firma, v tom případě se stáváte zaměstnancem té kupující. V každém případě se vám, jako zaměstnanci, nic nemění, pořád platí vaše pracovní smlouva. Je také pravda, že když dáte výpověď sama, tak přicházíte o odstupné.

• Citovat
  • Upravit
248
27.7.12 20:05

@Liciáš Je to pár týdnů co tohle řešil manžel.. rozhodně nedávej výpověď, opravdu bys přišla o odstupné.
Kontaktovat by tě měl insolvenční správce, kdo to je, zjištíš na stránkách www.justice.cz - Insolvenční rejstřík.
Manželovi dal výpově´d právě insolvenční správce a má nárok na 3 měs. odstupné.
Otázkou je, jestli ty peníze vůbec někdy uvidí, protože se nejdřív z rozprodanýho majetku musí zaplatit dluhy a pak až přijdou na řadu zaměstnanci… Právník nám řekl, že to může trvat i několik let :nevim:
Určitě si ohlídej toho insolvenčního správce a kdyby se delší dobu nezýval, tak se mu připomeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat