Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jejda… Kdyby to s druhym zustalo v platonicke rovine, poradila bych, at vyckas do doby, nez se hormony urovnaji. Tohle je situace…
Co clovek nezna, muze si predstavovat i v ruzovych barvickach. Jenze az se mimi narodi, ver, ze se pro vsechny! situace otoci o 180°. Budes tu ty jako maminka /pokud cekas prvni, tak ver, ze ten stav si neumis predstavit, to nepochopi, kdo neprozije/. Uz navzdy tu bude otec ditete. A novy pritel? by mel byt hodne trpelivy a empativky, kdyz by mu mohlo tydny doma plakat cele noci dite, aniz by ho napadlo, ze neni jeho a proc by to mel snaset…
Pokud bych se ocitla v tve situaci, nedelala bych neuvazene rozhodnuti. Mohlo by se stat, ze se ocitnes s malym miminkem sama bez niceho. Pokud nevidis smysl vztahu se svym manzelem, dustojne se rozejdete s tim, ze ty sama budes nezavisla na milenci. To znqmena, ze by ses v pripade jeho uteku z pro nej neprijatelne situace, dokazala postarat o sebe i dite sama.
Jinak si, aspon podle me, zadelavas na poradne problemy.
Vím, jaké to je být vdaná, otrávená vztahem a znovu zamilovaná…Jen ne těhotná v té době. Být tebou, tak neuváženě bych se v tomhle stavu k někomu druhému nestěhovala. Je to vše čerstvé a mohlo by se ti to vymstít. Je potřeba toho druhého nějak poznat, ne se po pár týdnech či měsíci ihned rozhodovat o změně života.
Ale určitě bych dala prostor si o vztahu, ve kterém nějaké věci nefungují, znovu promluvit s manželem, než začneš pálit mosty
Určitě bych do porodu nedělala žádná velká rozhodnutí. To období, až se dítě narodí je velice náročné pro tebe jako ženu ale i pro ten vztah a sama uvidíš, jak se manžel zachová. Pamatuj, že žádný chlap nebude tvé dítě milovat víc, než jeho otec a zaslouží si šanci aby ti dokázal, jestli to je dobrý chlap pro rodinu nebo není. Dej mu šanci.
Podle toho co pises mas doma proste normalniho chlapa
nic vic, nic min..pali te dobre bydlo?
Doporučuji udělat radikální krok a zůstat s tím, koho je to dítě. Pokud nevíš, s kým to dítě čekáš, pak jsi v neřešitelné situaci a nikdo Ti neporadí.
@Renca8 píše:
Podle toho co pises mas doma proste normalniho chlapanic vic, nic min..pali te dobre bydlo?
Normální chlap, kterému je putna, že s ním žena už dva roky neměla orgasmus, je to sobec, protiva, žena je těhotná a on nepřijde a jen tak ji pusu nedá, je mu vše jedno, v nejkrásnějším období života absolutní nezájem - aspoň podle toho co píše zakladatelka. Jestli ti tohle přijde normální, tak je to vážně strašně smutný.. Protože normální milující manžel a nastávající otec se takhle fakt nechová..
Zakladatelko: hlavně nejednej neuváženě.. Je dost párů, co se rozešlo chvíli před porodem, ale třeba je možné, že manžela narození dítěte nakopne. A pokud ne, neodcházela bych k milenci, ale do vlastního a s milencem jen vztah otukavala, rozhodně se na něm v případě rozchodu nestan závislá, aby se z něj za rok nevyklubal manžel v bledě modrém a tys pak neměla kam jít v případě, že by byl konec..
Tak hlavne, ze sis s nim poridila dite, kdyz je tak hrozny. Co na to rict? To se snad ani neda komentovat. Zkratka beru, co zrovna je a kdyz se objevi neco lepsiho, tak to kopnu do zadku, dite nedite.
@Kattynka000 píše:
Normální chlap, kterému je putna, že s ním žena už dva roky neměla orgasmus, je to sobec, protiva, žena je těhotná a on nepřijde a jen tak ji pusu nedá, je mu vše jedno, v nejkrásnějším období života absolutní nezájem - aspoň podle toho co píše zakladatelka. Jestli ti tohle přijde normální, tak je to vážně strašně smutný.. Protože normální milující manžel a nastávající otec se takhle fakt nechová..Zakladatelko: hlavně nejednej neuváženě.. Je dost párů, co se rozešlo chvíli před porodem, ale třeba je možné, že manžela narození dítěte nakopne. A pokud ne, neodcházela bych k milenci, ale do vlastního a s milencem jen vztah otukavala, rozhodně se na něm v případě rozchodu nestan závislá, aby se z něj za rok nevyklubal manžel v bledě modrém a tys pak neměla kam jít v případě, že by byl konec..
Asi má takového doma a soudí to podle svého.
@Renca8 píše:
Podle toho co pises mas doma proste normalniho chlapanic vic, nic min..pali te dobre bydlo?
Jesteze mam doma nenormalniho chlapa, to jsem rada ![]()
@Jana525 píše:
Tak hlavne, ze sis s nim poridila dite, kdyz je tak hrozny. Co na to rict? To se snad ani neda komentovat. Zkratka beru, co zrovna je a kdyz se objevi neco lepsiho, tak to kopnu do zadku, dite nedite.
Kde jsem napsala, ze je hrozny? Napsala jsem, ze ma spoustu dobrych stranek. Ale ve vztahu je laxni a nechce ho utuzovat. O sexualnim zivote nemluvim. 1000× jsem se snazila s nim promluvit. Nikde jsem nepsala, ze je hrozný. Navic se to jen zhoršuje a nejvic to slo dolu prave, kdyz jsem otehotnela. Parkrat mi rekl, ze ted uz ho nemuzu opustit a ma me jistou. O to vic na vse zacal kaslat.
@Intoška píše:
Doporučuji udělat radikální krok a zůstat s tím, koho je to dítě. Pokud nevíš, s kým to dítě čekáš, pak jsi v neřešitelné situaci a nikdo Ti neporadí.
Dekuji. Dite je manzela.
Dobry den,
jdu si k vam pro radu a moc vas prosim, abyste me neurazely. Sama jsem z toho spatna. Bohuzel jsem se zamilovala do nadrizeneho meho muze. Je to vzajemne. Jiz delsi dobu jsem se snazila, aby nas vztah s mym muzem nespadl do nejakeho stereotypu a stale jsme se milovali. Bohuzel on na vse kaslal. Sex byl jednou za 14 dni a to ja jsem s nim nemela orgasmus uz dva roky. Prestoze pri sexu je nezny, tak za 3 minuty je hotovy a dal se o nic nestara. Nemazlime se nic. On nema zajem. Jen tak se nikdy nepolibime. Ja to driv delala, ale pak me taky omrzelo byt jedina, kdo to dela. Nechtel spolecne ani nic podnikat, jen se divat na filmy. Ted spolu cekame dite, jsem v 33tt a ja miluji jineho muze a on me. Bohuzel jsem tomu svemu neverna. Miluju je vlastne oba dva. A vim, ze muj muz by byl zniceny kdybych ho opustila. Miluje me, ale je strasne laxni ke vsemu. Taky je povahou dost protiva a sobec, ale ma i spoustu dobreho. Vubec ted nevim co delat a jak se rozhodnout. Ten druhy muz me chce i s ditetem. Porad me premlouva, at se nastehuji k nemu. Nikoho jsem nehledala, bohuzel se to stalo samo a nikdy jsem nikomu neverna nebyla. Celkove me ta situace nici a nevim co dal.
Prosim anonym z pochopitelnych duvodu. Dekuji