Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien píše:
Byly jiné hodnoty. Ženské s dětmi byly rády, že vůbec někoho měly a snesly toho mnohem víc, než bylo zdrávo, jenom aby nezůstaly jako samoživitelky. Co by tomu sousedi řekli.
To hralo urcite taky roli. Ale spis jsem to myslela tak, ze minuly rezim vyrazne zkrouhnul oblasti, ve kterych se clovek mohl angazovat a tak ty rodinne hodnoty mely nekde mozna vetsi vahu, nekteri lide meli asi mensi stres z toho, jak je (cizi) deti omezuji. Ale pisu to takto opatrne, nejsem sociolog, nezabyvam se tim a je to jen takova hypoteza, mozne vysvetleni.
@terien píše:
Byly jiné hodnoty. Ženské s dětmi byly rády, že vůbec někoho měly a snesly toho mnohem víc, než bylo zdrávo, jenom aby nezůstaly jako samoživitelky. Co by tomu sousedi řekli.
To si nemyslim…vse je o lidech dnes i tehdy nekdo drzi hubu a krok a nekdo vyxuhuje z rady a jde svou vlastni cestou a to v uplne kazde dobe…
@brumdinka píše:
jo to nepopiram jen i tady na emimi se spekuluje jak to nejde a jak se delaj rozdily a bla bla tak sem jen chtela napsat, ze to jde a rozdily se nedelaj..
Urcite! Tvuj tata ma na to ocividne i povahu, okolnosti se „stastne“ (smrt biol. otce, proto ty uvozovky) sesly. Tim myslim novy vztah, prijeti maleho ditete. Urcite je to mozne, jen ne tak bezny jev.
@Renca8 píše:
Podle toho co pises mas doma proste normalniho chlapanic vic, nic min..pali te dobre bydlo?
Tak pokud je tohle normální chlap, tak já bych taky ráda nenormálního.
@brumdinka píše:
@18B me vydrzela zamilovanost 15 let..kdyby manzel nezacal blbnout..tak by mi vydrzela i dal..ale vse ma sve meze..a ano potrebuje podporu a pomoc..kdyby ji mela k tyhle situaci vubec nedojde..
To souhlasim, ale na vztahu vzdy musi pracovat dva. Pokud zakladatelcina nespokojenost trva jiz min dva roky, pak je nekde asi chyba. Partneri si meli sednout a promluvit si. A pokud to bylo marne a vztah neklapal stale, pak nechapu, ze si porizuji dite. Vede-li je k tomu cit, pak by to meli zkusit, jak se rika „znovu a lepe“. Nemyslela jsem to zle, jen ze ty ruzove bryle mohou brzy opadnout a jde o zivot clovicka, ktery muze diky neuvazenosti matky prijit o tatu.
Vasich 15 let je opravdu zavidenihodne. Ale uznejte, ze to neni zcela bezne…
@18B to nevim zda je bezne nebo ne..kamaradka to ma podobne jen presne musi makat lba posledni dva roky makam na vztahu jen ja a on si je mnou moc jistej..porad si mysli ze neodejdu.. takze nazdar bazar..stacilo..
Mne osobne prijde zarazejici, ze muz, ktery je neverny tehotne zene je bran jako ten nejhorsi povl a spodina, zaznelo to tu v mnoha diskuzich. Ale zena, spici par tydnu pred porodem (dite manzela) s milencem, je asi jiny pripad. Priznavam, ze tohle je pro me nepochopitelne (a nechutne) daleko vice.
@brumdinka píše:
@18B to nevim zda je bezne nebo ne..kamaradka to ma podobne jen presne musi makat lba posledni dva roky makam na vztahu jen ja a on si je mnou moc jistej..porad si mysli ze neodejdu.. takze nazdar bazar..stacilo..
Jak si chlap zacne byt jisty, zacina vystrkovat ruzky
a nebo to ma na haku a nic neresi. Pak je otazkou, zda ma cenu „vztah“ vubec zachranovat. Ale stale trvam na tom, ze lide si navzajem do hlavy nevidi a meli by spolu mluvit.
Myslím, že poradnou nic nezkazíte. I když píšete, že mu to říkáte už vlastně na rovinu chlapi jsou někdy strašně zabednění. Zkuste si s ním promluvit, zkusit tu poradnu. Asi souhlasím s tím, že dělat nějaká unáhlená rozhodnutí by se ted nemusela vyplatit. Zkuste dát manželovi, manželství a vaší rodině ještě šanci
Ale určitě se neobvinujte, že jsem se zamilovala, za to člověk nemůže se prostě se to v životě stává.
@brumdinka píše:
@18B nekdy ani mluvení nestačí..
A nekdy je vubec nejslozitejsi si priznat, ze i laska muze byt dozita. Ze si dva lide dali uz vse, co si navzajem dat mohli a nejsou schopni (nebo i ochotni) hledat nove impulsy. A casto take zjistis, ze v tech prelomovych letech bilancujes a ma dati/dal nejsou v rovnovaze.
Duvodu muze byt spousta a nekdy i pri snaze a nejlepsi vuli nejsme schopni nalezt spolecnou cestu.
@vonajebohyne píše:
A nekdy je vubec nejslozitejsi si priznat, ze i laska muze byt dozita. Ze si dva lide dali uz vse, co si navzajem dat mohli a nejsou schopni (nebo i ochotni) hledat nove impulsy. A casto take zjistis, ze v tech prelomovych letech bilancujes a ma dati/dal nejsou v rovnovaze.
Duvodu muze byt spousta a nekdy i pri snaze a nejlepsi vuli nejsme schopni nalezt spolecnou cestu.
Jasne, pak je na case otocit list a jit dal, nez se trapit v nefunkcnim vztahu. Ale toto neni vhodne resit 7 tydnu pred porodem.
@vonajebohyne píše:
Mne osobne prijde zarazejici, ze muz, ktery je neverny tehotne zene je bran jako ten nejhorsi povl a spodina, zaznelo to tu v mnoha diskuzich. Ale zena, spici par tydnu pred porodem (dite manzela) s milencem, je asi jiny pripad. Priznavam, ze tohle je pro me nepochopitelne (a nechutne) daleko vice.
Typický dvojí metr
A co hůř, když podobnou nevěru objeví těhotná, je naprosto na místě, aby toho grázla vykopala z bytu, protože je to naprosto neomluvitelné… ale kdyby těhotnou podrazačku vykopal její muž, byl by největší haj. l na světě, protože je přece těhotná ![]()
Jako přiznám se, že já tuhle diskuzi čtu s otevřenou pusou… Pokud mám milence, přece si nepořizuju dítě s manželem, a pokud čekám dítě s manželem, nepořizuju si milence! ![]()
Jinak řečeno, zakladatelka je jen v tak velkých s..čkách, do jakých sama vědomě šlápla, a my to teď máme rozlousknout a vymyslet jí řešení, při kterém neukápne ani slzička, a to ani na jedné ze tří zmíněných stran, a pokud možno ještě zaručí, že bude zadavatelka tutově šťastná až do smrti ![]()
Osobně přemýšlím, co je teď horší… jestli nastěhovat milenci do bytu řvoucí mimino - jo, teď se, jak to chce a jak to zvládne, kecá hrozně snadno, že… - a nebo vzít dítě v půl roce, roce jeho zákonnému otci a odstěhovat se za milencem. To první je šílenost, ale to druhé s odpuštěním prasárna. I když, v okamžiku, kdy se těhotná ku. ví někde jinde, už ta prasárna asi ani větší být nemůže.
Na tohle fakt radu při nejlepší vůli nemám. Jen doufám, že zakladatelce ty orgasmy stály za to. ![]()
Hucet do me každou chvíli, ze zase ten sex dlouho nebyl, ptz zase nechci atd., tak se mi do něj nebude chtít uz vůbec. Možná to je ten problém. Když by ti dal pusu, pohladil, dělala by sis hned naděje, ze večer bude vzruso. Jemu by se večer nechtělo, ptz např. únava. A tak příště ti žádnou pusu raději nedá, abys neocekavala a pak mu to zase nevycetla. A čas běží, ubihaji mesice, roky, nechuť roste. Ikdyby nakrásně měl chut, raději nic nezačne. Vlastní zkušenost.
To je na partnerskou/sexuologickou poradnu, jinak se odcizite úplně.
Jinak milenec v těhotenství? Jako vážně? To je dost drsne. Natoz pak porodit manzelovo dite do domu jineho muze… no comment. Dítě si nikdy nevytvoří ten opravdicky pevny vztah dite-otec, když ho od narození bude vychovavat jiny chlap. A to neni fer. Nedat jim ani šanci.
Navíc těhotenství = hormonální bouře. Až se hormony uklidní, může najednou ten druhy chlap byt v tvých očích úplně někdo jiný. A pozdě se pak mlátit do hlavy.
Opustit manžela můžeš vždycky, ale měla bys dat šanci manželovi.
@vonajebohyne píše:
jj tak nějak…pak už člověk lže jen sám sobě a je ve vztahu/nevztahu ze spousty důvodů…bohužel takto žije spousty lidí..