Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja jsem s manzelem 23 let a zatim me nikdy krasko nebo lasko neoslovil. Vi jak se jmenuju ![]()
Kdyz se hodne lisa, tak rekne milacku. Kdyz neco chce. Ale jako bezne osloveni by mi to hazelo osypky.
Já nejsem pán, ale reagovat tak nějak musím.
Mně se rozhodně nikdy po dvou schůzkách nelíbilo, když mě dotyčný oslovoval ZLATO, nedej bože BROUKU. Kráska by ještě šla
. Přijde mi to trapný, neupřímný, vtíravý, drzý. Naopak třeba po půl roce, když už oba s jistotou víme, že spolu jsme a být chceme, je velice milé, když občas padne nějaké mazlivé či láskyplné oslovení. Ale uvidíš, jaké budou další názory.
U nas tahle osloveni prisla po prvnim rande.
Muj muz mi rika zlato, lasko, milacku, berusko, ale nejcasteji zabko. Pred lidma si rikame jmenem.
Přijde mi to divné. Znám kluka, který takhke oslovuje vlastně všechny holky, i ty, které vidí poprvé v životě
Takže si myslím, že po tak krátké době je to spíš balicí technika, než že by to bylo upřímný, ale těžko říct..
My jsme se s partnerem zlato oslovovali az tak po pul roce, vydrželo nám to asi rok. Od té doby si zase říkáme normálně jménem ![]()
Přijde mi to divný. V době kdy se teprve poznáváte. Jakoby měl problém zapamatovat si tvé jméno.
Oslovení krásko mi přijde takové podbízivé. Zlato je takové nenadchne, neurazí, obecné. A lásko by tě měl oslovovat, až když ti tu lásku vyzná (ideálně slovy i skutky) a bude to oboustranné. S přezdívkami bych na začátku vztahu šetřila.
Mně dodnes manžel oslovuje často přezdívkou, kterou odvodil kdysi dávno z mého jména. Exmanžel mi taky vymyslel přezdívku. Ale nic tak obecného.
Tak upřímný to být může, ale stejně bych to brala s rezervou. Další level pak je, když mi chlap na 3. rande řekne, že mě miluje ![]()
Po krátké známosti bych brala oslovení kočko apod.. zlato, miláčku už asi moc neee… Ale co ty víš. Třeba to opravdu myslí upřímně. Tady vidíš i ty rozdílnosti. Někdo si ani po 20 letech neřekne milé oslovení a někdo na to jde hnedka z fleku.
![]()
Tak třeba to nemusí byt ani balici techniky, které by zkoušel na více frontách, nepremyslela bych hned v takových extremech, ale někteří chlapi nebo vlatne i ženský proste raději oslovují ostatní přezdívkou než jménem, jsou lidi, kteří s tím mají nějaký problém a nejde jim to přes pusu
takže tomu ani nemusí přikládat nějaký extra význam, jako ze by ti tím chtěl vyznávat po druhým randeti nehynouci lásku, to asi ne ![]()
Další kokot, ono je jednodušší oslovovat všechny stejně, alespoň si nemusí pamatovat jména
Brala bych to hodne s rezervou, ono je snazší všem říkat a psát brouku, krasko, zlato.. to se ti pak nestane, že se seknes ve jméně
Vzhledem k tomu, jak moc nesnáším své jméno, by mi to vůbec nevadilo. ![]()
Kazdy to ma jinak.
Me manzel rika Kočko uz 17 let co jsme spolu. Kdyz mi rekne jmenem tak vim, ze je neco spatne
Ja ho oslovuji jmenem taky jen na verejnosti.
No, každopádně všem děkuji za názory
koukám že je každý jiný, což je normální.
Mě se ty přezdívky líbí, pokaždé je to něco jiného, třeba i buchta
uvidím, jak se to vyvine dál ![]()
Zdravím

přijdu si jak pitomec, že se na tohle ptám, ale myslím, že to bude zajímat víc holek, které jsou ve stejné situaci 

Mám otázku, hlavně na zdejší pány, jestli tu vůbec nějací jsou
Okouzlil mě jeden chlap, měli jsme zatím 2 rande, párkrát do týdne si napíšeme. On mi už píše zlato, krásko a podobně… Mě se to líbí, ale říkám si v hlavě jednu otázku, po tak krátké době, může to být opravdu upřímný? Fakt se mu líbím, nebo to jsou nějaké balící techniky a oslovuje tak ještě další dvě ženský?
Díky všem