Zamítnutá reklamace bot

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
colafit
11.5.12 18:31

@Gibbo já taky nereklamuji. Já jsem děsný ras na boty, takže bych se styděla, že tam nesu zničené boty. Jen mě zajímalo, zda renč to dělá správně. Popravdě, já kdybych tam nesla boty, tak by mě zavázat tkaničky nenapadlo.

• Citovat
  • Upravit
645
11.5.12 19:31

gibbo já taky pracuji v obchodě a dobře vím jak to chodí, že prodavačka nemá se servisem nic společného, ale taky dobře vím že když na servis zaurguješ tak to jde. a hlavně taky dobře vím co kolikrát na servisech pracují za pacholci kterým se s tím nechce zabývat a spoléhají na lhostejnost lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
11.5.12 19:42

Kdybyste viděly co k nám kolikrát zákazník donese! co reklamaují: došlo k okopání špic, nebo odřená barva na podpadku! jako nezlobte se na mě, ale jestli někdo neumí chodit, tak až si udělá nějaký nárazník na špici, ten materiál není nezničitelný a to samé u podpatků, když někdo v botech s podpadtky řídí tak co čeká? to je jako by si odřel auto a pak to šel reklamovat. nebo když si někdo dává kalhoty do kozaček a pak se diví že když silu ten zip zapíná tak se zničí, ten zip je taky jen zip a ke všemu se člověk musí chovat přiměřeně.

co se týče daného tématu, tak jestli to dobře chápu, tak je tam vada roztržené podšívky v zadní částy - za patou. je jasné, že obuv nevidím, ale je pravda,že jsem se s tím také setkala. pokud někdo opravdu nerozšněrovává obuv a obouvá se bez lžíce tak se toto stane, někdy když v obuvi noha lítá tak tím tře o podšívku a ta se časem prodře. také záleží na tom, v jak rozšířeném prodření bota je, protože se vada musí uplatnit ihned aby byla možná oprava v ranném stádiu a ne když už to není možné.

:zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
11.5.12 19:44
@Gibbo píše:
Bohužel my v obchodě ale nemůžeme za to, zda je reklamace zamítnuta či uznána, jen si pak vždy slízneme tu „omáčku“ od zákazníků… ALe úplně živě si umím představit, že posudkář od nás by na prošoupanou patu napsal to samé - volná obuv apod…To nazouvání si nejsem jistá, to je nesmysl, byla by prošoupaná zadní část, která je u achilovky a ne vnitřní část, kde je pata…

taky jsem před mateřskou dělala v botech,u nás by ti taky napsali více méně to samý :( boty si musíš obouvat i zouvat se lžící,jinak se ti stane tohle,bohužel i špatně zvolená velikost hraje velkou roli,protože někdo si koupí boty volnější a aby byly pohodlný,boty se po půl roce rozšlápnou a sjíždí při chůzi z paty,potom se pata vydírá,je to opravdu tak,bohužel :,( nejsem někdo kdo posuzuje reklamace,jen je vyřizuju(papírování)takže mi pod rukama prošli stovky bot se stejným problémem,výsledné vyjádření bylo vždy stejné,podobné jak píše zakladatelka,no a nejeden zákazník se na mě hned zhojil a vynadal mi,ale já jsem bohužel jen prostředník,takže jsem si na nádávky už zvykla,vždy jsem se omluvila,že za to nemohu,pokud dál prudili,tak jsem řekla naschledanou,a odešla dál dělat dále svou práci :mrgreen: :mrgreen: no teď mám na mateřské konečně klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
11.5.12 19:50

je to poravdu těžký dělat s botama. vemte si kolikrát jste reklamovaly oblečení? to si člověk opraví sám,ale obuv ne. a opravdu se člověk diví, s čím zákazník dokáže přijít. a pak když nedokáží přijmout zamítnutí v případě, kdy je to jednoznačné! a začnou se ohrazovat černýma ovcema a ochranou spotřebitele. nikdo nechce problémy a člověk nemá ani čas se zabývat s takovým zákazníkem, někdy je lepší si říct, že at si vezme peníze a už ho tu nechce nikdo vidět, protože o takovýho zákazníka určitě nikdo nestojí. je možné že i proto někdy někdo nakonec radši reklamaci uzná, protože to je nejrychlejší rešení a ne to že někdo vám to zamítá jako třeba u Deichmana jsem slyšela, že co nejde opravit tak zamítnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
11.5.12 20:30
@Žesťovka píše:
taky jsem před mateřskou dělala v botech,u nás by ti taky napsali více méně to samý :( boty si musíš obouvat i zouvat se lžící,jinak se ti stane tohle,bohužel i špatně zvolená velikost hraje velkou roli,protože někdo si koupí boty volnější a aby byly pohodlný,boty se po půl roce rozšlápnou a sjíždí při chůzi z paty,potom se pata vydírá,je to opravdu tak,bohužel :,( nejsem někdo kdo posuzuje reklamace,jen je vyřizuju(papírování)takže mi pod rukama prošli stovky bot se stejným problémem,výsledné vyjádření bylo vždy stejné,podobné jak píše zakladatelka,no a nejeden zákazník se na mě hned zhojil a vynadal mi,ale já jsem bohužel jen prostředník,takže jsem si na nádávky už zvykla,vždy jsem se omluvila,že za to nemohu,pokud dál prudili,tak jsem řekla naschledanou,a odešla dál dělat dále svou práci :mrgreen: :mrgreen: no teď mám na mateřské konečně klid :D

hele a neměla by tam od toho být ta prodavačka, aby zákazníkovi pomohla s výběrem stejné velikosti, ukázala mu jak správně tu botu zavazovat atd.? :think:
Popravdě pokud by se někdo při reklamaci choval tak, jak ty popisuješ na konci svýho příspěvku, měl by okamžitě o zákazníka míň… :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
11.5.12 20:42
@kate02 píše:
hele a neměla by tam od toho být ta prodavačka, aby zákazníkovi pomohla s výběrem stejné velikosti, ukázala mu jak správně tu botu zavazovat atd.? :think:
Popravdě pokud by se někdo při reklamaci choval tak, jak ty popisuješ na konci svýho příspěvku, měl by okamžitě o zákazníka míň… :oops: :mrgreen:

většinou z deseti zákazníků si to nechá vysvětlit jen jeden :cert: takže pokud taky na ně nemám být sprostá,jako že nechci,tak raději odcházím :mrgreen:
s výběrem bot samozdřejmně ráda zákazníkovi poradím,jsem k tomu proškolená,ale to jak se zákazník cítí v botě,jestli si tam nechal tolik nebo tolik místa,opravdu nepoznám,nemám rengenový oči abych viděla do boty,takže jestli se zákazník rozhoduje mezi velikostí 42 a 42a1/2 podle toho jak se cítí v té botě,je každopádně konečné rozhodnutí na něm :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
11.5.12 20:47

tak jako prasklá podešev(podrážka) je uznatelná vada! na tom nevidím nic na zamítnutí. samozřejmě jak píše Žesťovka, prodavačka ráda poradí a vysvětlí, ale nemůže vědět u uzavřené boty jak sedí velkost, to by musela jak u malých dětí, dejte si patu dozadu a kde máte palec?nebo dejte nohu dopředu a já vám tam strčím do paty prst. to by si asi zákazník připadal trapně ne? Jen nechápu proč napsali že obuv je špatně zavázaná? asi kvůli těm posledním dírkám, jak zakladateka psala že tam už tkaničky neměla.. to by mě asi nenapadlo jako argument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
11.5.12 20:52

ještě k těm tkaničkám a zavazování,tak to vysvětlujeme u vycházkové a městské obuvi na požádáni,pouze u turistiských a expedičních zátěžových bot pro vysokohorskou turistiku,ukazujeme názorně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
11.5.12 20:57

Já, po tom co mi prodavačka zhrozeně při reklamaci položila otázku: A vy jste v nich chodila??!!, zásadně boty nereklamuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
11.5.12 21:06

???? tak to jsem nepobrala proč to říkala. boty se samozřejmě musí užívat k použití, ke kterýmu byly určeny, třeba ve společenských botech by se mělo chodit v uzavřených prostorách a pak jsou vycházkové, které jsou na chození venku ale někdo v nich i sportuje.. takže k účelu určenému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
11.5.12 21:19
@Janeynka píše: ???? tak to jsem nepobrala proč to říkala. boty se samozřejmě musí užívat k použití, ke kterýmu byly určeny, třeba ve společenských botech by se mělo chodit v uzavřených prostorách a pak jsou vycházkové, které jsou na chození venku ale někdo v nich i sportuje.. takže k účelu určenému

No toto byly boty typu Converse, vysoké zavazovací…celé se rozlepily, klasika žralok…po té první reakci přišla další, že v nich nesmím chodit v dešti (byl to rok, kdy snad celé prázdniny nezapršelo) - tak jsem se ptala že když půjdu po městě a začne pršet, jestli je má vyzout a slečna s vážným obličejem odvětila, že samozřejmě :mrgreen: takže tak no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
11.5.12 21:24
@Janeynka píše: ???? tak to jsem nepobrala proč to říkala. boty se samozřejmě musí užívat k použití, ke kterýmu byly určeny, třeba ve společenských botech by se mělo chodit v uzavřených prostorách a pak jsou vycházkové, které jsou na chození venku ale někdo v nich i sportuje.. takže k účelu určenému

přesně,je sposta druhů obuvi,městská-do města,vycházková-na lehké procházky,turistická-do terénu,lesa,nízkých hor,zátěžová-pro vysokohorskou turistiku…Samozdřejmně to zákazníkům vysvětlujeme,že každé mají svůj ůčel,ale bohužel se nám do zblbnutí stává,že příjde tř.pán s městskou obuví,že se mu sešlapala podrážka,nebo mu upadla.Zeptám se kde s nimi chodil a k jakým ůčelům je využíval,ve finále z něho vypadne,že v nich obcházel vysočinu,nebo jeseníky :mrgreen: uvnitř řvu smíchy,ale musím mu jemně vysvětlit,že bohužel tyto boty k tomu nejsou určeny,mají slabou podrážku určenou na rovný povtch,že se bohužel nemůže divit tomu,že mu podrážka v takovém terénu upadla.Zákazník se začne ohánět cenou,že boty za 2500,–musí něco vydžet! Nemusí :mrgreen: pokud si zakoupil značkovou trendovou botu která je zrovna COOL a rozšmajdal ji na horách,a dožaduje se vysvětlení „Jak je to možné?“ Holky kolikrát mi to v práci hlava nebere :nevim: ale je s těma lidma sranda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
11.5.12 21:27

@Žesťovka

No jasně, jenže kolikrát se stane, že člověk chodí dle instrukcí a bota se stejně rozpadne a dívat se, potažmo poslouchat kecy prodavačky, která se mi snaží vnutit, že jsem chodila špatně, je taky velmi „vtipné“ 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
11.5.12 21:33
@RyBANA píše:
@ŽesťovkaNo jasně, jenže kolikrát se stane, že člověk chodí dle instrukcí a bota se stejně rozpadne a dívat se, potažmo poslouchat kecy prodavačky, která se mi snaží vnutit, že jsem chodila špatně, je taky velmi „vtipné“ 8)

rozumím,to je špatný,ale jsou firmy ve kterých funguje zákon padajícího hovna,a bohužel ta prodavačka s tím nic neuděla,pokud jí někdo nahoře,řekne jak se má u reklamace chovat :( hold je to oboustranný boj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák