Zamítnutí příspěvku na dítě

498
6.9.13 20:16

Zamítnutí příspěvku na dítě...

Ahoj holky obracím se k vám na radu…mám dítě z prvního vztahu, teď jsem se vdala za přítele (není to otec dítěte ) a šla jsem si pro papír na vyřízení příspěvků na dítě…řekla jsem že jsem se vdala a dala mi papír na potvrzení příjmů pro manžela a já ji řekla ale že to není otec dítěte a ona na to že to nevadí že to se počítá i jeho příjem!!! 8o 8o jak je to propána jána možné že se počítají i jeho peníze do přijmu když není otec dítěte??to si snad dělají srandu?? chápu že když bych žádala přídavky na bydlení ale tohle?? je to fakt pecka a tak jsem vytočená že hrůza :(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
6.9.13 20:18

Tak snad spolu máte společnou domácnost? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
6.9.13 20:18

Bohužel počítají, protože žijete ve společné domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
6.9.13 20:19

No mě spíš překvapuje, že tohle ještě někdo neví? Jistě, že se pozuje i on… Jelikož s Vámi žije, je tvůj manžel a počítá se, že peníze máte společné tudíž pokud vydělává tak by vás určitě hlady nenechal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
6.9.13 20:21

Samozřejmě, nejde o to že to není otec, ale započítávají příjem osob v jedné domácnosti a to bohužel je teď nový „otec“ je to sice hloupé, ale zákon je zákon..
Já měla kdysi také problém s podobným nesmyslem, byla jsem samoživitelka s postiženým dítětem, takže veškeré peníze jsem oficiálně brala já. I příspěvek při péči o osobu blízkou, pak přišel zákon a příspěvek mi odebrali. Prý je to nespravedlivé, ale mám víc peněz jako samoživitelka, než podobná matka co má partnera a veškeré dávky pobírá ofiko on…prostě ona je bez příjmu, tak nárok má, já nemám na koho příjmy „hodit“ tak mi to všechno vzali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
6.9.13 20:24

Ano je to tak, sdílíte nyní společnou domácnost. Tudíž všude budou počítat i tvého nového manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
6.9.13 20:33

Je to pekny hnus..to je to same jak s alimentama…to je má taky ted platit nový tatínek..jako fakt postavene na hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.9.13 20:37

@Gzuza Alimenty pořád platí biologický otec, pokud si manžel dceru neosvojí :nevim: - nebude změna v rodném listě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
6.9.13 20:51

Nepocita se jen manzel i pritel zijici be stejne domacnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.9.13 21:21

@Gzuza Ty zjevně nechápeš smysl té dávky.

Živit se má člověk sám. Pokud se ale z nějakého důvodu dostane pod příjmovou hranici, kterou stanovil stát, tak mu v rámci zachování sociálního smíru coby chudé osobě vypomůže. Ty už nejsi podle definice „chudá“, protože příjem tvé domácnosti se zvýšil nad tu hranici. „Přídavek na dítě“ není něco, s čím bys mohla počítat jako s rentou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
6.9.13 22:00

Názorně: Jako samoživitelka s dítětem pobíráš třeba 10.000,–- Kč a z toho zaplatíš 7 na nájem + související věci, 2 na dítě, 1 na zbytek. Když budeš mít partnera, tak by se minimálně mělo vycházet z toho, že nájem + související platíte společně, tzn. že ty 3,5 na tyhle věci, 2 na dítě a 4,5 na zbytek. To znamená, že jsi si výrazně polepšila, ne? Dítě pořád platíš jen ty, ale na ty další věci už jste 2, a to je třeba zohlednit.

• Citovat
  • Upravit
nepř. G12
6.9.13 22:07
@Gzuza píše:
Ahoj holky obracím se k vám na radu…mám dítě z prvního vztahu, teď jsem se vdala za přítele (není to otec dítěte ) a šla jsem si pro papír na vyřízení příspěvků na dítě…řekla jsem že jsem se vdala a dala mi papír na potvrzení příjmů pro manžela a já ji řekla ale že to není otec dítěte a ona na to že to nevadí že to se počítá i jeho příjem!!! 8o 8o jak je to propána jána možné že se počítají i jeho peníze do přijmu když není otec dítěte??to si snad dělají srandu?? chápu že když bych žádala přídavky na bydlení ale tohle?? je to fakt pecka a tak jsem vytočená že hrůza :(((

mi spíš připadá, že si děláš srandu ty :think:

• Citovat
  • Upravit
29577
6.9.13 22:09
@Gzuza píše:
Je to pekny hnus..to je to same jak s alimentama…to je má taky ted platit nový tatínek..jako fakt postavene na hlavu…
:lol: a jak jsi na tohle přišla?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.9.13 22:10

Počítá..pokud si člověk bere partnera s dítětem, tak si s ním bere i to dítě..jašně že biologický otec musí platit aloše, ale prostě společnou domácnost teď máte s manželem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
7.9.13 13:47
@Bábrdl píše:
@Gzuza Ty zjevně nechápeš smysl té dávky.Živit se má člověk sám. Pokud se ale z nějakého důvodu dostane pod příjmovou hranici, kterou stanovil stát, tak mu v rámci zachování sociálního smíru coby chudé osobě vypomůže. Ty už nejsi podle definice „chudá“, protože příjem tvé domácnosti se zvýšil nad tu hranici. „Přídavek na dítě“ není něco, s čím bys mohla počítat jako s rentou…

Krásně napsáno :potlesk: :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat