Zanedbaná péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.6.11 22:26

Mě na vrozenou vývojovou vadu také přišli až v 21 týdnu, byl to rozštěp. V žádných předchozích testech nebyl ani náznak, že by bylo něco v nepořádku…

• Citovat
  • Upravit
4724
21.6.11 22:34

holky teda nezlobte se na mě ale to bych teda měla jít studovat doktořinu abych si byla jistá že můj Dr. postupuje správně? Ano informace si mohla zjistit ale to přece není povinnost, v první řadě je povinnosti informování ze strany lékaře ne?
Pravda já jen co jsem na testu našla dvě čárky tak jsem sedla k netu a sjížděla snad všechny možný fóra ale teda po pravdě nějak mě nenapadlo si zjišťovat a hlídat kdy mě má Dr. na co poslat 8-o a i přes to že jsem furt hltala info tak o těch testech v prvním trimestru jsem se dozvěděla až od Dr. a teda já si to zaplatila pro klid duše, dokonce jsem si na to musela tehdy půjčit… což mi připomíná že někomu dlužím peníze 8-o :zed: … no ale to sem nepatří :mrgreen: nicméně vina je rozhodně na straně lékaře pokud jí za celou dobu neposlal na žádná vyšetření a ani jí o ničem neinformoval :think: její vina je úplně někde jinde a neřekla bych teda že je něčím vinna… formulovala bych to trochu jinak jen teď nevím jak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
21.6.11 22:43
Phoebe píše:
holky teda nezlobte se na mě ale to bych teda měla jít studovat doktořinu abych si byla jistá že můj Dr. postupuje správně? Ano informace si mohla zjistit ale to přece není povinnost, v první řadě je povinnosti informování ze strany lékaře ne?
Pravda já jen co jsem na testu našla dvě čárky tak jsem sedla k netu a sjížděla snad všechny možný fóra ale teda po pravdě nějak mě nenapadlo si zjišťovat a hlídat kdy mě má Dr. na co poslat 8-o a i přes to že jsem furt hltala info tak o těch testech v prvním trimestru jsem se dozvěděla až od Dr. a teda já si to zaplatila pro klid duše, dokonce jsem si na to musela tehdy půjčit… což mi připomíná že někomu dlužím peníze 8-o :zed: … no ale to sem nepatří :mrgreen: nicméně vina je rozhodně na straně lékaře pokud jí za celou dobu neposlal na žádná vyšetření a ani jí o ničem neinformoval :think: její vina je úplně někde jinde a neřekla bych teda že je něčím vinna… formulovala bych to trochu jinak jen teď nevím jak :mrgreen:

tripply nejsou povinny, kdekdo uz je nedela…ale co delali na kontrolak? Pokud ji delal utz tak by videl ze je neco spatne a pokud ji ho nedelal, tak co delal? Povidali si jak ji roste brisko? Mne se to nejak nezda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
21.6.11 22:50
careynka píše:
Phoebe píše:
Pravda já jen co jsem na testu našla dvě čárky tak jsem sedla k netu a sjížděla snad všechny možný fóra ale teda po pravdě nějak mě nenapadlo si zjišťovat a hlídat kdy mě má Dr. na co poslat 8-o a i přes to že jsem furt hltala info tak o těch testech v prvním trimestru jsem se dozvěděla až od Dr. a teda já si to zaplatila pro klid duše, dokonce jsem si na to musela tehdy půjčit… což mi připomíná že někomu dlužím peníze 8-o :zed: … no ale to sem nepatří :mrgreen: nicméně vina je rozhodně na straně lékaře pokud jí za celou dobu neposlal na žádná vyšetření a ani jí o ničem neinformoval :think: její vina je úplně někde jinde a neřekla bych teda že je něčím vinna… formulovala bych to trochu jinak jen teď nevím jak :mrgreen:
tripply nejsou povinny, kdekdo uz je nedela…ale co delali na kontrolak? Pokud ji delal utz tak by videl ze je neco spatne a pokud ji ho nedelal, tak co delal? Povidali si jak ji roste brisko? Mne se to nejak nezda :roll:

no psala tu že na žádné testy na nic jí neposlal jen jí nechal brát krev na potvrzení těhu… taky se mi to zdá divné, taky záleží na tom kde teda vlastně je a kam dochází na gyndu… no nevím, myslím že známe dost málo podrobností a všechno je jen polemizování o ničem :nevim: pokud pracuju s info které mám tak prostě chyba je na straně lékaře a rozhodně 100 % pak teprve teda přichází na řadu otázka co vše je na tom pravdy a to se v podstatě nemáme šanci dozvědět :nevim: že bych to prostě dál nerozebírala :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
21.6.11 22:51
careynka píše:
Phoebe píše:
tripply nejsou povinny, kdekdo uz je nedela…ale co delali na kontrolak? Pokud ji delal utz tak by videl ze je neco spatne a pokud ji ho nedelal, tak co delal? Povidali si jak ji roste brisko? Mne se to nejak nezda :roll:

povinny neni nic, ale opravdu když je v poradně, tak doktor přeci ví, že je v tom a tom týdnu a v kartě má informace o vyšetřenich, tak přeci nemůže nestihnout…no a i kdyby, tak snad nepošle na triply někdy až po 20. týdnu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
21.6.11 22:59

no nejsem si jistá že by nebyli třeba povinné krevní testy na nemoci a tak ale i kdyby nebylo povinné vůbec nic tak je rozhodně povinností lékaře informovat pacientku o různých možnostech a rizicích :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
asad
21.6.11 23:14

zdravim tak ma zkušenost z Dr,čekali jsme třeti dceru těhotenstvi probyhalo bez problému když jsem byla na ultrazvuku ve 20 TÝDNU tak jsem si nechala našeho drobečka nahrat na DV ,ale ku podivu nam DV nehralo když jsem tam šla ve 29 týdnu znova tak jsem si nato vzpomněla Dr držel ten ultr v ruce ale nějak jsme to zapovidali DV hodil do počitače něco pomačkal a ja šla domu .Samozřejmně spokojena že je vše v poho Ve 32 týdnu bylo ale vše uplně jinak.Na kontrole mně rychla převažela do porodky kde mi byl akutně uělany císař dcera zemřela po třech dnech )hydrops plodu) da se to poznt jen podle ultr kdybych v tom 29 týdnu na tom trvala mohla tady semnou byt.proto nenechejte se odbyt za tu bolest a stratu to nestoji neni NIC HORŠIHO .A co si vezmete z Dr …nic

• Citovat
  • Upravit
19494
21.6.11 23:16
Phoebe píše:
no nejsem si jistá že by nebyli třeba povinné krevní testy na nemoci a tak ale i kdyby nebylo povinné vůbec nic tak je rozhodně povinností lékaře informovat pacientku o různých možnostech a rizicích :think:

no na tech trech proplacenejch utz asi zrejme byla, to by ji asi bylo divny, kdyby ani jednou prcka nevidela a kdyz by byla, tak tam doktor pozna to co pozna … mozna by bylo fajn kdyby zakl. dala vic info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.11 23:37

Ahoj, tak k daném tématu mám hodně co říct…
Já jsem měla a mám výborného gynekologa, na okolí uznáváného, každá maminka si ho chválí, opravdu je poctivý, všechno má tak jak mý být všechna vyšetření, ochota sama.
Nikdy by mě nenapadlo o něčem pochybovat. Prodělala jsem všechna vyšetření co se dá dva genetické testy. Pak jsem šla na rizikové a měsíc mi pořád dělali sona břicha - snad ke konci dvakrát do týdne , přenášela jsem, takže kontrola bych řekla až maximální…
Nakonec se mi narodilo dítě s bulkou o velikosti ořechu na tělíčku -zvenčí, kterou nikdo neviděl celou dobu..
Takže já se k tomu stavím tak, že asi někdy ty doktoři opravdu nic nezaručí a to mě vidělo x gynekologů v nemocnici.. BOhužel bulku byla špatná,ale prý vidět na sunu musela být :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3
22.6.11 10:43

Na veskera vysetreni chodila jak mela,sla tam vickrat kdyz mela bolesti briska,ale to ji neudelal utz.ostatni nutna utz delal a vse ok,je to primar,takze by clovek necekal ze na neco zapomene,vse to zacalo na gen.uz ve 21.tydnu,doktorka se ji ptala jestli ji braly testy,ale jinak vse ok bez rozstepu,pak prisla do poradny,kde ji take delal uz a moc s ni nemluvil,pak si sedl za stul,a listoval v karte,a pak se ji zeptal jestli ji jeste nedelaly testy,rekla ne,tak ji sestra vzala krev do konce tydne ji prisel dopis,o tom netu,kazdy proste net nema,a nebo ho nevyuziva,ja sama ho mam mesic,mam i pul rocniho syna,a musela jsem se spolehat jen na doktora,vzdycky kdyz jsem se ptala na poradnu tak bylo vse v poradku,ani me nenapadlo ze by ji nemel brat krev.ten uz vvv ve 13.tydnu by si urcite zaplatila kdyby se to stihlo,co je to 700kc za informaci o zdravi ditete?nic.ja na nem taky byla.a taky by me nenapadlo ze ho nepodstoupi.kdyz jsem se ji ptala jak ji to dopadlo tak rekla ze uz ho nestihly,byla jsem nastvana,ale doufala ze bude vse ok.a stale doufam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.karinka
22.6.11 16:12
DianaAndílek píše:
inul píše:
DianaAndílek píše:
inul píše:
DianaAndílek píše:
Elennn píše:
to je mi moc líto doktor je debil,. Já jsem teda pupek neměla 6 měsíců až v 7. mi začal růst,ale měla jsem jen malej kopačáček :). A ktomu že někdo napsal že si má sama zjištovat na co má nárok, tak já jsem teda taky důvěřivá a doufám,že když jdu k odborníkovi, že se taky tak bude chovat. Chtěla jsem říct že mým dvěma známým vyšla plodovka taky špatně a obě mají zdravé dítě… Tak neztrácet naději :palec:
to je blbost, že jo. plodovka vyšla špatně a přesto mají zdravé děti??? ehm pardon, ale to nejde
Ale ano, jde
plodová voda úzce souvisí s dítětem a jsou v ní jeho chromozomy, takže je nesmysl, že vyjdou špatně testy plodové vody a přesto se dítě narodí zdravé…to by se ani ta voda už dávno neodebírala a pak by nebyl způsob, jak zjistit možné postižení plodu
opravdu to nesmysl není, známé se to stalo, odebrali prostě takovou část plodové vody, která byla zrovna nějak něčím znečištěná či co..
tohle je pravděpodobné u choriových klků, u vody je to nemožné.....

Není to nesmysl. Ono, nic není stoprocentní víš? Ani amnio. Však si zadej do vyhledávače něco o amniocentéze a můžeš si o tom přečíst, že to tak skutečně je. Můj gynekolog mi sám říkal, že amnio opravdu není 100% a že se staly a můžou se stát případy, že výsledky byly negativní a přesto se narodilo zdravé dítě.

http://www.moje-rodina.cz/…-vody-i-cast?…

• Citovat
  • Upravit
nepřihl.karinka
22.6.11 16:13
DianaAndílek píše:
inul píše:
DianaAndílek píše:
inul píše:
DianaAndílek píše:
Elennn píše:
to je mi moc líto doktor je debil,. Já jsem teda pupek neměla 6 měsíců až v 7. mi začal růst,ale měla jsem jen malej kopačáček :). A ktomu že někdo napsal že si má sama zjištovat na co má nárok, tak já jsem teda taky důvěřivá a doufám,že když jdu k odborníkovi, že se taky tak bude chovat. Chtěla jsem říct že mým dvěma známým vyšla plodovka taky špatně a obě mají zdravé dítě… Tak neztrácet naději :palec:
to je blbost, že jo. plodovka vyšla špatně a přesto mají zdravé děti??? ehm pardon, ale to nejde
Ale ano, jde
plodová voda úzce souvisí s dítětem a jsou v ní jeho chromozomy, takže je nesmysl, že vyjdou špatně testy plodové vody a přesto se dítě narodí zdravé…to by se ani ta voda už dávno neodebírala a pak by nebyl způsob, jak zjistit možné postižení plodu
opravdu to nesmysl není, známé se to stalo, odebrali prostě takovou část plodové vody, která byla zrovna nějak něčím znečištěná či co..

Není to nesmysl. Ono, nic není stoprocentní víš? Ani amnio. Však si zadej do vyhledávače něco o amniocentéze a můžeš si o tom přečíst, že to tak skutečně je. Můj gynekolog mi sám říkal, že amnio opravdu není 100% a že se staly a můžou se stát případy, že výsledky byly pozitivní a přesto se narodilo zdravé dítě.

• Citovat
  • Upravit
23847
22.6.11 19:23
nepřihl.karinka píše:
DianaAndílek píše:
inul píše:
DianaAndílek píše:
inul píše:
DianaAndílek píše:
Elennn píše:
Ale ano, jde

Není to nesmysl. Ono, nic není stoprocentní víš? Ani amnio. Však si zadej do vyhledávače něco o amniocentéze a můžeš si o tom přečíst, že to tak skutečně je. Můj gynekolog mi sám říkal, že amnio opravdu není 100% a že se staly a můžou se stát případy, že výsledky byly pozitivní a přesto se narodilo zdravé dítě.

Teď jsem si vzpomněla - existuje tzv mozaikový DS, kdy je chromozom poškozen částečně a narozené dítě bude zcela zdravé. Jinak v tom článku to taky mohli trochu rozepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
22.6.11 19:27

Mozaika neznamená zcela zdravé dítě. Jen že příznaky DS jsou mnohem mírnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
22.6.11 20:11

já pořád nechápu co se tu operuje se „zanedbanou péčí“ péči lékař zanedbá když

• nezabrání nemoci, přestože k tomu měl prostředky.
  • způsobí nemoc
  • nedejbože způsobí smrt.

tady ovšem lékař nezpůsobil nikomu nic.

Dost možná tím, že matce nedělal pitomá vyšetření tipu tripl test jí dokonce ušetřil téměř dva měsíce nervů jestli miminko bude zdravé nebo nebude.
A ještě navíc dost možná, že zachránil dítěti život, protože nastávající rodička by na základě nějakých podezření možná šla na potrat (to jen dedukuji z příspěvku mii.)

Mio chápu, že jste nervozní a neštastní, ale co ten doktora asi tak způsobil?
on u toho nebyl, když se to dítě plodilo, ani mu nezpůsobil žádnou prenatální vadu…
je jasné, že potřebujete najít viníka, ale ten neexistuje!

navíc ten triple ve 22TT je tak o ničem, že bych se z něj nestresovala…
snad bude mít kamarádka brzo alespon předběžné výsledky, aby se přestla nervit. (možná by dr. udělal líp, kdyby je nedělal vůbec, a byl klid.

ach matky matky, někdy si říkám… že zvláště my v ČR jsme s těmi potenciálně nemocnými dětmi rychle hotové…
pa
 har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty