Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Děkuji za rady a za útěchu. Napíšu, až budu vědět něco víc. Držte palečky!!!
Pokud přítel byl v DD, nechce, aby tam kluk šel a ty budeš finální hybatel, který dopomůže jeho bráchovi do DD, tak myslím, že jakmile se to zjistí, tak budete mít po vztahu. Takže tohle bych si hodně rozmyslela, myslím, že pokud do toho má někdo mluvit, tak je to přítel, řekla bych mu, že jsem schopná ho podpořit, že mu ráda pomůžu s bráchou, budu s nimi ráda trávit čas, ale víc bych se do toho nemontovala.
Máš pravdu, že bych se do toho neměla montovat, ale když to dítě trpí hlady, tak je něco špatně a nemělo by zůstat s mámou, která se o něj nedokáže postarat, co myslíš? ![]()
@Terezska23 je to ošemetné ale prober to s přítelem, nevim jak na tom jste s bydlenim, ale co pěstounská péče? Jí na ruku bych nic nedávala, max jídlo, protože aby to nekončilo v cigaretách a chlastu
![]()
Ahoj,
jen bych si také ověřila ještě jeden fakt - i v takových podmínkách je dítě na matku vázané a může jí mít i přesto rádo a být relativně spokojené. Represí se máloco spraví. Nech všemu čas, udělejte malému občasný výlet, ostatní je na Tvém příteli - matka je jeho „rodič“.
Víš, co mě bouchlo do očí? To, že bydlí v azyláku a nejde jí elektrika, protože ji nezaplatila. TOhle je podle mě velká blbost, protože určitě nevypínají jednotlivé pokoje, ale spíš, když nezaplatí, tak ji vystěhují - ale to přesně nevím. Taky musí v azyláku dodržovat určitá pravidla a co já vím, tak dokonce je (tedy v jednom azyláku o kterém vím - o ostatních nevím vůbec nic) i kontrolovali, jestli mají uklizeno, jeslti mají děti co jíst… Takže tohle, co vám řekla, mi přijde jako pitomost. Spíš bych se tedy šla optat na vedení, jestli to je pravda a jak byste mohli klukovi pomoci.
Bydlim na azylu a aby tam nešla elektrika totalní nesmysl!! To je hlopost bydlim tak rok a todle neni pravda, jak by na azylu nezaplatila, tak by letěla, elektrika se tam fakt nevypina.
Na všech to chodí stejně! chodi tam psycholog, pak jsou tam další kontroli, hlidaji vše. Né že by chodili koukat do kuchyně, ale hlidaji a všimaji si což je dobře. Jak maminka nezaplatí musi mit važnej duvod! a nebo čau!!žadny vyjimky a žadný vypad elekt..Prostě sem se tomu musela zasmat promin..
Podle me mama toho kluka keca, 7 tisic za elektriku??? To by ji mela odpojenou uz hodne dlouho, kdyby dluzila tolik, a jak uz psaly holky, na azylaku se elektrika nevypina…
Na tvém místě bych byla opatrná s iniciativou, zejména s takovou, která by vedla k umístění chlapce do DD. Promluvila bych s přítelem, že tě to trápí, že bys chtěla pomoct, on se může jako bratr chlapečka poptat v azyláku, jestli dítě strádá, jak se má.
Každopádně si uvědomte, že pro toho chlapečka je to pořád matka, na kterou je fixovaný (předpokládám, že otce nevídá a ostatní příbuzné nejspíš taky ne) a že případným odebráním byste mu mohli citově hodně ublížit, takže bych nejprve vše pečlivě prověřila.
A jsi si jistá, že pokud by došlo k odebrání, nechal by tvůj přítel jít svého bratra do DD? Určitě bude zvažovat možnost vzít si ho do péče.
Sedmiletý už musí chodit do školy, takže se může bratr poptat i tam.
Jinak si myslím, že byste s ním měli udržovat kontakt už jen proto, že tvůj přítel je úzká rodina, můžete mu dopřát zážitky (výlet, kino, zoo, návštěva restaurace), koupit mu občas něco na sebe nebo třeba knížku, hračku, prostě to, co mu jeho matka nemůže dopřát (nebo nechce).
@ynax to s tou elekřinou mě napadlo taky
je to prostě blbost.
@Terezska23 ty jsi viděla na vlastní oči že ji ta el. nejde? nebo to jen ona povídala? ![]()
Já do toho nechtěla dloubat, páč nemám tucha, jak to v azylu chodí, ale taky jsem si říkala, jak by jí asi vypnuli elektriku. A pokud tam platí za jeden pokojík, tak ta částka je vysokánská, to je za několik měsíců u nás v rodinnm domě ![]()
Další věc, která mě napadla a je to ryze moje spekulace - ony ty děti občas malilinko skutečnost přibarvují. Netvrdím, že by to v tomto věku byla nějaká vyčuranost, ale to, že to řekne dítě ještě neznamená, že to nutně musí být celá pravda.
A moc dobře si pamatuju na děti, které jsou schopné na návštěvě sníst hrnec polívky, kufr řízků a přitom doma dělají s jídlem ofrky a rozhodně to není tak, že něčím strádají.
Takže pokud se jde poptat v azyláku, tak bych to udělala, protože pravda by mohla být někde trochu jinde…
@K.Black Když jsme byli u ní, tak si přítelova ségra chtěla dojít na záchod a nerozsvítila si, vařila nám „kafe“ (zbytek turka..) na plynovým vařiči (ten co mají třeba kamioňáci), ale přitom tam měla i elektrický, prostě všechno nasvědčovalo tomu, že elektřinu opravdu nemá. Taky jsem přemýšlela nad tím, že 7 tisíc za elektřinu musí být v takovém malém prostoru téměř bez spotřebičů alespoň za půl roku…
@Gladys Tak by to dítě muselo být opravdu dobrý herec nebo by musel být naočkovaný mámou, která mu řekla, co má říkat. Ale nevěřím tomu, že by to nebyla pravda, protože to by bylo možná ještě horší.
@Nelisa Myslím, že by za ním 100% ze začátku jezdil a kdyby to vycházelo i finančně, tak by si ho vzal. Štve mě to, že dítě má vazbu k matce, která se o něj neumí postarat a vím, že se o něj nepostará ani v budoucnosti.
@Terezska23 To je jasný, že tě to štve, jenže se na to musíte podívat i jeho očima. Vzít mu matku nemusí být nejlepší řešení, i když život s ní není zrovna ideální.
A co ta škola? Chodí tam pravidelně? Připravený? To by taky stálo za pozornost.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.