Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Gina108 píše:Liduš88 píše:Ale zas co je to za ženu, že si to nehlídá? O testech se píše v každé blbé příručce, na každém webu, doktora to teda neomlouvá, ale v dnešní době jsou snad i prvotěhule už informované o takových základních věcech.
Teda to mě moc mrzíJo doktoři se chovaj fakt nehorázně někteří teda.Ale nechápu co je zač,když zapomene pacientku poslat na testy
Já měla triply taky špatný,ale měla jsem právě ty testy ve 12.týdnu a ty byly v pořádku.Přeju ať vše dobře dopadne a je mimčo zdravé
To je taky pravda samozdřejmě,ale někdo třeba spoléhá že mu doktor vše řekne a všude ho pošle,já si to hlídala sama,i se pořád ptala,ale každý nejsme stejný.
Liduš88 píše:Gina108 píše:To je taky pravda samozdřejmě,ale někdo třeba spoléhá že mu doktor vše řekne a všude ho pošle,já si to hlídala sama,i se pořád ptala,ale každý nejsme stejný.Liduš88 píše:Ale zas co je to za ženu, že si to nehlídá? O testech se píše v každé blbé příručce, na každém webu, doktora to teda neomlouvá, ale v dnešní době jsou snad i prvotěhule už informované o takových základních věcech.
Teda to mě moc mrzíJo doktoři se chovaj fakt nehorázně někteří teda.Ale nechápu co je zač,když zapomene pacientku poslat na testy
Já měla triply taky špatný,ale měla jsem právě ty testy ve 12.týdnu a ty byly v pořádku.Přeju ať vše dobře dopadne a je mimčo zdravé
i doktor je jenom clovek a spolehat na nekoho jineho?? Vzdy a jenom na sebe, pak se na nej nemuze upne zlobit, kdyz si sama nic nezjistila
careynka píše:Liduš88 píše:i doktor je jenom clovek a spolehat na nekoho jineho?? Vzdy a jenom na sebe, pak se na nej nemuze upne zlobit, kdyz si sama nic nezjistilaGina108 píše:To je taky pravda samozdřejmě,ale někdo třeba spoléhá že mu doktor vše řekne a všude ho pošle,já si to hlídala sama,i se pořád ptala,ale každý nejsme stejný.Liduš88 píše:Ale zas co je to za ženu, že si to nehlídá? O testech se píše v každé blbé příručce, na každém webu, doktora to teda neomlouvá, ale v dnešní době jsou snad i prvotěhule už informované o takových základních věcech.
To já vím,já se v těhu taky spoléhala na sebe hlavně,a vše si okolo zjišťovala,jen jsem myslela příklad,že někdo těm doktorům věří víc než sobě,a mám takové lidi i u sebe v okolí.Takže nedej bože teda,kdyby to bylo opravdu špatné,tak bude vina na obou stranách.
careynka píše:Liduš88 píše:i doktor je jenom clovek a spolehat na nekoho jineho?? Vzdy a jenom na sebe, pak se na nej nemuze upne zlobit, kdyz si sama nic nezjistilaGina108 píše:To je taky pravda samozdřejmě,ale někdo třeba spoléhá že mu doktor vše řekne a všude ho pošle,já si to hlídala sama,i se pořád ptala,ale každý nejsme stejný.Liduš88 píše:Ale zas co je to za ženu, že si to nehlídá? O testech se píše v každé blbé příručce, na každém webu, doktora to teda neomlouvá, ale v dnešní době jsou snad i prvotěhule už informované o takových základních věcech.
Doktor je samozřejmě i člověk, ale pokud jsem u něho v ordinaci, tak očekávám, že se bude chovat jako profesionál a hlavně že bude dělat svou práci. Vždyť my jako laici většinou jen a jen spoléháme na doktory, že dobře posoudí výsledky vyšetření atd. Nějaké „nestihnutí“ vyšetření snad ani nemůže být možné ne???
Jinak si myslím to samé, co tu psaly některé holky - triply v tomto týdnu snad vyjít dobře nemůžou už jen z podstaty testů samotných.
inul píše:careynka píše:Doktor je samozřejmě i člověk, ale pokud jsem u něho v ordinaci, tak očekávám, že se bude chovat jako profesionál a hlavně že bude dělat svou práci. Vždyť my jako laici většinou jen a jen spoléháme na doktory, že dobře posoudí výsledky vyšetření atd. Nějaké „nestihnutí“ vyšetření snad ani nemůže být možné ne???Liduš88 píše:i doktor je jenom clovek a spolehat na nekoho jineho?? Vzdy a jenom na sebe, pak se na nej nemuze upne zlobit, kdyz si sama nic nezjistilaGina108 píše:To je taky pravda samozdřejmě,ale někdo třeba spoléhá že mu doktor vše řekne a všude ho pošle,já si to hlídala sama,i se pořád ptala,ale každý nejsme stejný.Liduš88 píše:Ale zas co je to za ženu, že si to nehlídá? O testech se píše v každé blbé příručce, na každém webu, doktora to teda neomlouvá, ale v dnešní době jsou snad i prvotěhule už informované o takových základních věcech.
Jinak si myslím to samé, co tu psaly některé holky - triply v tomto týdnu snad vyjít dobře nemůžou už jen z podstaty testů samotných.
ja teda nespoliham, kdyz je neco, tak okamzite zjistuju co to je a jak se to resi. Samozrejme to neomlouva doktora, ale vina nepada 100% jen na nej si myslim
předpokládám, že dotyčná nešla na prvotrimestrální screening, protože jí to (jako spoustě žen) připadalo jako vyhozené peníze…pokud je mimčo opravdu nemocné, už by to ve 13.tt bylo vidět a dalo by se dělat vše proto, aby nemusela jít na ukončení v tak vysokém stadiu těhotenství
Pokud tedy nudělal (nenabídl) žádné vyšetření, napsala bych minimálně stížnost na ČLK.
DianaAndílek píše:
předpokládám, že dotyčná nešla na prvotrimestrální screening, protože jí to (jako spoustě žen) připadalo jako vyhozené peníze…pokud je mimčo opravdu nemocné, už by to ve 13.tt bylo vidět a dalo by se dělat vše proto, aby nemusela jít na ukončení v tak vysokém stadiu těhotenství
No to mě taky napadlo, že jí to nabídl a ona nechtěla platit tu tisícovku.
mag píše:DianaAndílek píše:No to mě taky napadlo, že jí to nabídl a ona nechtěla platit tu tisícovku.
ja ho mela zadarmo
teda mela jsem koupenou karticku a vsechno jsem mela zadara a kazdy 3 tydny utz s miminkem ![]()
moc se mi nechce věřit ,že by gynekolog udělal krevní testy na potvrzení těhu a pak ,,zapoměl,, na všechny další vyšetření i když by dotočná co 4 tt chodila do poradny.
careynka píše:mag píše:ja ho mela zadarmoDianaAndílek píše:No to mě taky napadlo, že jí to nabídl a ona nechtěla platit tu tisícovku.
předpokládám, že dotyčná nešla na prvotrimestrální screening, protože jí to (jako spoustě žen) připadalo jako vyhozené peníze…pokud je mimčo opravdu nemocné, už by to ve 13.tt bylo vidět a dalo by se dělat vše proto, aby nemusela jít na ukončení v tak vysokém stadiu těhotenstvíteda mela jsem koupenou karticku a vsechno jsem mela zadara a kazdy 3 tydny utz s miminkem
No ale běžně ještě zdarma není, já si ho platila (rok 2009). Důležitý je, že mi ho dr. nabídl.
Gina108 píše:
Tak určitě doktor něco zanedbal, vo tom žádná, ale zas na druhou stranu, to dítě nebude mít edwardse jen proto, že matka nepodstoupila tripple testy nebo NT screening. Stejně by nejspíš šla na potrat, jak tě čtu a stejně by to pro ni byla hrozná rána. Výsledky NT testůby byly nejdřív tak ve 12. tt a já teda ve 3 měsíci měla už docela břicho, to si nedovedu představit jak by se dělal potrat, obávám se, že by stejně musela mrtvé miminko porodit
A jak bych to řešila? D9tě bych normálně donosila, 50% je dost velká šance na to, že se narodí zdravé.
dělá se normální potrat v narkoze…já si zase nemůžu a nedokážu představit čekat na to, jestli bude dítě postižené nebo ne…takže ve 12.tt se po špatných testech berou choriové klky, které jsou stejně spolehlivé jako plodová voda a následně se přistupuje k co nejrychlejšímu ukončení těhu, pokud jsou testy špatné
Elennn píše:
to je mi moc líto doktor je debil,. Já jsem teda pupek neměla 6 měsíců až v 7. mi začal růst,ale měla jsem jen malej kopačáček. A ktomu že někdo napsal že si má sama zjištovat na co má nárok, tak já jsem teda taky důvěřivá a doufám,že když jdu k odborníkovi, že se taky tak bude chovat. Chtěla jsem říct že mým dvěma známým vyšla plodovka taky špatně a obě mají zdravé dítě… Tak neztrácet naději
to je blbost, že jo. plodovka vyšla špatně a přesto mají zdravé děti??? ehm pardon, ale to nejde
mag píše:DianaAndílek píše:No to mě taky napadlo, že jí to nabídl a ona nechtěla platit tu tisícovku.
bohužel, takových je ještě hooodně. ![]()
DianaAndílek píše:Elennn píše:to je blbost, že jo. plodovka vyšla špatně a přesto mají zdravé děti??? ehm pardon, ale to nejde
to je mi moc líto doktor je debil,. Já jsem teda pupek neměla 6 měsíců až v 7. mi začal růst,ale měla jsem jen malej kopačáček. A ktomu že někdo napsal že si má sama zjištovat na co má nárok, tak já jsem teda taky důvěřivá a doufám,že když jdu k odborníkovi, že se taky tak bude chovat. Chtěla jsem říct že mým dvěma známým vyšla plodovka taky špatně a obě mají zdravé dítě… Tak neztrácet naději
Ale ano, jde
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.