Zanedbaná péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2673
21.6.11 20:24
Gina108 píše:
Liduš88 píše:
Teda to mě moc mrzí :-( Jo doktoři se chovaj fakt nehorázně někteří teda.Ale nechápu co je zač,když zapomene pacientku poslat na testy 8-o Já měla triply taky špatný,ale měla jsem právě ty testy ve 12.týdnu a ty byly v pořádku.Přeju ať vše dobře dopadne a je mimčo zdravé :hug:
Ale zas co je to za ženu, že si to nehlídá? O testech se píše v každé blbé příručce, na každém webu, doktora to teda neomlouvá, ale v dnešní době jsou snad i prvotěhule už informované o takových základních věcech.

To je taky pravda samozdřejmě,ale někdo třeba spoléhá že mu doktor vše řekne a všude ho pošle,já si to hlídala sama,i se pořád ptala,ale každý nejsme stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
21.6.11 20:26
Liduš88 píše:
Gina108 píše:
Liduš88 píše:
Teda to mě moc mrzí :-( Jo doktoři se chovaj fakt nehorázně někteří teda.Ale nechápu co je zač,když zapomene pacientku poslat na testy 8-o Já měla triply taky špatný,ale měla jsem právě ty testy ve 12.týdnu a ty byly v pořádku.Přeju ať vše dobře dopadne a je mimčo zdravé :hug:
Ale zas co je to za ženu, že si to nehlídá? O testech se píše v každé blbé příručce, na každém webu, doktora to teda neomlouvá, ale v dnešní době jsou snad i prvotěhule už informované o takových základních věcech.
To je taky pravda samozdřejmě,ale někdo třeba spoléhá že mu doktor vše řekne a všude ho pošle,já si to hlídala sama,i se pořád ptala,ale každý nejsme stejný.

i doktor je jenom clovek a spolehat na nekoho jineho?? Vzdy a jenom na sebe, pak se na nej nemuze upne zlobit, kdyz si sama nic nezjistila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
21.6.11 20:30
careynka píše:
Liduš88 píše:
Gina108 píše:
Liduš88 píše:
i doktor je jenom clovek a spolehat na nekoho jineho?? Vzdy a jenom na sebe, pak se na nej nemuze upne zlobit, kdyz si sama nic nezjistila

To já vím,já se v těhu taky spoléhala na sebe hlavně,a vše si okolo zjišťovala,jen jsem myslela příklad,že někdo těm doktorům věří víc než sobě,a mám takové lidi i u sebe v okolí.Takže nedej bože teda,kdyby to bylo opravdu špatné,tak bude vina na obou stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
21.6.11 20:35
careynka píše:
Liduš88 píše:
Gina108 píše:
Liduš88 píše:

Doktor je samozřejmě i člověk, ale pokud jsem u něho v ordinaci, tak očekávám, že se bude chovat jako profesionál a hlavně že bude dělat svou práci. Vždyť my jako laici většinou jen a jen spoléháme na doktory, že dobře posoudí výsledky vyšetření atd. Nějaké „nestihnutí“ vyšetření snad ani nemůže být možné ne???
Jinak si myslím to samé, co tu psaly některé holky - triply v tomto týdnu snad vyjít dobře nemůžou už jen z podstaty testů samotných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
21.6.11 20:37
inul píše:
careynka píše:
Liduš88 píše:
Gina108 píše:
Liduš88 píše:
Doktor je samozřejmě i člověk, ale pokud jsem u něho v ordinaci, tak očekávám, že se bude chovat jako profesionál a hlavně že bude dělat svou práci. Vždyť my jako laici většinou jen a jen spoléháme na doktory, že dobře posoudí výsledky vyšetření atd. Nějaké „nestihnutí“ vyšetření snad ani nemůže být možné ne???
Jinak si myslím to samé, co tu psaly některé holky - triply v tomto týdnu snad vyjít dobře nemůžou už jen z podstaty testů samotných.

ja teda nespoliham, kdyz je neco, tak okamzite zjistuju co to je a jak se to resi. Samozrejme to neomlouva doktora, ale vina nepada 100% jen na nej si myslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
21.6.11 20:39

předpokládám, že dotyčná nešla na prvotrimestrální screening, protože jí to (jako spoustě žen) připadalo jako vyhozené peníze…pokud je mimčo opravdu nemocné, už by to ve 13.tt bylo vidět a dalo by se dělat vše proto, aby nemusela jít na ukončení v tak vysokém stadiu těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
21.6.11 20:39

Pokud tedy nudělal (nenabídl) žádné vyšetření, napsala bych minimálně stížnost na ČLK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
21.6.11 20:40
DianaAndílek píše:
předpokládám, že dotyčná nešla na prvotrimestrální screening, protože jí to (jako spoustě žen) připadalo jako vyhozené peníze…pokud je mimčo opravdu nemocné, už by to ve 13.tt bylo vidět a dalo by se dělat vše proto, aby nemusela jít na ukončení v tak vysokém stadiu těhotenství

No to mě taky napadlo, že jí to nabídl a ona nechtěla platit tu tisícovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
21.6.11 20:41
mag píše:
DianaAndílek píše:

ja ho mela zadarmo :-O teda mela jsem koupenou karticku a vsechno jsem mela zadara a kazdy 3 tydny utz s miminkem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
21.6.11 20:42

moc se mi nechce věřit ,že by gynekolog udělal krevní testy na potvrzení těhu a pak ,,zapoměl,, na všechny další vyšetření i když by dotočná co 4 tt chodila do poradny.

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
21.6.11 20:42
careynka píše:
mag píše:
DianaAndílek píše:
ja ho mela zadarmo :-O teda mela jsem koupenou karticku a vsechno jsem mela zadara a kazdy 3 tydny utz s miminkem :-)

No ale běžně ještě zdarma není, já si ho platila (rok 2009). Důležitý je, že mi ho dr. nabídl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
21.6.11 20:43
Gina108 píše:
Tak určitě doktor něco zanedbal, vo tom žádná, ale zas na druhou stranu, to dítě nebude mít edwardse jen proto, že matka nepodstoupila tripple testy nebo NT screening. Stejně by nejspíš šla na potrat, jak tě čtu a stejně by to pro ni byla hrozná rána. Výsledky NT testůby byly nejdřív tak ve 12. tt a já teda ve 3 měsíci měla už docela břicho, to si nedovedu představit jak by se dělal potrat, obávám se, že by stejně musela mrtvé miminko porodit :nevim:
A jak bych to řešila? D9tě bych normálně donosila, 50% je dost velká šance na to, že se narodí zdravé.

dělá se normální potrat v narkoze…já si zase nemůžu a nedokážu představit čekat na to, jestli bude dítě postižené nebo ne…takže ve 12.tt se po špatných testech berou choriové klky, které jsou stejně spolehlivé jako plodová voda a následně se přistupuje k co nejrychlejšímu ukončení těhu, pokud jsou testy špatné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
21.6.11 20:45
Elennn píše:
to je mi moc líto doktor je debil,. Já jsem teda pupek neměla 6 měsíců až v 7. mi začal růst,ale měla jsem jen malej kopačáček :). A ktomu že někdo napsal že si má sama zjištovat na co má nárok, tak já jsem teda taky důvěřivá a doufám,že když jdu k odborníkovi, že se taky tak bude chovat. Chtěla jsem říct že mým dvěma známým vyšla plodovka taky špatně a obě mají zdravé dítě… Tak neztrácet naději :palec:

to je blbost, že jo. plodovka vyšla špatně a přesto mají zdravé děti??? ehm pardon, ale to nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
21.6.11 20:48
mag píše:
DianaAndílek píše:

bohužel, takových je ještě hooodně. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
21.6.11 20:57
DianaAndílek píše:
Elennn píše:
to je mi moc líto doktor je debil,. Já jsem teda pupek neměla 6 měsíců až v 7. mi začal růst,ale měla jsem jen malej kopačáček :). A ktomu že někdo napsal že si má sama zjištovat na co má nárok, tak já jsem teda taky důvěřivá a doufám,že když jdu k odborníkovi, že se taky tak bude chovat. Chtěla jsem říct že mým dvěma známým vyšla plodovka taky špatně a obě mají zdravé dítě… Tak neztrácet naději :palec:
to je blbost, že jo. plodovka vyšla špatně a přesto mají zdravé děti??? ehm pardon, ale to nejde

Ale ano, jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty