Zanedbaná péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
22.6.11 20:44
harpyje píše:
já pořád nechápu co se tu operuje se „zanedbanou péčí“ péči lékař zanedbá když
  • nezabrání nemoci, přestože k tomu měl prostředky.
  • způsobí nemoc
  • nedejbože způsobí smrt.

tady ovšem lékař nezpůsobil nikomu nic.

Dost možná tím, že matce nedělal pitomá vyšetření tipu tripl test jí dokonce ušetřil téměř dva měsíce nervů jestli miminko bude zdravé nebo nebude.
A ještě navíc dost možná, že zachránil dítěti život, protože nastávající rodička by na základě nějakých podezření možná šla na potrat (to jen dedukuji z příspěvku mii.)

Mio chápu, že jste nervozní a neštastní, ale co ten doktora asi tak způsobil?
on u toho nebyl, když se to dítě plodilo, ani mu nezpůsobil žádnou prenatální vadu…
je jasné, že potřebujete najít viníka, ale ten neexistuje!

navíc ten triple ve 22TT je tak o ničem, že bych se z něj nestresovala…
snad bude mít kamarádka brzo alespon předběžné výsledky, aby se přestla nervit. (možná by dr. udělal líp, kdyby je nedělal vůbec, a byl klid.

ach matky matky, někdy si říkám… že zvláště my v ČR jsme s těmi potenciálně nemocnými dětmi rychle hotové…
pa
har.

Faktem je ze v CR se delaji tripl testy a ultrzvuk ve 12 tydnu 20tydnu a 32.
Ale napriklad v Australii ho delaji az okolo toho 20 ten prvni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
22.6.11 23:02

hm..u nás se teď neřeší zanedbaná péče, ba naopak..gyndr byla aktivnější a my se teď stresujeme co bude a kdy bude :zed: možná jste to viděly - našli mi toxoplazmozu (ptala jsem se a testy na ní nejsopu povinné, ale jen doporučené) gyndr nás poslala na Bulovku a už se vezeme..dneska jsem 11+4 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
23.6.11 21:21
maky26 píše:
hm..u nás se teď neřeší zanedbaná péče, ba naopak..gyndr byla aktivnější a my se teď stresujeme co bude a kdy bude :zed: možná jste to viděly - našli mi toxoplazmozu (ptala jsem se a testy na ní nejsopu povinné, ale jen doporučené) gyndr nás poslala na Bulovku a už se vezeme..dneska jsem 11+4 :zed:

ajjajaj…to je nemilé.Držím palce at je vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
14.10.12 16:11

Jak můžu pomoci?

Dobrý den, můj přítel je z dětského domova. V 9 letech si jeho a jeho sestru vzala do péče rodina. Teď je mu 21. Před týdnem jsme s ním a s jeho sestrou (25 let) navštívili jeho biologickou matku, která momentálně bydlí v azylovém domě se svým 7 letým synem!!! Už minulý týden říkala, že nemá na elektřinu, takže žije bez elekřiny (nevíme jak dlouho, ale údajně dluží 6800,–). Ale klučík vypadal, že mu nic nechybí. Včera jsme se rozhodli, že ho vezmeme na odpoledne do Dinoparku. Byl strašně spokojený, pak jsme šli na jídlo. Už jsem pár dětí viděla jíst, ale přišlo mi, že byl šťastný, že si může dát, všechno co chce (ochutnával jídlo i ode mě a od přítele). Když jsme večer jeli domu, ptala jsem se ho jestli nemá ještě hlad a on řekl: „MÁM, ALE MY DOMA NIC NEMÁME, ANI CHLEBA…“ :( tak jsme hned koupili ještě chleba, šunku, salám a sýr, aby měli něco alespoň na dva dny, protože jim nefunguje ani lednice, takže by víc jídla nemělo smysl.
Když jsme přijeli k azylovému domu, klučík šel domu, máma nám samozřejmě poděkovala a řekla, jestli bysme jí těch 7 tísíc na elektřinu nepůjčili, že jí jinak syna v pondělí vezme sociálka.
Můj přítel ví, jaký to je pro dítě v dětském domově a nechce aby tam šel, ale já nechci, aby ten klučík žil takhle!! Ta ženská je sobec. Ještě mému příteli vypráví nějaké pohádky o tom, jak jeho a jeho sestru nikdy nechtěla dát do děcáku a jak je pak chtěla zpátky (naštěstí mu není 15 a nevěří jí to). Jak si může člověk, který se neuměl před 20ti lety postarat o 2 děti, na starý kolena pořídit další dítě…
Jsem z toho strašně nešťastná a nevím, jak můžu pomoci. Ráda bych tomu chlapečkovi vozila jídlo, ale pak si ta to zvykne jeho máma a to taky nejde.
Prosím poraďte, co dělat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
14.10.12 16:19

@Terezska23 no spíš jde o to že bude natahovat ruce neustále :( a hledá prostě sponzora, za tu dobu se snad už mohla dostat ze dna ne? a co kluka si vzít vy k sobě? kdo ví jestli by tu elektriku zaplatila, nebo zaplatí ale co jídlo a další věci a za měsíc zase nebude jak to zaplatit :?, bych spíš řešila kluka co pro něj víc udělat. Takhle to nejde řešit do nekonečna :?. pokud ona peníze nemá tak jednorázová pomoc jí nepomůže a bude natahovat ruku stále, přece to nedělá pro sebe ale pro toho kluka :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
14.10.12 16:22

Jsi moc hodná, ale když jim budete takhle nakupovat, tak si ta jeho matka na to zvykne a bude po Vás chtít víc a víc… už jen teď o tom značí to, že žádala o peníze na elektřinu.
Klučíkovi můžete pomoct tak, že si ho občas budete brát, zajedete s ním na výlety a pěkně ho nakrmíte, tak jako jste to udělali teď. Jinak myslím není pomoci. S tou sociálkou si to možná vymyslela, aby jste jí ty peníze na tu ele. půjčili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
14.10.12 16:24

Přemýšleli jsme nad tím. Mě je jen 19. S přítelem nemáme moc finančních prostředků, i když bych to zvládla líp, než jeho matka. Jenže nevím, za jak dlouho by nám ho svěřili, nebo spíš přítelovi, protože je to vlastně jeho bratr. Zkusíme zítra zavolat sociální pracovnici, která dohlížela dřív na přítele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
14.10.12 16:26

A můžu to já osobně na sociálku nahlásit? Protože nechci, aby s ní bydlel. V dětském domě by měl aspoň co jíst a mohl by si rozsvítit, když jde v noci na záchod. A hlavně bychom za ním 100% mohli jezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
14.10.12 16:28

Hlavně si tohle rozhodnutí dobře rozmyslete, není to štěňátko. Jednou budeš chodit do práce, jestli teda už nechodíš a budete muset zajistit, aby nebyl sám doma, budete chtít i vlastní dítě atd. atd. atd., je toho spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
14.10.12 16:31

@Terezska23 nahlásit to můžeš, pokud nemá ani na jídlo :?. Je to blbá situace ale jen tak dávat jí peníze to bych nedělala :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
14.10.12 16:31

To je pravda :? možná by bylo lepší se o něj zatím starat jen občas (brát si ho z DD)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
14.10.12 16:34

Přítel říkal, že by nám peníze 100% nevrátila, s čím bych počítala. Ale hlavně ani nechci, aby bydlel, tak jak bydlí. A myslím, že ta matka není normální. Proč mají tihle lidé děti :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
14.10.12 16:35

@Terezska23 to asi určitě. Je to hrozně velký závazek, při kterém musí být vše důkladně promyšleno a i tak nemusí vše vyjít tak, jak byste chtěli. Myslím, že mu dost pomůžete už tím, že si ho budete brát i jen občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
14.10.12 16:36

@Terezska23 proč mají děti? To by mě taky zajímalo… asi zákon schválnosti :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
14.10.12 16:42

@Terezska23 jí je to asi jedno :? ale chudák dítě jestli má často takhle hladovku to i v DD mu bude lépe, alespon bude mít kde spát v teple a co jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty