Sex po spontánním potratu v 7tt

3
20.6.11 10:23

Sex po potratu

Ahoj holky, chtěla bych se s vámi poradit. Je to 14 dní co jsem prodělala spontální potrat v 7tt, minulý týden na ultrazvuku už nebylo nic vidět - nemusela jsem ani do nemocnice - dr. na ultrazvuku mě říkal, že až dostanu ms, můžeme se začít snažit, moje dr. ovšem tak optimistická nebyla - a prý vyčkat půl roku, tak na to jsem jí řekla, že fakt tak dlouho nevydržím, tak prý aspoň 4 měsíce. Nedostala jsem žádné jiné instrukce (jen že za 4-6 týdnů dostanu ms) - no o víkendu jsme se s přítelem měli sex - bez kondomu - je tu nějaký možný riziko infekce (resp. když tu tak čtu příspěvky, téměř většina musí dodržet šestinedělí) nebo případně i těhotenství? Asi je to blbost, ale v sobotu se mě zdálo, že mám tažný bílkový hlen (bylo to ještě před tím sexem) a bolelo mě krapet vpravo jakoby na vaječnících. A jinak co se po spontálním potratu nesmí (bazén, cvičení?) Jaké isntrukce jste od svých doktorů dostali/y vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35841
20.6.11 10:30

Pů l roku i 4 měsíce jsou podle mě blbost, počkala bych do další ms. Ohledně dalších rizik mi nikdo nic neříkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
20.6.11 10:50

Můžete se snažit hned. Odstup nejméně 3 měsíce se doporučuje jen pokud byla provedena revize, při které je významně zeslabena děložní výstelka.

• Citovat
  • Upravit
35841
20.6.11 10:56

On ten spontální potrat takhle brzy je vlastně jen větší ms, pokud jsi nebyla na revizi, není nutný zvláštní režim. Já jen musela chodit na krev, jestli klesá ghc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
20.6.11 10:56

Ahoj,
já teda na revizi byla a mohli jsme se snažit hned po MS :wink: Šestinedělí jsme dodržovat nemuseli, bez sexu pouze 2 týdny…

Zakladatelko, asi bych nečekala :wink: Ale záleží na tom, jak se cítíš a tak :wink: Prostě bych nic nelámala přes koleno a na druhou stranu, jestli se na to po psychické a fyzické stránce cítíš, šla bych do toho :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.11 11:02

Můj pan doktor říkal, že se můžeme začít snažit po 6 týdnech. Vlastně po kontrolním ultrazvuku. Ale stejně se to nedalo vydržet, když jsem jsem se cítila dobře a bez známek INFEKCE, začali jsme se snažit znova cca.: po 3 týdnech. Byla jsem na revizi.
Je fakt, že spontánní potrat je větší MS. Takže bych maximálně počkala 6 týdnů, ale pokud se cítíš dobře a nemůžete vydržet, tak bych se toho nebála a byla bych klidná.

• Citovat
  • Upravit
3
20.6.11 12:21

Holky díky, asi jsem to od vás potřebovala slyšet - a vlítneme na to co nejdřív:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
20.6.11 13:02

Já měla potrat jak s revizí tak i bez revize. po revizi jsme museli čekat 6 m :-? . měla jsme 3 revize během 14 dnů :-( a při druhém jsem to ani u doktora neřešila. měla jsme // na testu a pak začli čárky slábnout a než jsem vůbec se stihla objednat k doktoru tak přišla silná MS a byl konec. test už byl negativní tak sjem to enřešila, pak ten další cyklus ani nebyla ovulace a další se povedlo :lol: . Takže bych s esnažila dál a až tělo bude připravené tak se povede. Je plno potratů o kterých ani ženy neví a berou to jen jako silnější MS, čekat 6m mě přijde zbytečné když ani enbyla revize tak je to uvnitř vše ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
20.6.11 14:49

Já byla na revizi před pár dny, mám doporučeno snažení až za 3 měsíce (i když už mám strach a váhám, je mi 39 let). Sex, koupaliště a sport za 14 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
20.6.11 16:02
xxjitka píše:
Holky díky, asi jsem to od vás potřebovala slyšet - a vlítneme na to co nejdřív:-))

Jen do toho :mrgreen: , já sama mám za sebou v nedávné době dva spontánní potraty a vzápětí po tom druhém jsem zase hned otěhotněla (teď jsem v 15.tt), takže ono něco na tom bude jak se povídá, že po potratu to jde líp.

• Citovat
  • Upravit
adušenka
30.5.13 11:01

Ahojky holky jsem v Dubnu 2011 potratila v 6tt, v Cervenci 2012 porodila holciku zdravou bez komplikaci podarila se nam za 2mesice snazeni :-),24.5. jsem byla na revizi v 9tydnu :-( podarilo se nam na poprve. ms 15.3. snazeni od 22.3. a od 8.4. duch na tt a vse bylo v poradku az den 23.5. jsme spinila jela jsem do nem.mela jsem i cystu 4cm, no dr.me vysetril a oznamil ze to byl potrat :-( bylo to hrozne na utz mi ukazoval miminko, kde ma hlavicku atdd ale nebylo srdicko :-( mam to porad pred ocima, porad vydim to miminko je to hrozne ale zacinam se stim vyrovnavat a jsme pripravena jit do snazeni.-) uz 2 den ani nespinim sex nesmi me mit tyden ale zitra jdu na gyndu na kontrolu tak snad bude vse v poradku a dojde brzy ms at uz se hned muzeme snazit.-)

• Citovat
  • Upravit
lussy.ruze
2.6.13 17:09

Ahoj holky, tak s touhle smutnou zkušenost mám taky. V lednu jsem spontánně potratila v 9tt. Měla jsem dodržet šestinedělí a po jedné MS jsme se mohli začít snažit znovu. Přesně po dvou měsících jsem opět otěhotněla a před týdnem doktorka na UZ zjistila, že mu od 7tt nebije srdíčko, takže mě hned druhý den poslala do Podolí na revizi. Doktorka mi řekla, že mám opět dodržet šestinedělí a po jedné nebo dvou MS, podle toho jak se budu cítit, se můžeme zase začít snažit. Naštěstí mám skvělou gynekoložku, která mě už po druhém potratu posílá na imunologii a bere krev kvůli vyloučení trombofilie. Jinak teď před otěhotněním, pak i během a při kojení mi doporučila brát Pregnium. Při druhém těhotenství jsem byla rozhodnutá, že budu chodit normálně do práce, ale při dalším těhotenství si nechám dát rizikové. Chci být v klídku doma a tolik se nestresovat. Přeju tady vám všem, aby jste byly co nejdříve těhulky a donosili fazolky a hrášky v pořádku. Tentokrát to určitě vyjde. :srdce: :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
adušenka
2.6.13 18:16

:-) diky :-) no sex uz nemuzeme vydrzet jsme 10den po revizi a dnes zkusime sex :-) uz to nejde vydrzet bohuzel akorat nevim jestli s kondomem(ani jeden to nesnasime) a nebo normalne do me? :-)

• Citovat
  • Upravit
lussy.ruze
2.6.13 19:10

No takhle…s kondomem je mnohem menší riziko zanesení infekce :/ ale to, že to nejde vydržet úplně chápu :)

• Citovat
  • Upravit
lussy.ruze
2.6.13 19:12

No takhle…s kondomem je mnohem menší riziko zanesení infekce :? ale tu nevýdrž úplně chápu :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty