Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se s vámi poradit. Je to 14 dní co jsem prodělala spontální potrat v 7tt, minulý týden na ultrazvuku už nebylo nic vidět - nemusela jsem ani do nemocnice - dr. na ultrazvuku mě říkal, že až dostanu ms, můžeme se začít snažit, moje dr. ovšem tak optimistická nebyla - a prý vyčkat půl roku, tak na to jsem jí řekla, že fakt tak dlouho nevydržím, tak prý aspoň 4 měsíce. Nedostala jsem žádné jiné instrukce (jen že za 4-6 týdnů dostanu ms) - no o víkendu jsme se s přítelem měli sex - bez kondomu - je tu nějaký možný riziko infekce (resp. když tu tak čtu příspěvky, téměř většina musí dodržet šestinedělí) nebo případně i těhotenství? Asi je to blbost, ale v sobotu se mě zdálo, že mám tažný bílkový hlen (bylo to ještě před tím sexem) a bolelo mě krapet vpravo jakoby na vaječnících. A jinak co se po spontálním potratu nesmí (bazén, cvičení?) Jaké isntrukce jste od svých doktorů dostali/y vy?
Pů l roku i 4 měsíce jsou podle mě blbost, počkala bych do další ms. Ohledně dalších rizik mi nikdo nic neříkal.
Můžete se snažit hned. Odstup nejméně 3 měsíce se doporučuje jen pokud byla provedena revize, při které je významně zeslabena děložní výstelka.
On ten spontální potrat takhle brzy je vlastně jen větší ms, pokud jsi nebyla na revizi, není nutný zvláštní režim. Já jen musela chodit na krev, jestli klesá ghc.
Ahoj,
já teda na revizi byla a mohli jsme se snažit hned po MS
Šestinedělí jsme dodržovat nemuseli, bez sexu pouze 2 týdny…
Zakladatelko, asi bych nečekala
Ale záleží na tom, jak se cítíš a tak
Prostě bych nic nelámala přes koleno a na druhou stranu, jestli se na to po psychické a fyzické stránce cítíš, šla bych do toho ![]()
Můj pan doktor říkal, že se můžeme začít snažit po 6 týdnech. Vlastně po kontrolním ultrazvuku. Ale stejně se to nedalo vydržet, když jsem jsem se cítila dobře a bez známek INFEKCE, začali jsme se snažit znova cca.: po 3 týdnech. Byla jsem na revizi.
Je fakt, že spontánní potrat je větší MS. Takže bych maximálně počkala 6 týdnů, ale pokud se cítíš dobře a nemůžete vydržet, tak bych se toho nebála a byla bych klidná.
Holky díky, asi jsem to od vás potřebovala slyšet - a vlítneme na to co nejdřív:-))
Já měla potrat jak s revizí tak i bez revize. po revizi jsme museli čekat 6 m
. měla jsme 3 revize během 14 dnů
a při druhém jsem to ani u doktora neřešila. měla jsme // na testu a pak začli čárky slábnout a než jsem vůbec se stihla objednat k doktoru tak přišla silná MS a byl konec. test už byl negativní tak sjem to enřešila, pak ten další cyklus ani nebyla ovulace a další se povedlo
. Takže bych s esnažila dál a až tělo bude připravené tak se povede. Je plno potratů o kterých ani ženy neví a berou to jen jako silnější MS, čekat 6m mě přijde zbytečné když ani enbyla revize tak je to uvnitř vše ok
Já byla na revizi před pár dny, mám doporučeno snažení až za 3 měsíce (i když už mám strach a váhám, je mi 39 let). Sex, koupaliště a sport za 14 dnů.
xxjitka píše:
Holky díky, asi jsem to od vás potřebovala slyšet - a vlítneme na to co nejdřív:-))
Jen do toho
, já sama mám za sebou v nedávné době dva spontánní potraty a vzápětí po tom druhém jsem zase hned otěhotněla (teď jsem v 15.tt), takže ono něco na tom bude jak se povídá, že po potratu to jde líp.
Ahojky holky jsem v Dubnu 2011 potratila v 6tt, v Cervenci 2012 porodila holciku zdravou bez komplikaci podarila se nam za 2mesice snazeni
,24.5. jsem byla na revizi v 9tydnu
podarilo se nam na poprve. ms 15.3. snazeni od 22.3. a od 8.4. duch na tt a vse bylo v poradku az den 23.5. jsme spinila jela jsem do nem.mela jsem i cystu 4cm, no dr.me vysetril a oznamil ze to byl potrat
bylo to hrozne na utz mi ukazoval miminko, kde ma hlavicku atdd ale nebylo srdicko
mam to porad pred ocima, porad vydim to miminko je to hrozne ale zacinam se stim vyrovnavat a jsme pripravena jit do snazeni.-) uz 2 den ani nespinim sex nesmi me mit tyden ale zitra jdu na gyndu na kontrolu tak snad bude vse v poradku a dojde brzy ms at uz se hned muzeme snazit.-)
Ahoj holky, tak s touhle smutnou zkušenost mám taky. V lednu jsem spontánně potratila v 9tt. Měla jsem dodržet šestinedělí a po jedné MS jsme se mohli začít snažit znovu. Přesně po dvou měsících jsem opět otěhotněla a před týdnem doktorka na UZ zjistila, že mu od 7tt nebije srdíčko, takže mě hned druhý den poslala do Podolí na revizi. Doktorka mi řekla, že mám opět dodržet šestinedělí a po jedné nebo dvou MS, podle toho jak se budu cítit, se můžeme zase začít snažit. Naštěstí mám skvělou gynekoložku, která mě už po druhém potratu posílá na imunologii a bere krev kvůli vyloučení trombofilie. Jinak teď před otěhotněním, pak i během a při kojení mi doporučila brát Pregnium. Při druhém těhotenství jsem byla rozhodnutá, že budu chodit normálně do práce, ale při dalším těhotenství si nechám dát rizikové. Chci být v klídku doma a tolik se nestresovat. Přeju tady vám všem, aby jste byly co nejdříve těhulky a donosili fazolky a hrášky v pořádku. Tentokrát to určitě vyjde.
![]()
diky
no sex uz nemuzeme vydrzet jsme 10den po revizi a dnes zkusime sex
uz to nejde vydrzet bohuzel akorat nevim jestli s kondomem(ani jeden to nesnasime) a nebo normalne do me? ![]()
No takhle…s kondomem je mnohem menší riziko zanesení infekce :/ ale to, že to nejde vydržet úplně chápu ![]()
No takhle…s kondomem je mnohem menší riziko zanesení infekce
ale tu nevýdrž úplně chápu ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.