Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pomůže jedině překonat svůj strach a jít k zubaři. V současné době jsou kliniky, které vyjdou pacientovi maximálně vstříc, sice si to zaplatíš, ale za tu úlevu to stojí. Svému dítěti škodíš, zanedbané zuby, záněty dásní, zubů, vše špatně. Veškerý zánět jde do krve a Tvoje tělo momentálně živí dítě. Navíc takový neléčený zánět, který se nyní projevuje pouze krvácením, mírnou bolestí atp…může velice lehce přerůst v masivní zánět s horečkami, otokem, nutností antibiotik..to chceš?
V těhotenství je vzýšené krvácení dásní normální, ale na dentální hygienu, nebo k zubaři bych šla. Záněty od zubů mohou být i nebezpečné
Ahojky holky,

mám hrůzu ze zubařů teď v těhotenství a trápí mě zas krvácení dásní, přesněji dásně. Jsem v půlce 27. týdne a mám mléčné stoličky ještě s tím, že mi teď začal růst vpravo nahoře moudrák. Dáseň mě trápí právě ta, kde roste, akorát v jiném místě. Mám pastu Parodontax, ale chci se zeptat, zda případný zánět nemůže uškodit miminku, prosím? Popřípadě co Vám pomohlo z vlastní zkušenosti?