Zánět dásní v těhotenství - problém?

Fialka2004
12.6.24 23:14

Zánět dásní v těhotenství - problém?

Ahojky holky,
mám hrůzu ze zubařů teď v těhotenství a trápí mě zas krvácení dásní, přesněji dásně. Jsem v půlce 27. týdne a mám mléčné stoličky ještě s tím, že mi teď začal růst vpravo nahoře moudrák. Dáseň mě trápí právě ta, kde roste, akorát v jiném místě. Mám pastu Parodontax, ale chci se zeptat, zda případný zánět nemůže uškodit miminku, prosím? Popřípadě co Vám pomohlo z vlastní zkušenosti? :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35995
12.6.24 23:26

Běž na dentalní hygienu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
13.6.24 08:34

Pomůže jedině překonat svůj strach a jít k zubaři. V současné době jsou kliniky, které vyjdou pacientovi maximálně vstříc, sice si to zaplatíš, ale za tu úlevu to stojí. Svému dítěti škodíš, zanedbané zuby, záněty dásní, zubů, vše špatně. Veškerý zánět jde do krve a Tvoje tělo momentálně živí dítě. Navíc takový neléčený zánět, který se nyní projevuje pouze krvácením, mírnou bolestí atp…může velice lehce přerůst v masivní zánět s horečkami, otokem, nutností antibiotik..to chceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.24 12:12

V těhotenství je vzýšené krvácení dásní normální, ale na dentální hygienu, nebo k zubaři bych šla. Záněty od zubů mohou být i nebezpečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí