Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, také jsem to tak jednou měla, měsíc jsem s tím chodila do práce. Pak jsem si o víkendu řekla, že zkusím inhalovat páru, bolest hrozná, takže jsem jela na pohotovost, poslali mě na ORL, dostala jsem antibiotika a ob den chodila na punkce. Takže já bych na nic nečekala a šla bych hned, než se to rozjede.
Jako kojící bych moc neexperimentovala a k lékaři zašla hned. Jinak nám všem nejlépe zabírá Sinupret nasazený hned při prvním náznaku bolesti hlavy u rýmy, ale kojícím se nedoporučuje.
@Anonymní píše:
Měla jsem virózu a bolí mě teď dutiny na čele. Občas vysmrkám žlutý hlen, ale jinak mám nos volný a rýmu nemám. Dutiny jsou citlivé na dotek a je mi nepříjemně v předklonu.
Je to už několik dní a nelepší se to. Ale přitom to není nic nesnesitelného, ani nemám teploty. Kdy jít s dutinami k doktorovi? Kojím, takže s léky je to stejně složitější.
Děkuji za odpovědi.
běž co nejdřív, jak ti píše @verujan, určitě jsou atb, které s kojením lze užívat,
a punkce dutin co druhý den, tak to fakt nechceš
Hned. Já jednou docházela na punkce každý druhý den, potom doktorka řekla, že to nepomáhá, tak jsem byla hospitalizovaná. Punkci mi prováděli ráno a večer po celý týden. Fakt to není sranda.
To že něco vysmrkavaš je dobře… mě to nešlo když jsem měla to co ty a na orl mi radila dávat si na čelo teplé lávové kameny, napsala mi ještě kapky do nosu a aulin na bolest, nevím jak moc tě to bolí, mě to bolelo tak že jsem odešla z práce a jela na to orl, byla jsem úplně schvácená, tak dle tvého uvážení…
Díky všem za názory. Mě to právě bolí jen málo, není to nic hrozného, proto s návštěvou lékaře váhám. Ale teď jsem volala na ORL, řekli mi, že si mám proplachovat nos takovou tou konvičkou a že to nemám nahřívat a příp. se mám přijít v pondělí ukázat. Tak uvidíme, jak to bude vypadat.
Já trpím na dutiny hodně. Při každé rýmě se mi ucpou na pár dní, teď v listopadu byly ucpané 12dní, povolila až tato masáž a Nasodren. Konvička s mořskou solí, Sinupret, lichořeřišnice a další doporuční totálně bez výsledku. Hned druhý den to povolilo a bylo to o moc lepší.
@bublifucekk Díky za odkaz. Masáž jsem provedla a pokud to mělo spustit rýmu, tak výsledek nula ![]()
@Anonymní píše:
@bublifucekk Díky za odkaz. Masáž jsem provedla a pokud to mělo spustit rýmu, tak výsledek nula
zkoušej dál, já to první den jela každou hodinu, povolilo to až na večer. Snad to zabere ![]()
To znám, dutiny mě bolí u každé rýmy když zhoustne, nikdy jsem s tím u dr
Nebyla. Uvařím si velký hrnek asi litr bylinek, např. Máta, heřmánek, hodím ručník přes hlavu a to horké si nechávám proudit na čelo plus to dýchám. Vylezu zpocená, celou dobu mi teče z nosu, spíš teda voda, ale po půl hodině pak lezou i zelený soply, co jsou zarazeny v tech dutinach, učím to i dceru, sice protestuje, ale trpí na to taky a to jí je 8 let ![]()
Nepomůže to hned, ale když to dělám 5× denně, tak to vyleze postupně ven.
Doporučuje se inhalovat Vincentku. Nevim, jak při kojeni. Mate s tím někdo zkušenost?
@stanuska3 Na ORL mi řekli, že to nemám nahřívat. A co jsem googlila, tak taky psali, že inhalovat se při zánětu dutin nemá, protože to může způsobit to, že hlen naopak přestane vytékat. Vypadá to, že ta inhalace někdy zafunguje dobře a někdy naopak úplně špatně.
Ahoj, chtela bych ozivit diskuzi..cca pred mesicem a pul sem chytla nachlazeni..nejdriv skrabani v krku, ktere se po sportovni namaze dost rozjelo, silena bolest a paleni v krku, po odezneni hodne velka ryma, usi, oci a urputny kasel, trvalo to pres mesic, huhnala sem…snazila sem se to rozchodit bez dr, sinupret, bylinky, odvary atd..bez uspechu, kaslala a smrkala sem porad osklive, ryma svitive zluta
nerozbehala sem to
i kdyz je pravda, ze jen u behani se mi to z toho nosu krasne uvolnilo..po mesici sem se objednala na ORL, zjisten zanet dutin, coz sem cekala, i kdyz me moc neboleli..nasazen augmentin, podotykam bez vyteru, bez crp..hned po prvnich davkach kasel presel, ryma se o hodne zlepsil, bezbarva, kazdopadne porad mi to teklo do.krku..po dobrani za 2 dny hodne zatekani do krku, obcas i neco vysmrkam bezbarve..vcera odpo mirna bolest krku, vecer uz sem kaslala a chraptela, v noci sem uz temer byla bez hlasu a samozrejme krk total zahlenenej..obcas i vysmrkam..rano sem musela volat do. prace ze takhle mezi lidi fakt nemuzu jako
otazka zni, mam trvat na vyteru? Nebo crp? Zitra teda zavolam na ORL, ale i obvodni, nevim jestli orl vystavujou neschopenku…rikam si, ze musim.mit neco v krku, nejakou bakterii..na tohle sem nikdy netrpela, i kdyz je pravda, ze mala ted ze skolky uz pritahla ledacos..bojim se, ze mi zase nasadi nejake jine Atb a to bych fakt nerada..hodne sem se jim branila a evidentne me zase tolik nevylecili
nemate s necim zkusenost?
Měla jsem virózu a bolí mě teď dutiny na čele. Občas vysmrkám žlutý hlen, ale jinak mám nos volný a rýmu nemám. Dutiny jsou citlivé na dotek a je mi nepříjemně v předklonu.
Je to už několik dní a nelepší se to. Ale přitom to není nic nesnesitelného, ani nemám teploty. Kdy jít s dutinami k doktorovi? Kojím, takže s léky je to stejně složitější.
Děkuji za odpovědi.