Zánět dutin - kdy k lékaři?

Anonymní
9.12.21 13:02

Zánět dutin - kdy k lékaři?

Měla jsem virózu a bolí mě teď dutiny na čele. Občas vysmrkám žlutý hlen, ale jinak mám nos volný a rýmu nemám. Dutiny jsou citlivé na dotek a je mi nepříjemně v předklonu.
Je to už několik dní a nelepší se to. Ale přitom to není nic nesnesitelného, ani nemám teploty. Kdy jít s dutinami k doktorovi? Kojím, takže s léky je to stejně složitější.
Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
9.12.21 13:20

Zkouselas Sinupret?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
9.12.21 13:34

Ahoj, také jsem to tak jednou měla, měsíc jsem s tím chodila do práce. Pak jsem si o víkendu řekla, že zkusím inhalovat páru, bolest hrozná, takže jsem jela na pohotovost, poslali mě na ORL, dostala jsem antibiotika a ob den chodila na punkce. Takže já bych na nic nečekala a šla bych hned, než se to rozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.12.21 13:39

Jako kojící bych moc neexperimentovala a k lékaři zašla hned. Jinak nám všem nejlépe zabírá Sinupret nasazený hned při prvním náznaku bolesti hlavy u rýmy, ale kojícím se nedoporučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
9.12.21 13:39
@Anonymní píše:
Měla jsem virózu a bolí mě teď dutiny na čele. Občas vysmrkám žlutý hlen, ale jinak mám nos volný a rýmu nemám. Dutiny jsou citlivé na dotek a je mi nepříjemně v předklonu.
Je to už několik dní a nelepší se to. Ale přitom to není nic nesnesitelného, ani nemám teploty. Kdy jít s dutinami k doktorovi? Kojím, takže s léky je to stejně složitější.
Děkuji za odpovědi.

běž co nejdřív, jak ti píše @verujan, určitě jsou atb, které s kojením lze užívat,
a punkce dutin co druhý den, tak to fakt nechceš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
9.12.21 14:49

Hned. Já jednou docházela na punkce každý druhý den, potom doktorka řekla, že to nepomáhá, tak jsem byla hospitalizovaná. Punkci mi prováděli ráno a večer po celý týden. Fakt to není sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.21 14:56

To že něco vysmrkavaš je dobře… mě to nešlo když jsem měla to co ty a na orl mi radila dávat si na čelo teplé lávové kameny, napsala mi ještě kapky do nosu a aulin na bolest, nevím jak moc tě to bolí, mě to bolelo tak že jsem odešla z práce a jela na to orl, byla jsem úplně schvácená, tak dle tvého uvážení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.21 15:21

Díky všem za názory. Mě to právě bolí jen málo, není to nic hrozného, proto s návštěvou lékaře váhám. Ale teď jsem volala na ORL, řekli mi, že si mám proplachovat nos takovou tou konvičkou a že to nemám nahřívat a příp. se mám přijít v pondělí ukázat. Tak uvidíme, jak to bude vypadat.

• Citovat
  • Upravit
828
9.12.21 15:42

Já trpím na dutiny hodně. Při každé rýmě se mi ucpou na pár dní, teď v listopadu byly ucpané 12dní, povolila až tato masáž a Nasodren. Konvička s mořskou solí, Sinupret, lichořeřišnice a další doporuční totálně bez výsledku. Hned druhý den to povolilo a bylo to o moc lepší.

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.21 16:04

@bublifucekk Díky za odkaz. Masáž jsem provedla a pokud to mělo spustit rýmu, tak výsledek nula :-(

• Citovat
  • Upravit
828
9.12.21 19:28
@Anonymní píše:
@bublifucekk Díky za odkaz. Masáž jsem provedla a pokud to mělo spustit rýmu, tak výsledek nula :-(

zkoušej dál, já to první den jela každou hodinu, povolilo to až na večer. Snad to zabere :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
9.12.21 20:46

To znám, dutiny mě bolí u každé rýmy když zhoustne, nikdy jsem s tím u dr
Nebyla. Uvařím si velký hrnek asi litr bylinek, např. Máta, heřmánek, hodím ručník přes hlavu a to horké si nechávám proudit na čelo plus to dýchám. Vylezu zpocená, celou dobu mi teče z nosu, spíš teda voda, ale po půl hodině pak lezou i zelený soply, co jsou zarazeny v tech dutinach, učím to i dceru, sice protestuje, ale trpí na to taky a to jí je 8 let :zed:
Nepomůže to hned, ale když to dělám 5× denně, tak to vyleze postupně ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
9.12.21 21:12

Doporučuje se inhalovat Vincentku. Nevim, jak při kojeni. Mate s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.21 08:20

@stanuska3 Na ORL mi řekli, že to nemám nahřívat. A co jsem googlila, tak taky psali, že inhalovat se při zánětu dutin nemá, protože to může způsobit to, že hlen naopak přestane vytékat. Vypadá to, že ta inhalace někdy zafunguje dobře a někdy naopak úplně špatně.

• Citovat
  • Upravit
1990
2.1.22 12:04

Ahoj, chtela bych ozivit diskuzi..cca pred mesicem a pul sem chytla nachlazeni..nejdriv skrabani v krku, ktere se po sportovni namaze dost rozjelo, silena bolest a paleni v krku, po odezneni hodne velka ryma, usi, oci a urputny kasel, trvalo to pres mesic, huhnala sem…snazila sem se to rozchodit bez dr, sinupret, bylinky, odvary atd..bez uspechu, kaslala a smrkala sem porad osklive, ryma svitive zluta :zed: nerozbehala sem to :mrgreen: i kdyz je pravda, ze jen u behani se mi to z toho nosu krasne uvolnilo..po mesici sem se objednala na ORL, zjisten zanet dutin, coz sem cekala, i kdyz me moc neboleli..nasazen augmentin, podotykam bez vyteru, bez crp..hned po prvnich davkach kasel presel, ryma se o hodne zlepsil, bezbarva, kazdopadne porad mi to teklo do.krku..po dobrani za 2 dny hodne zatekani do krku, obcas i neco vysmrkam bezbarve..vcera odpo mirna bolest krku, vecer uz sem kaslala a chraptela, v noci sem uz temer byla bez hlasu a samozrejme krk total zahlenenej..obcas i vysmrkam..rano sem musela volat do. prace ze takhle mezi lidi fakt nemuzu jako :zed: otazka zni, mam trvat na vyteru? Nebo crp? Zitra teda zavolam na ORL, ale i obvodni, nevim jestli orl vystavujou neschopenku…rikam si, ze musim.mit neco v krku, nejakou bakterii..na tohle sem nikdy netrpela, i kdyz je pravda, ze mala ted ze skolky uz pritahla ledacos..bojim se, ze mi zase nasadi nejake jine Atb a to bych fakt nerada..hodne sem se jim branila a evidentne me zase tolik nevylecili :pocitac: nemate s necim zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí