Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, napadlo mě jako první, proč ses hned nezeptala. V příbalové letáku o těhotenství a léků něco napsané budeš mít.
Našla jsem to za tebe. Tady to máš.
Fertilita, těhotenství a kojení
Těhotenství
O použití fosfomycinu u těhotných žen jsou pouze omezené údaje. Studie provedené s fosfomycin-trometamolem (léčivá látka přípravku URIFOS) na zvířatech neprokázaly žádné riziko pro plod.
Předchozí studie na potkanech prokázaly fetální toxicitu po podání vápenatých a sodných solí fosfomycinu při maximálních testovaných dávkách (přibližně 25násobek terapeutické dávky). Nicméně, toxicita pro plod nebyla pozorována u potkanů v nižších dávkách ani v žádné z testovaných dávek u králíků. Fosfomycin proto má být v těhotenství používán jen v případě, že očekávané přínosy převažují nad možnými riziky.
A co pribalovy letak, ten tam nebyl? Zkus se podivat do nej. Jinak pokud ti ho predepsal lekar, tak zhodnotil jiste riziko, zda je pro miminko nebezpecnejsi infekce nebo podani tohoto leku.
Pije se jednorázově, nalačno, nejlíp přes spaním, před vypitím vymočit. V těhotenství je ok
nepřestává mě překvapovat, proč se raději nezeptáte lékaře a ptáte se na emiminu ![]()
@cell píše:
Pije se jednorázově, nalačno, nejlíp přes spaním, před vypitím vymočit. V těhotenství je ok
nepřestává mě překvapovat, proč se raději nezeptáte lékaře a ptáte se na emiminu
to nepochopíš. a já taky ne. blbky. ono řídit se radami anonymů z netu asi dodá pocit, jistoty, že se děcku nic nestane, ale kontaktovat lékaře?! to teda ne…no očividně jim na zdraví, zas tak nezáleží ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den chci se zeptat doktorka my předepsala urifos 3g a je v tom jeden sáček a nic my k tomu neřekla jen recept my dala a neublíží to miminku jsem ve 36tt
Ahoj, jak to nakonec dopadlo?
Dobrý den chci se zeptat doktorka my předepsala urifos 3g a je v tom jeden sáček a nic my k tomu neřekla jen recept my dala a neublíží to miminku jsem ve 36tt