Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Maminky, vím, že tyhle témata už tady jsou, ale bohužel jsem nenašla, co jsem hledala, tak zakládám ještě jednou.
Nikdy jsem na žádné záněty netrpěla až včera tohle. Náhlá, prudká bolest při močení, neustálý pocit, plného moč. měchýře a co 5 minut na záchodě, kdy se mi chtělokolikrát už ¨fakt brečet. Takže hned k doktorce, dalajsem moč, kde mi zjistili krev a bílovinu. Dostala jsem ATB na týden. Nepříjemné pálení už celkem zmizelo, i když to pořád ještě není ono, ale zatím jsem užila jen 2 tablety, třetí mě čeká večer. Co mě ale znepokojuje, je ta krev. Je to normální? Docela mě to děsí. Pokaždé co jdu na záchod tak vždy po dočůrání se mě vykape pár kapek krve. Né úplně tmavá, jen taková spíš lehce do růžova, ale i tak… děkuji
Při zánětu moč. měchýře se skoro vždy objeví krev, neboj se toho, je to z té podrážděné močové trubice…
Já ted taky beru na močák Biseptol a měla sem taky bílkovinu a krev v moči, na záněty trpím často a vždy se objeví i krev
Při akutním zánětu močového měchýře je to normální. Dřív jsem hodně na zánět močáku trpěla, při akutním byla bolest a krev zcela normální projev a po přeléčení to bylo OK. Léčila jsem se kdysi i s chronickým zánětem (naštěstí úspěšně vyléčila ŤUK ŤUK ŤUK) a to krev nebyla, většinou ani bolest, o to to bylo zrádnější
Už jsem ovšek taky zažila zánět močového měchýře bez těchto projevů, dcera bohužel také - probíhalo to víc skrytě
Naposledy před 2 roky, to mě bolely vaječníky, tak jsem šla na gyndu, gynekologicky jsem byla OK, tak mě ještě pro jistotu poslal gynekolog na vyšetření moče, jestli to není projev zánětu močáku… a byl
![]()
Jo, to tak bývá u toho… až ti zaberou atb, tak se ti uleví, upraví se to a přestane i ta krev… jinak ještě doporučuju po vyléčení potom brát brusinkové přípravky, v lékárně poradí…
@emers Nenapsala bych to lépe
Já jsem si prošla zánětem močového měchýře i ledvin a první dny jsem měla pocit, že snad umírám… bylo to strašné, ale hned, co jsem dostala antibiotika, tak mi bylo mnohem lépe ![]()
Bartsch: Jak se dá lečít chronický zánět? Mě připadá, že na to nic není…
@lightblue píše:
Bartsch: Jak se dá lečít chronický zánět? Mě připadá, že na to nic není…
Není, také ho mám, zánět mám každé dva měsíce ![]()
Ahoj, prosím o radu. Ráno mě jen bolela lehce záda (mám vyhřezlou ploténku, takže to neřeším, je to časté). Teď po obědě mě trochu píchlo po čůrání, a před hodinou začala bolest, při čůrání pálí a řeže, narůžovělý toaleťák. Prostě zánět močáku. Jenže nemám doma auto, manžel přes noc pryč, doma dvě děti. Našla jsem z února nedobrané poslední plato Biseptolu-8tableetek. Myslíte, že mi to pomůže?
Spíš takhle - pomůže, ale ovlivní to případně zítra výsledky, kdybych si zašla ke svému doktorovi? Teď bych si dala dva, za osm hodin taky dva, a ráno bych zašla k doktorovi.Ale nevím, jak moc to ty výsledky ovlivní. Každopádně chodím na WC opravdu každých deset minut poslední hodinu a začínám mít i teplotu ![]()
Díky moc za rady!
Biseptol po 2tbl? Nebrala bych, vubec bez porady lekare atb… Do postele, teple caje, litry… Nahrat do horke sprchy a do tepla…
@Maol píše:
Ahoj, prosím o radu. Ráno mě jen bolela lehce záda (mám vyhřezlou ploténku, takže to neřeším, je to časté). Teď po obědě mě trochu píchlo po čůrání, a před hodinou začala bolest, při čůrání pálí a řeže, narůžovělý toaleťák. Prostě zánět močáku. Jenže nemám doma auto, manžel přes noc pryč, doma dvě děti. Našla jsem z února nedobrané poslední plato Biseptolu-8tableetek. Myslíte, že mi to pomůže?Spíš takhle - pomůže, ale ovlivní to případně zítra výsledky, kdybych si zašla ke svému doktorovi? Teď bych si dala dva, za osm hodin taky dva, a ráno bych zašla k doktorovi.Ale nevím, jak moc to ty výsledky ovlivní. Každopádně chodím na WC opravdu každých deset minut poslední hodinu a začínám mít i teplotu
Díky moc za rady!
a jak si je brala posledně? nemáš na nich napsané nějaké dávkování?
možná bych zavolala někam na pohotovost, třeba by poradili, s tím, že zítra naklušeš k dr, ale že teď už krize. vím, jak tohle jde rychle. na tyhle stavy už nepomáhalo ani hodně pít, ani nahřátí, ale cesta na pohotovost.
Nebo nemáš doma tinkturu lichořeřišnice? brát 20kapek každou hodinu, ledvinový čaj?
@Kolarkaa přesně tak jsem to dostala posledně, první dva dny po dvou tabletách, přímo na urologii na Vinohradech. Protože jsem měla úplně červenou moč. Udělali UZ a řekli, že první dva dny po dvou, pak po jednom a po 8 hodinách.
@Verun83 Urologický čaj mám, víc nic. Já. Na to moc netrpím, mám to po páté v životě, letos podruhé. Poprvé, když jsem se synem byla na popáleninách na Vinohradech. A právě jsem to nedobrala a zbylo mi jich 8. A upřímně lezu bolestí po zdi, pořád na WC a děti skoro 2 roky a 4roky. A ten dvouletý mi už stihl pomalovat zeď.
Upřímně uvažuju, že sousedku nechám hlídat děti a soused by mě odvezl na pohotovost. Mám totiž strach, že to pak natolik ovlivní výsledky, že se to akorát potáhne. Ach jo.
@Verun83 A přesně, pití, ani nahřívání nepomáhá. Ale v podstatě to přišlo jako lusknutí prstu. A už mě bere celé břicho a teplota se ozývá. Ty bláho, tohle je mazec. Bych neřekla, že to může jít fakt z minuty na minutu na takovou krizovku. Manželovi jsem volala, říkal, že dřív jak v deset doma nebude, i když vše uspíší. No, asi zkusím vyrušit přímo svého doktora.
@Maol píše:
@Verun83 A přesně, pití, ani nahřívání nepomáhá. Ale v podstatě to přišlo jako lusknutí prstu. A už mě bere celé břicho a teplota se ozývá. Ty bláho, tohle je mazec. Bych neřekla, že to může jít fakt z minuty na minutu na takovou krizovku. Manželovi jsem volala, říkal, že dřív jak v deset doma nebude, i když vše uspíší. No, asi zkusím vyrušit přímo svého doktora.
Jj ja to znam. Jestli by sousedka pohlidala a soused s tebou sjel na pohotovost, tak jet. Me v tehle akutnich stavech pomahali jen atb, taky nekolikrat i v noci na pohotovost.