Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@Janča6 ja už se obavám vseho!!!:(
Tak jak jsi dopadla u doktora?
@Janča6 Jani,co ti budu říkat…tím, ze mam vlastně dneska termín už dochazim do nemocnice, tak jsem to doktorce popsala atd.na to mi řekla, ze jsou to upony od dělohy a ty se roztahují, tak to muže dělat i krec.bolesti.Ja ji říkám, ze myslím, ze to moc. mechyr a nebo ledviny. Odbery prý v tuto chvíli úplně zbytecne. Takze sečteno a podtrženo-vydržet tak do porodu.Boli to mě, ne ji…jsem zklama ale doufam, v lepsi zítřky;)
@Anonymní píše:
@Janča6 Jani,co ti budu říkat…tím, ze mam vlastně dneska termín už dochazim do nemocnice, tak jsem to doktorce popsala atd.na to mi řekla, ze jsou to upony od dělohy a ty se roztahují, tak to muže dělat i krec.bolesti.Ja ji říkám, ze myslím, ze to moc. mechyr a nebo ledviny. Odbery prý v tuto chvíli úplně zbytecne. Takze sečteno a podtrženo-vydržet tak do porodu.Boli to mě, ne ji…jsem zklama ale doufam, v lepsi zítřky;)
Coze?
Me teda boli upony delohy vzdycky cele tehotenstvi. Nekdy je to fakt silena bolest. Casto chodim v predklonu. Ale mocak proste boli jinak. Byt tebou, koupila bych si domaci CRP test od Hartmannu. Stoji cca 300 Kc, ale aspon budes vedet, jestli potrebujes ATB, nebo ne. Ja mam s timto testem jen dobre zkusenosti.
@Anonymní píše:
No kdyz tak koukam na tvuj popis - moc cira - tak to teoreticky muzou byt ty upony. (Ja podle tehle bolesti poznam tehotenstvi jeste pred testem.) Ale kdyz te boli curani…
Doma mam taky takove ty testovaci papirky, co se namaceji do moci. Ale predpokladam, ze dnes ti moc kontrolovali pomoci tech papirku. Kazdopadne bych zkusila ten domaci CRP test.
@Janča6 mě bolí břicho teď už kompletně…na boku teď vůbec nemůžu protože je to až stiplava bolest:(ja už nevím…moc byla čirá ale celkem žlutá, na to ze teď tolik piju…ale testují jen bilkovinu-ne? zkusim si to koupit…dneska už je curani dobre(nebolí)ale ja se bojím cokoliv zakriknout! Jani jak te bolí upony? i v rovném lehu? joo, a prý to taky muže dělat pater…
@Anonymní píše:
@Janča6 mě bolí břicho teď už kompletně…na boku teď vůbec nemůžu protože je to až stiplava bolest:(ja už nevím…moc byla čirá ale celkem žlutá, na to ze teď tolik piju…ale testují jen bilkovinu-ne? zkusim si to koupit…dneska už je curani dobre(nebolí)ale ja se bojím cokoliv zakriknout! Jani jak te bolí upony? i v rovném lehu? joo, a prý to taky muže dělat pater…
Ty papirky ukazuji bilkovinu, krev a dalsi 3 nebo 4 veci - podle toho, jake jsou to papirky. Ja mam doma Heptaphan, takze tam mam 7 veci. Duvod, proc se kontroluje moc v tehotenstvi, je ale skutecne bilkovina kvuli preeklampsii. Takze tezko rict, jestli by v poradne komentovali pripadnou krev. Na druhou stranu, pri zanetu mocaku myslim byva “pozitivni” krev i bilkovina.
Ty upony me boli v podstate nezavisle na pohybu a poloze. Pri chuzi, vestoje, v lehu na zadech, na boku, s natazenyma i skrcenyma nohama. Nekdy je to tak silena bolest, ze si musim drepnout, lehnout. V prvnim tehotenstvi mi dokonce jednou lidi volali zachranku, i kdyz jsem jim rikala, ze me to tak boli “normalne” cele tehotenstvi. A kupodivu moje gynekolozka se s takovymi bolestmi jeste nesetkala. Az u druheho tehotenstvi v poradne v porodnici mi to doktor objasnil. Je to silena ostra bolest v podbrisku. Nekdy na jedne strane, nekdy na obou.
@Janča6 píše:
Ty papirky ukazuji bilkovinu, krev a dalsi 3 nebo 4 veci - podle toho, jake jsou to papirky. Ja mam doma Heptaphan, takze tam mam 7 veci. Duvod, proc se kontroluje moc v tehotenstvi, je ale skutecne bilkovina kvuli preeklampsii. Takze tezko rict, jestli by v poradne komentovali pripadnou krev. Na druhou stranu, pri zanetu mocaku myslim byva “pozitivni” krev i bilkovina.Ty upony me boli v podstate nezavisle na pohybu a poloze. Pri chuzi, vestoje, v lehu na zadech, na boku, s natazenyma i skrcenyma nohama. Nekdy je to tak silena bolest, ze si musim drepnout, lehnout. V prvnim tehotenstvi mi dokonce jednou lidi volali zachranku, i kdyz jsem jim rikala, ze me to tak boli “normalne” cele tehotenstvi. A kupodivu moje gynekolozka se s takovymi bolestmi jeste nesetkala. Az u druheho tehotenstvi v poradne v porodnici mi to doktor objasnil. Je to silena ostra bolest v podbrisku. Nekdy na jedne strane, nekdy na obou.
A to podotykam, ze vydrzim hodne bolesti. Po laparoskopiich, kdy se tam ostatni holky svijely bolesti, ja mohla v pohode fungovat. Taky me vzdycky jako prvni presunuli z JIP na normalni pokoj. Ale tyhle upony, to je hrozna bolest.
@Janča6 Dekuji za tipy…radej jsem zalehla, tak vyšlu mamzela;)ja nevím…teď jsi mě s tema uponama dostala…říkáš ostra bolest? a přichází jakoby v křeči? cele to břicho je už asi těžké…ja jsem teda hodne vysoká ale břicho mam male(málo kdo věří, ze jsem ve finále;))ale ja ti nevím, ze by to bylo tím…mě to i v noci dost bolí…musíme bojovat…
@Anonymní píše:
@Janča6 Dekuji za tipy…radej jsem zalehla, tak vyšlu mamzela;)ja nevím…teď jsi mě s tema uponama dostala…říkáš ostra bolest? a přichází jakoby v křeči? cele to břicho je už asi těžké…ja jsem teda hodne vysoká ale břicho mam male(málo kdo věří, ze jsem ve finále;))ale ja ti nevím, ze by to bylo tím…mě to i v noci dost bolí…musíme bojovat…
No ja nevim, jestli bych to nazvala kreci. Prichazi zcista jasna, nekdy me v noci probudi. Ja jsem hubena a taky jsem vzdycky mela male bricho. Rika se, ze ty upony boli tim, jak de zvetsuje deloha. Ale me zacaly bolet uz v 4. nebo 5. tydnu prvniho tehotenstvi, kdy me fakt nenapadlo, ze bych mohla byt po vic nez 5 letech snazeni konecne tehotna. A to to mimco jeste nevazi ani 1 gram, ani deloha neni jeste nijak moc zvetsena. Tehdy to teda jeste nebyla takova bolest, ktera by me poslala do kolen. Ale bolelo to dost.
A neni to permanentni bolest. Nekdy trva pul minuty, nekdy 10 minut.
@Janča6 je dobré se koupat při zánětu močových cest? Např. sprcha?
@klíč568 píše:
@Janča6 je dobré se koupat při zánětu močových cest? Např. sprcha?
Nejsem lekar, ale myslim, ze horka sprcha by nemela ublizit. Pri zanet mocovych cest se ma byt v teple. A kdyz jsem ho mela treba pri menstruaci, tak jsem se sprchovat musela. Takze horkou sprchu a rychle obleknout a zalezt do postele.
@Janča6 U mě taky…jsem zvědavá, co se vyvrbi…ale mam nervy z každého nového dne…co zase bude, kde bude bolet:(ach jo, to je stav…
Dekuji Jani za rady;)
@Anonymní píše:
@Janča6 U mě taky…jsem zvědavá, co se vyvrbi…ale mam nervy z každého nového dne…co zase bude, kde bude bolet:(ach jo, to je stav…
Dekuji Jani za rady;)
Za malo
Preji ti ulevu a brzky a hladky porod. To bude tvuj prvni?
@Janča6 Dekuji,Jani❤️️Nic jiného si teď dnem i noci nepreju;)už třetí…ale od prvního víc než 11let, od druhého skoro 8let…takže jsem jako prvorodicka vyklepana:))