Zánět močových cest, nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Katrinever
24.2.22 11:00

Ahoj, potřebuji radu. Uz asi 7dní mám neustupující potíže s močením. Pálení, řezání, časté močení. Jsem v 17tt. Byla jsem s tím i v nemocnici. Udělali mi kultivace z cevkovane moči a negativní, tak to léčili jen kapačkami od bolesti!?. Za pár dní se problémy zhoršili že jsem po nocích brečela. Vždy to resili jen kapačkou od bolesti, čtyři dny jsem byla jak zfetovaná. Potom došly i výsledky kultivace z pochvy, tam byla trochu kvasinka. Napsali mi macminor globule a poslali domu. Ted doma totalně pořád trpím s tím močením. Chodím co 10 minut a děsné to řeže. Má někdo zkušenosti s tím, že globule Macminor pomohou na tyto problemy?? Mimochodem před týdnem se se zánětem močových cest léčila dcera a taky měla negativní kultivace, ale antibiotika dostala a uz je ok. Fakt nechápu co to je :think: :,(

• Citovat
  • Upravit
14727
24.2.22 11:11
@Katrinever píše:
Ahoj, potřebuji radu. Uz asi 7dní mám neustupující potíže s močením. Pálení, řezání, časté močení. Jsem v 17tt. Byla jsem s tím i v nemocnici. Udělali mi kultivace z cevkovane moči a negativní, tak to léčili jen kapačkami od bolesti!?. Za pár dní se problémy zhoršili že jsem po nocích brečela. Vždy to resili jen kapačkou od bolesti, čtyři dny jsem byla jak zfetovaná. Potom došly i výsledky kultivace z pochvy, tam byla trochu kvasinka. Napsali mi macminor globule a poslali domu. Ted doma totalně pořád trpím s tím močením. Chodím co 10 minut a děsné to řeže. Má někdo zkušenosti s tím, že globule Macminor pomohou na tyto problemy?? Mimochodem před týdnem se se zánětem močových cest léčila dcera a taky měla negativní kultivace, ale antibiotika dostala a uz je ok. Fakt nechápu co to je :think: :,(

Taky se mi jednou stalo, ze jsem mela jasny zanet mocaku. Viditelna krev v moci, rezani, bolest bricha… Mam s nimi bohate zkusenosti, tak to poznam. Kultivace negativni. Ale lekar rekl, ze dulezite jsou moje subjektivni potize, ze mi veri a ATB mi predepsal. Mela jsem ty potize 3. den, vraceli jsme se z dovolene. Za 2 dny bylo po bolesti. Zkus poprosit sveho praktika. Jsou i ATB, ktera neublizuji plodu.

Edit: Praktik ti treba jeste muze zkusit CRP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katrinever
24.2.22 11:24
@Janča6 píše:
Taky se mi jednou stalo, ze jsem mela jasny zanet mocaku. Viditelna krev v moci, rezani, bolest bricha… Mam s nimi bohate zkusenosti, tak to poznam. Kultivace negativni. Ale lekar rekl, ze dulezite jsou moje subjektivni potize, ze mi veri a ATB mi predepsal. Mela jsem ty potize 3. den, vraceli jsme se z dovolene. Za 2 dny bylo po bolesti. Zkus poprosit sveho praktika. Jsou i ATB, ktera neublizuji plodu.Edit: Praktik ti treba jeste muze zkusit CRP.

Nojo ale co když ty problém fakt způsobuje ta infekce pochvy. Teď koukám do propouštěcí zprávy a tam je nález Streptoccocus sk B a Escherichia Coli. Proto mě zajímá, jestli někomu na potíže s močením pomohla léčba pochvy Macminorem. Já fakt nevím. Doktor nic nevysvětlil a to jsem se ho ptala pořád a stejně nic nechápu. Mám jít ve středu na kontrolu tak snad se toho dožiju ve zdraví :? …

• Citovat
  • Upravit
2274
24.2.22 11:49

Na streptokoka myslím macmiror nepomáhá. Tam je potřeba ATB, asi penicilinové řady. Pokud na tohoto uvedeného streptokoka pomáhá, tak bys ho musela dostat i v tabletách, aby se dostal i do močáku. To ti nedali…
To pálení při močení máš určo z těchto dvou potvor. Na ecoli je dobré Utipro. Dá se volně koupit a rychle zaíbrá. Možná bys ho jako těhule mohla, najdi si příbalák na netu. Taky si rychle kup manozu s C, nějaký rozpustný silnější nápojíček a proplachuj tím močák. Tu manozu si ponechej i po přeléčení, ať se ti to nevrátí. Taky pak po přeléčení dávej vaginální laktobacily, protože ten streptokok je nezmar. Nechápu proč ti to rovnou nezačali léčit. :zed: Kdy jdeš ke svému gynekologovi? Takto se zblázníš.
Jo už to vidím, to do další středy nevydržíš. Volej na gyndu nebo na urologii a popiš jim situaci. Už jsem zažila u streptokoka moč čistou… a po přeléčení přestaly potíže s močením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
24.2.22 12:48
@Okta píše:
Na streptokoka myslím macmiror nepomáhá. Tam je potřeba ATB, asi penicilinové řady. Pokud na tohoto uvedeného streptokoka pomáhá, tak bys ho musela dostat i v tabletách, aby se dostal i do močáku. To ti nedali…

Teoreticky Macmiror by měl na streptokoka sk. B zabrat
 https://www.drmax.cz/…s-agalactiae

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
24.2.22 12:51
@Katrinever píše:
Nojo ale co když ty problém fakt způsobuje ta infekce pochvy. Teď koukám do propouštěcí zprávy a tam je nález Streptoccocus sk B a Escherichia Coli. Proto mě zajímá, jestli někomu na potíže s močením pomohla léčba pochvy Macminorem. Já fakt nevím. Doktor nic nevysvětlil a to jsem se ho ptala pořád a stejně nic nechápu. Mám jít ve středu na kontrolu tak snad se toho dožiju ve zdraví :?

Je to tam vše propojené, tak ty potíže s močovými cestami budeš mít nejspíš od toho. Na tu E. Coli je fajn brát i Blokurimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katrinever
26.2.22 11:40

@meduzza @Okta

Holky tak jsem včera volala na gyndu, byla tam jiná než má doktorka (chodím do nemocniční ambulace, je tam 5 doktorů kterí se střídají i nahoře na lůžkovém takže pokaždé mluvím s jiným doktorem)
A prosila ji o ta ATB protože jsem už brečela bolestí a skoro lezla po zdi. Ta se ZASE podívala do propouštěcí zprávy kde viděla negativní moč, a řrkla mi že si mám koupit tu Blokurimu, červenou a začí pěti sáčky po čtyrech hodinàch. Tak jsem hned poslala mojeho aby to koupil a začala, hodinu po druhém sáčku se mi ulevilo, a zatím to celkem jde, sice semtam to pálí ale asi je ta močová trubice podrážděna z toho předchozího týdne, ale můžu normálně fungovat. Je to malý zázrak. Do středy s tím vydržím a pak se uvidí co mi řeknou na kontrole. Ale jsem rozhodnuta po porodu změnit ambulanci, jsem strašně nespokojena s tím že se nikdy nedovolám stejnému doktorovi a ten netuší, co mi řekl lékař před ním, pokud to neni zapsáno v PC. Do teď jsem neměla žádný problém a chodila jsem tam 15 let spokojena.

• Citovat
  • Upravit
10141
28.2.22 17:41

@Katrinever Ahoj, jak ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katrinever
6.3.22 22:20

@meduzza Ahojky, promiň, já jsem si vypla upozornění aby mi nechodilo na mail, a od té doby mi nechodí nic ani sem😀.
Nakonec jsem byla v úterý u doktora, nechala jsem si znovu udělat kultivaci protože po té blokurimě do pár dní zase vše při starém. No a měla jsem tam taky streptokoka ale jiného, plus nějakou bakterii. Podle doktorky toho ale bylo nalezeno tak málo, že by to nemělo dělat potíže, což je podle mě dviné tvrzení protože zdravá moč je sterilní ne?
No tak mi nasadila ATB z penicilinové řady, beru je už čtvrtý den a je mi dobře, jen někdy po ránu cítím dyskomfort ale jinak ok. Děkuji za optání :).
Takže za mě Blokurima uleví takže na akutní stavy je super ale mě nevyléčila.

• Citovat
  • Upravit
10141
9.3.22 17:45
@Katrinever píše:
@meduzza Ahojky, promiň, já jsem si vypla upozornění aby mi nechodilo na mail, a od té doby mi nechodí nic ani sem😀.
Nakonec jsem byla v úterý u doktora, nechala jsem si znovu udělat kultivaci protože po té blokurimě do pár dní zase vše při starém. No a měla jsem tam taky streptokoka ale jiného, plus nějakou bakterii. Podle doktorky toho ale bylo nalezeno tak málo, že by to nemělo dělat potíže, což je podle mě dviné tvrzení protože zdravá moč je sterilní ne?
No tak mi nasadila ATB z penicilinové řady, beru je už čtvrtý den a je mi dobře, jen někdy po ránu cítím dyskomfort ale jinak ok. Děkuji za optání :).
Takže za mě Blokurima uleví takže na akutní stavy je super ale mě nevyléčila.

Hlavně že je to lepší. Také jsem to už slyšela, že když je toho v kultivaci málo, tak říkají, že si tělo poradí… ale když jsou příznaky za sebe bych to také raději přeléčila, když jsou problémy. Držím palce, ať už je to jen lepší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2274
9.3.22 18:08

Streptokoky jsou svině. Ony v té moči nemusely být moc, ony jsou většinou vaginálně, ale dělají pak paseku všude. Bacha na ně před porodem. Je to potřeba pohlídat, mohou ohrozit mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katrinever
10.3.22 11:36

@Okta Ahoj, ano to vím. Dávají se nitrožilně ATB pár hodin před porodem a ještě jednou se to v posledním měsíci i přeléčí lokálně. To jsem si vše našla ale gynekoložka ještě neříkala nic.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex