Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, už 9 m kojím a od včera mám rudý a bolestivý flíček na prsu. Asi zánět nebo co? Máte někdo zkušenosti se zánětem? Známí mi doporučují antibiotika, ale chtěla bych to zkusit bez nich,Díky K.
Tvaroh. Namatlat tvarohem, vytáhne horkost. Mám vyzkoušeno. Nebo alkoholový obklad - nemám vyzkoušeno.
Koupit kapustu a list dát do podprdy, odzkoušeno pomáhá, měla jsem zánět asi třikrát. ![]()
Antibiotika nebylo potřeba, vždycky jsem chytla zánět v záčátku, takže ani nevím, co jsou to horečky. Jen prso pálilo, nic víc neznám.
Tak super, vyzkouším ten tvaroh, protože atb jsou moje noční můra. díky
Ja jsem normalne vychlazenej tvaroh dala do igelitaku a do podprsenky, vytahuje horkost. Taky horka sprcha a odstrikavat a rozmasirovat to misto.
Pokud nemas horecky tak se obejdes bez ATB.
já teda měla i horečky, ale vždy se to zvládlo bez ATB, měla jsem max. 38,5. Ale je fakt že to chce chytit co nejdřív.
Již dvakrát jsem se obešla bez atb - stačil paralen a více kojit a trochu klidu a odpočinku..
Já měla horečku, ale chytla jsem to v začátku, takže stačil Paralen a hlavně ten tvaroh, to fakt funguje!!! Pak jsem od doktorky měla doma v záloze nějakou mastičku (něco jako Bepanten), ale ani jednou jsem ji nemusela použít.
ahoj asi nemas jeste zanet ale retenci. Stalo se mi to v lednu behem 14dnu 2×. Bolavy natekly a narudly prs. Zabral tvaroh po kojeni, pred kojenim hooodne nahrat a neustale dite prikladat. Moc pomaha odpocinek, aspon si s prckem schrupnout a spis klidovy rezim jako pri chripce. Je to dost cast spojeno s unavou a je to nemoc s psychickym puvodem. Poprve jsem byla vycerpana, podruhe mi umrela babicka.
Nejsi nejak unavenejsi nez normalne?
Ahoj holky,
tak jsem se začetla do diskuzí a jsem trochu vyděšená. Malá byla nemocná a moc nepila. Odsávala jsem, ale … přesto se mi udělal zánět. Jedno ráno jsem se probudila s bolavým prsem a do hodiny jsem měla 39,2 horečku. Tak mi napsali atb. Jak jste to měli po atb s mlíčkem. Malá pije kratší dobu než před tím, ale přisuzuju to tomu, že jí není ještě úplně nejlíp. Ale nevypadá hladově.
Děkuji za reakce
Ahoj
Jak to myslíš po ATB s mlíčkem…? Já je brala hned po porodu (to jsem ti ale psala, nebo ne???) a nemyslím, že by s mlíčkem něco bylo, malá bumbala pořád stejně - jediný, kdy se cukala, bylo když jsem měla kolem čtyřicítky - asi jí to přišlo už fakt moc horký
ale já to neměla od prsou…