Zánět prsu

3.2.10 14:58

zánět prsu

Ahoj holky, už 9 m kojím a od včera mám rudý a bolestivý flíček na prsu. Asi zánět nebo co? Máte někdo zkušenosti se zánětem? Známí mi doporučují antibiotika, ale chtěla bych to zkusit bez nich,Díky K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12154
3.2.10 15:01

Tvaroh. Namatlat tvarohem, vytáhne horkost. Mám vyzkoušeno. Nebo alkoholový obklad - nemám vyzkoušeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
3.2.10 15:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
3.2.10 15:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
3.2.10 15:16

Koupit kapustu a list dát do podprdy, odzkoušeno pomáhá, měla jsem zánět asi třikrát. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.10 15:32

Díky, vyzkouším to. Obešly jste se bez antibiotik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
3.2.10 15:37

Antibiotika nebylo potřeba, vždycky jsem chytla zánět v záčátku, takže ani nevím, co jsou to horečky. Jen prso pálilo, nic víc neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.10 15:52

Tak super, vyzkouším ten tvaroh, protože atb jsou moje noční můra. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
3.2.10 17:18

Ja jsem normalne vychlazenej tvaroh dala do igelitaku a do podprsenky, vytahuje horkost. Taky horka sprcha a odstrikavat a rozmasirovat to misto.
Pokud nemas horecky tak se obejdes bez ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
3.2.10 18:11

já teda měla i horečky, ale vždy se to zvládlo bez ATB, měla jsem max. 38,5. Ale je fakt že to chce chytit co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.2.10 22:52

Již dvakrát jsem se obešla bez atb - stačil paralen a více kojit a trochu klidu a odpočinku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tea
116
4.2.10 10:16

Já měla horečku, ale chytla jsem to v začátku, takže stačil Paralen a hlavně ten tvaroh, to fakt funguje!!! Pak jsem od doktorky měla doma v záloze nějakou mastičku (něco jako Bepanten), ale ani jednou jsem ji nemusela použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
4.2.10 10:45

ahoj asi nemas jeste zanet ale retenci. Stalo se mi to v lednu behem 14dnu 2×. Bolavy natekly a narudly prs. Zabral tvaroh po kojeni, pred kojenim hooodne nahrat a neustale dite prikladat. Moc pomaha odpocinek, aspon si s prckem schrupnout a spis klidovy rezim jako pri chripce. Je to dost cast spojeno s unavou a je to nemoc s psychickym puvodem. Poprve jsem byla vycerpana, podruhe mi umrela babicka.
Nejsi nejak unavenejsi nez normalne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
3.3.12 17:11

Ahoj holky,
tak jsem se začetla do diskuzí a jsem trochu vyděšená. Malá byla nemocná a moc nepila. Odsávala jsem, ale … přesto se mi udělal zánět. Jedno ráno jsem se probudila s bolavým prsem a do hodiny jsem měla 39,2 horečku. Tak mi napsali atb. Jak jste to měli po atb s mlíčkem. Malá pije kratší dobu než před tím, ale přisuzuju to tomu, že jí není ještě úplně nejlíp. Ale nevypadá hladově.
Děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.3.12 18:02

Ahoj :kytka: Jak to myslíš po ATB s mlíčkem…? Já je brala hned po porodu (to jsem ti ale psala, nebo ne???) a nemyslím, že by s mlíčkem něco bylo, malá bumbala pořád stejně - jediný, kdy se cukala, bylo když jsem měla kolem čtyřicítky - asi jí to přišlo už fakt moc horký :mrgreen: ale já to neměla od prsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová