Zánět prsu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ncc1701
12.12.12 23:36
@MisaBD píše:
Tak to by se mi taky mohlo stát, že už si s tou sestrou potykám. Já bych se nejraději snad toho pravého prsu zbavila. Furt s ním mám jenom potíže. Všude člověk čte, jak je kojení krásný zážitek atd., ale já jsem od začátku měla takové bolesti, že jsem zatínala zuby. Pak mě bradavka popraskala a teď zas tohle. Vlastně už skoro dva měsíce bojuju!! :zed: A levé je v pohodě, takže technikou to asi nebude :nevim:

Jak dlouho kojis? Ja mela behem prvniho mesice dojem, ze ten pulrok vylucneho kojeni proste nedam. Z bradavek mi zustala pulka, byly do masa popraskane, do toho mi v nich bujela plisen, neustale horecky, zanety nebo aspon bolestive retence. A pak po dvou mesicich a neco jako kdyz utne, ze dne na den to prestalo bolet, palit i svedit a ted si to konecne uzivam. Mrzi me, ze to mas takhle, vim, jak je to na palici. Uvidis, bude lip. Hlavne to nevzdavej :)

• Citovat
  • Upravit
100
12.12.12 23:49

V žádném případě to vzdávat nechci, teď jsou malýmu teprve dva měsíce. Už to všechno bylo ok (popraskaný bradavky jsem hojila asi 3 týdny) a teď zase tohle. Tvaroh doma teď bohužel nemám, takže ten kdyžtak až zítra. Zatím dávám mraženou zeleninu. Ta horečka mě štve, člověk nemá vůbec sílu. Jsem ráda, že unesu sebe a na to ještě zvedat našeho macíčka z postýlky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
13.12.12 00:20

No to se ti vubec nedivim :-(, me to prepadlo v 5.tydnech maleho,
z niceho nic zimnice a ctyricitky horecky. Hur mi v zivote nebylo!!!
Jela jsem pro ATB do porodnice, jenze me nezabraly, tak mi je po tydnu
vymenily a uz strasili na absces prsa. No hruza :-((((.
Chce to fakt ten tvaroh, vytahne horkost a zanet, ja vzdy po kojeni napatlala
a pred dalsim kojenim smyla. I v noci, porad. A hlavne kojit,
kojit a kojit, i kdyz se u toho krouti i palce u nohou, jak to boli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
13.12.12 00:44
@MisaBD píše:
Tak to by se mi taky mohlo stát, že už si s tou sestrou potykám. Já bych se nejraději snad toho pravého prsu zbavila. Furt s ním mám jenom potíže. Všude člověk čte, jak je kojení krásný zážitek atd., ale já jsem od začátku měla takové bolesti, že jsem zatínala zuby. Pak mě bradavka popraskala a teď zas tohle. Vlastně už skoro dva měsíce bojuju!! :zed: A levé je v pohodě, takže technikou to asi nebude :nevim:

Ahoj, takhle nadšená jsem byla z kojení u prvního dítěte :zed: :zed: Prasklá bradavka, opakované záněty…horečky..ukrutné bolesti…katastrofa.
Ale naštěstí to tak nebylo u každého dítěte… ;) Záněty jsem si ale vyzkoušela u všech tří…pomáhalo mi, jak píšou holky…chlazení, před kojením nahřívat (fakt horká sprcha), a obklady z tvarohu…sice nechutné, ale zabralo mi to…Taky Brufen u horečky /je protizánětlivý). Na atb jsem byla u té nejstarší opakovaně…těd si říkám, že to bylo nejspíš nesprávnou technikou kojení a že jsem měla málo načteno a pořád jsem měla nějaké obavy… U dalších dvou nebyly problém. Když přišel zánět, do 24hod odezněl, ale to jsem fakt masírovala a zkoušela různé polohy dítěte u kojení.
Ono z toho postiženého prsu sice kojíš, ale zrovna ten mlékovod, kde máš bouli je ucpaný a musí ce uvolnit, jinak se udělá cysta a začně hnisat…
Hodně štěstí a ť to brzy přejde… :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.12.12 10:33

@MisaBD ještě mě napadlo, že dítě by mělo směřovat při kojení bradou k zatvrdlému místu, často bývá zatvrdlina na boku směrem k podpaždí, tam může pomoct poloha na fotbalistu, pokud jsi tak ještě nekojila, tak je to pracnější, člověk si musí nahromadit polštáře, aby si na nich vybalancoval dítě, ale má to svůj smysl, protože co ty nerozmasíruješ, tak může mimino zvládnout vytáhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.12.12 10:38

A ten pocit, že bych si to prso snad nechala amputovat, ten jsem měla taky, taky popraskaná bradavka, protože se mi to spojilo s moučnivkou, takže mě bolela koza a do toho ještě šíleně bolela při kojení bradavka, že jsem fakt brečela bolestí, ale naštěstí to trvalo všechno jen pár dnů a bylo zase dobře, ale napadalo mě fakt všelicos, že se na to kojení vybodnu atd :| Naštěstí doma nemám UM a říkala jsem si, že to mlíko z toho zanícenýho prsa stejně musí tak jako tak ven a odsávačkou mi to nešlo kvůli těm popraskaným bradavkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová