Zánět prsu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2393
3.3.12 19:34

mela jsem po zanetu mlika min - a to i s atb i bez…
nicmene na malem to bylo poznat, rval hlady :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
12.12.12 22:12

Ahoj, mám dotaz na ty, kdo mají zkušenosti se zánětem prsu. Včera přes den mě začalo lehce pobolívat pravé prso, tak jsem dala horkou sprchu a odstříkala. Už to vypadalo ok, ale přišla horečka, mám max 38,5. Beru vždy po kojení paralen. Prso mě téměř nebolí, jen opravdu maličko, ale mám na něm červený flek. Myslíte že to může být zánět? A kam s tím zajít? Na gyndu, k praktické, k dětské doktorce. Nechci atb, už jsem měla jedny po porodu kvůli gynekologickým problémům. A během dvou měsíců mít dvoje atb je fakt masakr.. Poradíte? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
12.12.12 22:18

Zánět to být může. Zkus před kojením prso nahřát a zarudlé místo masírovat a po kojení chladit ledem nebo přiložit tvaroh, aby horkost vytáhl. Pokuď se to do pár dnů nezlepší tak antibiotikům neujdeš. Já s tím byla na gyndě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.12.12 22:19

@MisaBD můžeš si vzít brufen, má mírně protizánětlivé účinky a do mlíka skoro nejde.
Jinak můžeš vyzkoušet různé babské rady jako tvaroh na prso, zmražený zelný list, mrkni se do databáze otázek a odpovědí na kojeni.net. Hlavně z prsa kojit, kojit, před kojením nahřát, po kojení zchladit, rozhodně nenahřívat nezi kojeními, to by mohlo zánět podpořit.
Já teda měla zánět nedávno a nemazlilo se to se mnou, rovnou horečka, stav jako při té nejhorší chřipce, doplazila jsem se do porodnice na denní ambulanci, nechala si napsat atb a odpočítávala hodiny, kdy konečně zaberou. A tenhle stav byl během 3h, o půlnoci nic, nebolelo mě nic a ve 3 ráno jsem zdechávala bolestí, na zimnici atd, takže pozor, může se to rozjet fakt hodně rychle :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
12.12.12 22:24

Mně právě přijde divný, že mě to prso téměř nebolí. Všude čtu, že když je zánět, tak je to hodně bolestivé. Díky za rady, máme doma nějaký salát, tak zkusím na to dávat listy nebo i ten led. Nezkoušela jste některá homeopatika? Náš pediatr je homeopatik, tak mě napadlo, že by mi mohl případně něco napsat on..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.12.12 22:44

Když to prohmatáš, máš tam boule, jako zatvrdlinky? Já to měla je to necelý měsíc, nejdřív mě jen v noci pobolelo krapet prso a když jsem sáhla, byla tam zatvrdlinka, tak jsem nahříála, odstříkala, ráno už jsem měla skoro čtyřicítky horečky, prso mě bolelo jak čert a kus byl rudý a zatvrdliny byly jak hrom, u odstříkávání jsem myslela, že vypustím duši, než jsem se v poledne dostala k doktoru, už tekl hnis, takže velmi silná antibiotika.
Základ je chladit, to zmírňuje případný zánět, takže chladit, jen před odstříkáním nahřát, odstříkat, a zase chladit, pokud to máš červené a máš teplotu, pravděpodobně to zánět je, ale neteče-li hnis, zvládáš teplotu, daří se ti odstžíkávat a rozmasírovávat zatvrdlinky a mléko teče, nechala bych to, odezní to tak za dva tři dny, ale musíš to všechno dostat ven.
Jinak já byla u gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
12.12.12 22:46

Ahoj, já měla během šestinedělí dva záněty, u obou jsem brala antibiotika. Ten druhej byl víc masakroidní, protože mně na něj kojení vůbec nepomáhalo, zánět jsem měla po celém prsu, bez antibiotik bych se ho zbavovala mnohem déle. Horečky přes čtyřicet. Já byla poprvé u gyndařky, podruhé na pohotovosti (byl pátek a svátek, čekat do pondělí, je po mně). Ale vyzná se i obvoďák (to jsou většinou ti na pohotovosti). Babské rady nezabraly vůbec. Homeopatika jsem nezkoušela, chtěla jsem akorát umřít :-) Btw. jako by to bylo včera, co jsem tu v bolestech překecávala přítele, ať mě odveze někam pryč a shodí ze skály, že bolestí už ani nevidim :-)

• Citovat
  • Upravit
100
12.12.12 22:49

Jo, mám tam jednu takovou „bouli“, zkoušela jsem ji ve spše rozmasírovat, ale to se mi nepovedlo. Mléko teče, kojím normálně. Tak budu chladit, před kojením nahřeju a budu se to snažit rozmasírovávat. A kdyžtak na gyndu.. Ach jo, jsem tam skoro pořád. Po porodu problémy, pak kontrola po šestinedělí a teď zase tohle! Ale třeba to ani nebude potřeba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.12.12 22:53
Hodně to masíruj, až fakt do bolesti, čím víc to rozmasíruješ, tím líp to půjde ven, hodně masírovat a často odstříkávat a přikládat, ta boule musí pryč, je to zánět, jsi šťastná osoba, že to máš v takové formě.
@MisaBD píše:
Jo, mám tam jednu takovou „bouli“, zkoušela jsem ji ve spše rozmasírovat, ale to se mi nepovedlo. Mléko teče, kojím normálně. Tak budu chladit, před kojením nahřeju a budu se to snažit rozmasírovávat. A kdyžtak na gyndu.. Ach jo, jsem tam skoro pořád. Po porodu problémy, pak kontrola po šestinedělí a teď zase tohle! Ale třeba to ani nebude potřeba..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.12.12 22:54
Jo, přesně, já ti měla takovou zimnici, že to se mnou házelo, zuby mi cvakaly, že jsem myslela, že si je o sebe vymlátím, fuj, naštěstí antibiotika zabrala fakt rychle, druhý den už to bylo lepší.
@ncc1701 píše:
Ahoj, já měla během šestinedělí dva záněty, u obou jsem brala antibiotika. Ten druhej byl víc masakroidní, protože mně na něj kojení vůbec nepomáhalo, zánět jsem měla po celém prsu, bez antibiotik bych se ho zbavovala mnohem déle. Horečky přes čtyřicet. Já byla poprvé u gyndařky, podruhé na pohotovosti (byl pátek a svátek, čekat do pondělí, je po mně). Ale vyzná se i obvoďák (to jsou většinou ti na pohotovosti). Babské rady nezabraly vůbec. Homeopatika jsem nezkoušela, chtěla jsem akorát umřít :-) Btw. jako by to bylo včera, co jsem tu v bolestech překecávala přítele, ať mě odveze někam pryč a shodí ze skály, že bolestí už ani nevidim :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1478
12.12.12 22:56

@MisaBD Ahoj já měla stejný problém jako ty také mě prso při zánětu vůbec nebolelo a ktomu 40 horečky. Pomohlo my hodně když jsem vlezla po kojení do sprchy a nechala téct hodně teplou vodu na prsa a odstříkala a takhle jsem to dělala v té sprše do té doby, než mi nic neteklo.Jo a brala jsem Paralen, ale můžou se jen 4 za den. Hodně mi to pomohlo :-) tak držím palce ať ťe to brzy přejde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
12.12.12 22:59

@MisaBD
Já tam byla letos tak často, že jsem potykala se sestrou :-)

• Citovat
  • Upravit
100
12.12.12 23:16

Tak to by se mi taky mohlo stát, že už si s tou sestrou potykám. Já bych se nejraději snad toho pravého prsu zbavila. Furt s ním mám jenom potíže. Všude člověk čte, jak je kojení krásný zážitek atd., ale já jsem od začátku měla takové bolesti, že jsem zatínala zuby. Pak mě bradavka popraskala a teď zas tohle. Vlastně už skoro dva měsíce bojuju!! :zed: A levé je v pohodě, takže technikou to asi nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5203
12.12.12 23:27

Me to skoncilo pred par dny. Vubec jsem ze zacatku necedela, ze je to zanet :nevim: znicehonic me prepadla desna zimnice ana to horecka, pak trochu zlepseni a takhle dokola 3 dny. Brala jsem co 4 hodiny 400brufen (dali mi ho v nemocnici po cisari na bolest), v noci jsem se desne potila a pak jsem si vsimla, ze mam na jednom prsu nahore flek, aso prumer 10 cm, ani to nebylo tak cerveny a pod tim i po kojeni to bylo tvrdy. Jinak me prso nebolelo, ani kojeni. Druhou noc jsem si dala do podprdy zelny list a na to plinu. Po 3 dnech to preslo, nikam jsem nesla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
12.12.12 23:33

Příkladej na to místo tvaroh, mě to poradil i doktor a opravdu to pomohlo :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie