Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mischelinka Mě to tehdy taky zarazilo, tak jsem se znovu přeptala a opravdu řekl, dokud to teče, tak normálně stříkačkou stříknout proud. Hele, já dr. jsem, ale ne ORL, takže stejně sama kolikrát nevím. U nás ta ATB byla určitě indikovaná, výtok z ucha vypadal hnisavě, byly ty vysoké horečky, ouško už asi 2 dny předtím jednou prasklo samo (jen já to nepoznala, docvaklo mi to až zpětně). Ale je fakt, že já většinou dělám, co mi dr. řeknou
.
@Lemuska píše:
@mischelinka nevím co tam ta dr. viděla nebo neviděla. Oni to mohou poznat pohledem, (jasně, ne vždy). Ráno bych tam asi zavolala a dělala hloupou a ještě bych se vyptala co a jak nebo možnost číslo 2. dala bych je pokud by byly teploty nebo ucho bolelo i třetí den po píchnutí (osobně bych na to neměla odvahu, nehledě na to že atb už asi máte naředěné a nevím jak je expirace po tom naředění).
to jsem si říkala taky, že bych je dala až třeba zítra večer, pokud by ouško bolelo nebo se něco objevilo. dostali jsem je dneska, takže myslím, že den odkladu expiraci nevadí.
@Samamama škoda, že nedáš přímou radu, já bych potřebovala nakopnout tak nebo tak, kór od další doktorky a mladšího ročníku
jak říkám, za mého mládí byla ta ATB automaticky, dneska se od toho upouští, pokud tam nejsou další důvody. Čert se v tom vyznej ![]()
@Lemuska píše:
Jo a píchnutého ucha nikdy nic nelejte!!!
taky mi vždycky říkají, na tom se aspoň shodnou
@mischelinka tohle chce alespoň tři dny, první, druhý den po můžou bolet i virové záněty.
@Lemuska píše:
@mischelinka tohle chce alespoň tři dny, první, druhý den po můžou bolet i virové záněty.
tak zatím to vypadá dobře (zaťukávám), prcek spí a vypadá klidně. Máme jen v neděli na kontrolu, tak to možná zkusím do té doby bez ATB a pokud by se zhoršil, tak si nechám v neděli předepsat nové, že se mi ty první rozbily
Po netu ti to nikdo neřekne, ani ORL dr. Zítra zajděte ještě někam jinam ať na to kouknou.
@mischelinka To máš těžký, já jako mladší, technologiemi zhýčkaný ročník, nenasazuji ATB bez toho, abych měla nabranou základní laboratoř, hl. CRP. Ale na takové věci není na ORL pohotovosti asi čas. Navíc co jsem tak četla, tak v postupu nejsou zdaleka jednotní ani sami ORL lékaři, tak to dělá každý podle svého zvyku a svědomí. Já osobně bych na tvém místě ta ATB dala, jestli to chceš takto přímo
.
@mischelinka jo, super, do neděle to je ideální. A kdyby nastoupily horečky nebo se stav zhoršil tak si nechas napsat další atb.
@Lemuska píše:
Po netu ti to nikdo neřekne, ani ORL dr. Zítra zajděte ještě někam jinam ať na to kouknou.
to je právě problém, že jsem nemocná já i starší syn máme v podstatě totéž, co mládě. Já navíc těhotná, tak mě to skolilo pořádně. Takže ráno se vypravit na ORL jinam je pro mě teď nepředstavitelný problém. Uvidím, jak ráno všem bude a když tak se vypravíme. díky
@Samamama a jakou máš specializaci? Kdybych někdy potřebovala radu, jestli mohu být tak zištná
ORL mám doma a další chytrá hlava se vždy hodí ![]()
@Samamama jsem nerozhodný člověk a mám ráda, když nemám jasno a ani tolik odborných znalostí, když mám jasný postup
ale vážně díky za názory, nechám rozhodnutí na ráno podle stavu synka a pokud nebude zle nebo hůř, tak to nechám do soboty nebo neděle, kdy stejně musíme na kontrolu
@Lemuska Neurolog (ne dětský)
, ale ten už tu jeden zavedený je
.