Zánět v prsu a tvar

130
9.8.15 12:43

Zánět v prsu a tvar

Ahoj maminky,
mám začínající zánět prsu a mám si dělat obklady z tvarohu. Můžu použít ten samý tvaroh několikrát, nebo musím vždy použít nový? A kolikrát za den jste si obklady dělali? A co v noci?

Končím šestinedělí, kojím, mám bolavé prso, trochu červené, nemám zatvrdliny, ani prso nemám nalité. Včera 38 teplota, dnes už ne. S ATB mám zatím počkat, mám to zkusit rozehnat tím tvarohem.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
9.8.15 13:30

@Chelsa Používala jsem pořád ten samý a pokaždé ho smíchala s trochou ledové vody (uděkat takovou kašičku). S ATB určitě počkat, doktoři je často předepisují zbytečně, ono to normálně pár dnů trvá, je třeba hlídat zatvrdliny a rozmasírovat je, chladit a naopak před kojením zahřát, ať se prso pořádně vyprázdní. Mně třeba dr řekl, že když už je flek, jsou atb nutná. Byla to blbost, pak jsem to konzultovala s LP, potřeba nebyly a vše se zvládlo výše uvedeným postupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
9.8.15 15:29

Tak mě tvaroh nepomohl vždy jen na pár minut ale za to pytlík s ledem byla uleva.. měla jsem jedno prso jak velikej melou a bolelo jako čert atb jsem se nevyhnula jediné co pomohlo a doporučila i LP je mimčo co nejvíc přikládat k prsu. Teda ta bolet byla fakt strašná vždy když malá pila tak jsem skoro mlátila do zdi :zed: ale jak jsem žačala dávát častěji prso během 2-3 dnů už to bylo skoro v pořádku :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
9.8.15 17:16

Nečetla jsem diskuzi, tak nevím, zda to tu někdo nepíše, ale kámoška mi radila dát do podprsenky listy zelí, prý to úžasně funguje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
9.8.15 23:19

Super jsou tyhle sáčky http://chladici-bandaze.heureka.cz/…-11-x-15-cm/
můžou se ohřívat i dát do mrazáku… koupit dva - jeden dát nahřát, druhý chladit.
Před kojením si prso pořádně nahřát… po kojení položit studený sáček na nejbolavější místo na prsu. lepší je dát sáček do kapesníku, aby nechladil příliš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
9.8.15 23:24

Ty sáčky určitě budou mít v lékárně třeba i od jiného výrobce… mám je doma pořád v mrazáku - dávám dětem na bolístky, dávám si na čelo, když bolí hlava… teplý si dávám na záda, když mě bolí, nebo na břicho při MS. atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová