Zánět v zubu bez antibiotik

14.6.24 09:22

Zánět v zubu bez antibiotik

Ahoj, pár dní zpět mě začal bolet zub, nespala jsem, zánět jako blazen. Je to trojka nahoře, bolest až vedle nosu. Jela jsem tedy na kliniku, kde mi to Dr. ošetřila a dala mi léčivou vložku. Zub už moc neboli, ale zánět až k nosu ano a stále otékám. Měla jsem před rokem s tím samým zubem stejný problém a to mi jiný doktor předepsal antibiotika. Máte někdo stejnou zkušenost? Stačí ta léčivá vložka a otok za pár dní splaskne, a nebo jsem měla dostat i antibiotika? Jsem už paranoidní. 😁 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
14.6.24 09:28

A ten zub je živý? Obvykle když jsem měla takhle velký zánět, byla potřeba endodoncie, vyčištění kanálků, výplň a náhrada (korunka). Antibiotika jsem neměla ani jednou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.24 09:37

@unuděná Nene, mám tam na nějakou dobu tu léčivou vložku a pak by se tam dělala dostavba. Ale je mi zvláštní, že je to tak velké a antibiotika jsem nedostala. Tak jsem z toho jen nervózní. 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.6.24 09:39
@SatanQueen666 píše: Více

No já nejsem dentista, ale z mého laického pohledu tam ten zánět něco způsobuje a to by se mělo odstranit, než léčit atb :think: Kaz/podrážděná dáseň? Nevím no, zeptej se svého zubaře, jestli je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
14.6.24 10:25

Antibiotika se do zubů nedostanou. Je potřeba endodonticke ošetření - odstranit nerv ze zubu a zub zaplnit.

Mimochodem minulý lékař to udělal špatně. Jediné řešení zánětu v zubu je endodoncie. Mezitím se vám tam ten zánět pěkně rozlezl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
14.6.24 10:32

A nemáš náhodou rýmu či ucpané dutiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.24 10:43

@Alexandria Nixia Ne, to vůbec ne, je to od toho zubu. 😏 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
14.6.24 10:48

@SatanQueen666 měla jsem teď nedávno taky, s 6 dole v pravo. Vyvrtali, dali léčivou pastu. Jen jsem si řekla o nimesil na bolest (má i protizánětlivé účinky)
Po 3 dnech přestalo bolet, měla jsem zánět okostnice 😄 léčivou pastu, vložku mám nechat vyndat za 14 dní. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
14.6.24 13:05
@SatanQueen666 píše: Více

No, počkej, zuby v horní čelisti jsou pěkné potvory.

Já chytla od dítěte rýmu. Ta mi vlezla na zuby. Následovně se mi to točilo zuby/dutiny. Ve výsledku mi po roce braní ATB a ošetřování kanálků museli zub vytrhnout. Mám z toho chronický zánět dutin a ještě mi to spustilo astma. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
14.6.24 22:26
@AnoNe píše: Více

nevis, co ji ve skutecnosti bylo. to same byva zřídka to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.24 06:13

Áno mala som to. Najprv bol zapal v zube. Vyčistili sa kanáliky a vybrali sa nervy. Bolo po probléme aj bez antibiotik ale následne prešiel zapal do kosti a tam už antibiotika treba.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.