Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Diana69 Tak potom s odstupem dej vědět, jestli ti to taky na ty ručníky pomohlo. ![]()
Já tedy téměř pravidelně přidávám jeden machaci cyklus navíc. A taky pravidelně čistím na 90.
@Diana69 píše:
@Petule030 prosimte to mám taky s těma ručníky..co mám udělat aby to nesmrdelo? Měním ručník ob den, pac ten smrad mi vadí
K ručníkům si na dezinfekci kup perkarborát sodný a per je na 60C. Ten je úplně bezpečný na používání i pro miminka. Může se s ním prát i na 40C, ale to se musí přidat TAED.
@Petule030 píše:
@Diana69 Jak jsem psala, mně pomohlo koupit Sanytol gel na praní a peru je na 60. Sice mi moc nevoní ta vůně prostředku, ale lepší, než ta zatuchlina. Asi už to bylo v ručníkách zažrané a když se znovu po utření navlhčil, tak se ten smrad asi aktivoval.
Zkus místo toho perkarborát. Ten nijak nevoní. Přidáš ho ke gelu, prášku, mýdlu… k čemukoliv co používáš.
@Petronka @Jajulinka4 Jak čistíte tu odtokovou hadici? Vylila jsem z ní vodu a ta byla čistá. Hadice trochu smrdí, ale není to žádná katastrofa, nějaké bahýnko tam ale asi na stěnách bude.
@meduzza Díky za tip, co se dívám, to je bělidlo? To asi nebude moc na barevné ručníky, ne?
@Petule030 píše:
@meduzza Díky za tip, co se dívám, to je bělidlo? To asi nebude moc na barevné ručníky, ne?
Ano, to máš pravdu, to jsem zapomněla napsat. Trochu to bělí, což je fajn na bílé. Já v tom peru na 60C spolu s bílým prádlem i tmavě modré ručníky z Ikea a vínové ručníky z Lidlu. Je fakt, že časem jsou o trochu světlejší. Ostatní prádlo nabarvené nemám, ale nedoporučuji zkoušet můj návod, když o tom přemýšlím
.
@meduzza S bílým prádlem pereš tmavě modrý a červený ručník? Tak ty jsi dobrá.
Já teda ručníky peru všechny dohromady, ale od doby, kdy jsem nerozvážněhodila vyprat i nový červený ručník, máme většinu ručníků červených nebo růžových (původně bílé, žluté a různobarevné). ![]()