Zapisujete někdo všechny měsíční výdaje?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Kelsey1 píše: Více
Já bych řekla, že reálná bude, jen bude patřit k jednodušším lidem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak k tématu jo, píši si tabulku příjmů a výdajů-pevných, pohyblivé vydaje jako jidlo atp mam prehled jen ramcově…a každý měsíc kontroluji investice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, pokud opravdu nemůžeš dělat žádnou práci, je potřeba doktora a sociálku tak dlouho „otravovat“, až ti ten 3. stupeň dají.
U 1. a 2. stupně se opravdu počítá s tím, že budeš alespoň omezeně pracovat – s 1. stupněm často lidé pracují i na plný úvazek.
Je ale potřeba se skutečně aktivně léčit, aby bylo co nejvíce záznamů. Pokud bereš denně diazepamy, tak bych tu léčebnu rozhodně zvážila.
btw, co budeš dělat, až maminka zemře? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si zaznamenávám každý měsíc všechny výdaje – od nákupů po kafe – a fakt mi to pomáhá. Mám pak přehled, kam mizí peníze, a můžu snáz najít, kde ušetřit (např. méně impulzivních nákupů). Navíc to nebere moc času – používám jednoduchou tabulku. Za mě super pomocník. 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RajaMatangi píše: Více
Bohužel dnes to chodí jinak, vím ze skupin lidí nemocných, trojku jsem měla před 14 lety, všichni držíme hu*u a krok, aby nám nesebrali i to, co máme. No všichni, někteří se soudí atd. hodně lidí má I. málo II. a nejsou schopni pracovat nebo něco málo z domova. Já nemám jen jeden psychiatrický problém, mám toho hodně i fyz. problémy, mě diazepam aktivuje, abych fungovala aspon nějak.
No jelikož s otcem jsme neměli žádné super vztahy, vídala jsem ho 1 ročně max. 2× a to bud v hospodě nebo nemocnici a když zemřel, od té doby se mi hustě zhoršil psychický i fyzický stav. Je fakt, že poslední rok volal denně a pak se i o něco zajímal, ale bylo to náročné. Takže na poslední otázku - počítám s tím, že si to hodím, už o tom přemýšlím tak dlouho, až je to trapný, ale co kdyby to nevyšlo. A nechci umřít takhle upřímně.
Nemám žádné sourozence (možná jeden nevlastní, strašně bych ho chtěla najít), babičky a dědové umřeli brzo… a dál už tu těm pipinám nebudu dělat radost z cizího neštěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Taková slušná „estébačka“ schovaná za anonymem, ale určitě tu má dlouho svůj nick
Moník udělal tohle a Moník taky pujčuje lidem a Moník si před hodinou prdnul
![]()
Jinak co to jako jsou mokré čtvrti? Našlo mi to různé významy, ale ani jeden, co by s tím měl něco společného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Ne, našlo mi to jedině kamaráda z hospody.
"Mokrá čtvrť – vzniklo v minulosti jako expresívní pojmenování pro obyčejnou hospodu, kde se scházelli kamarádi – opilci, pijáci, mazavky. Hospoda byla zpravidla vlhká, nasáklá dráždivým odérem alkoholu.
Jinak je to také název plzeňské kapely."
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monik29 píše: Více
Ano, kamarádi z mokré čtvrti jsou alkoholici a podobná individua,
a nadávat umíš, ale zajímavé, že vůbec nereaguješ na to, že vlastně vysosáváš vlastní matku, která musí ve vysokém věku pořád pracovat, aby zafinancovala tvoje nesmysly a výmysly,
No, co plánuješ dělat pro to, aby vaše finanční situace nebyla tragická, až maminka pracovat nebude moci? Myslíš, že ji tam zaměstnavatel nechá do 90? A že nikdy nebude nemocná a potřebovat péči ona?
- Citovat
- Upravit
Ano, já si vedu tabulku v excelu a zapisuji všechny výdaje. Mám je rozdělené asi do 10 kategorií.
Naše čisté měsíční příjmy jsou kolem 160k (nepočítám růst akcií a jiné pasivní zhodnocení peněz, nepočítám moje pololetní prémie a manželovy podíly na zisku z firmy).
Výdaje kolem 70 tisíc měsíčně (započítáno vše včetně dovolených, dárků, aut, oprav, pojištění atd.). Bydlíme ve vlastním bytě v Praze, máme dvě školkové děti.
- Citovat
- Upravit
@Monik29 píše: Více
Hele, že někdo kdo má první stupeň ti bude tvrdit, jak nemůže dělat, tak je čistě jeho subjektivní názor, většinou se mu jen dělat nechce nebo nechce dělat práce co by mohl. Znám spousty lidí co mají 1. Nebo 2. Stupeň a normálně dělají. Většinou vrátní, telefonisti, chráněný dílny apod. Možnosti jsou spousty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše: Více
Já i s trojkou a normálně dělá. V bývalé práci jsme měli recepční na vozíku s roztroušenou sklerózou a normálně fungovala. Snad si ani nemapatuji, že by bývala nějak nemocná nebo delší dobu chyběla. Ale musí se chtít no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Píšu (resp. házím do appky, do tabulky jsem si to psala naposled na VŠ), spíš mi přijde divný, jestli si to někdo neeviduje, minimálně na účtu to každý vidí a základní přehled umí i e-bankovnictví. Částky úplně neřeším, spíš koukám na procentní poměry. Takže vím, že prostor v šetření mám třeba v oblečení a doplňcích, tam mi jde 30 % výdajů (resp. asi 20 % příjmů), což je relativně zbytné. Zbytek mi přijde ok, na bydlení jde teda hodně (víc než těch doporučených 30 %), ale tam moc nevidím prostor k úsporám, takže spíš cílím na nevyšování příjmů..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit